fredag 30 juli 2010

En dag i fördärvet

Gomorron! Regnet fullkomligen vräker ner. Prognoserna "lovar" 45 mm idag. Igår regnade det visst 20 mm eller nått. Hurra... not. Natten har spenderats på soffan, fast med vilje den här gången. Katarina sov i min säng med dörren stängd, och det gillades inte av Cornelia. Hon har spenderat halva natten med att glo på dörren och varit allmänt sur. Varför var dörren stängd och varför låg vi inte i vår säng??

Efter frukost igår så var jag iväg till Plantagen, där jag köpte en stor fin gul Bollkryss, som nu står i krukan på framsidan. Bara några utslagna blommor än så länge, men den ser bra mycket bättre ut än den förskrämda Marguerit som stod där tidigare. Bussen in till stan gick i tid och jag mötte upp Katarina vid 12.50. Sen krånglade vi till det lite grann med att köpa SMS-biljett till bussen innan den kommit. Bussen vi skulle tagit gick bara över Göteborg, d.v.s. 2 "kuponger". Bussen kom aldrig och nästa alternativ var direktbussen hem till mig, som skulle gå över Mölndal = 3 "kuponger". Man kan inte bara köpa en kupong som mellanskillnad, så vi fick ställa oss i kö till Tidpunkten för att få pengarna tillbaka.

Vi åt lunch direkt när vi kom hem.

Här är en glad typ, en försäljare av dressing? Vi åt i alla fall pannkakscrepes och grönsallad. Mums. Sen gick vi till 421, "mitt" köpcentrum och shoppade lite. Eller rättare sagt, Katarina shoppade och jag köpte en ny grill :)

Katarina inne på Lidex.

Efter vi var klara, min grill ovanpå dramaten, det gick faktiskt bra att dra hem den. Banan och Redbull, sen är Katarina redo för allt :)

Middagen stod Katarina för. Så himla gott! Kyckling- och bacongryta blev det. Det blev en dag i fördärvet, jag provade massa saker som jag inte ätit efter operationen; bacon, matlagningsgrädde, avocado och sen rundade vi av det hela med popcorn. Inga som helst problem för min magge, allt gick bra. Men så intogs allt med moderation också.

Katarina vid middagen i en av de fina topparna hon handlade på Cubus.

Resten av kvällen spenderades med friidrott på TV och sen en film. Vi däckade någon gång 22.30. Vid 11 tar vi bussen in till stan, Malmöbussen går strax före 12. Sen skall jag fortsätta min besöksdag med att möta upp Ulrika någonstans... ingen rast ingen ro ;) Ha en skön fredag.

6 kommentarer:

 1. En supertrevlig dag o jag ber om ursäkt för att jag tog Cornys säng.

  SvaraRadera
 2. Bara en liten fråga kan man verkligen äta så stora portioner så snabbt efter operationen???

  SvaraRadera
 3. Vad roligt ni ser ut att ha haft det, och vad god mat som vankades. Blir riktigt avis! Skönt att det funkade med alla dessa olika grejer som du testade att äta, mer att sätta på din egen "ok"-lista.

  Hoppas du och Ulrika får det trevligt och att du får en skön helg!

  SvaraRadera
 4. En helmysig dag...härligt...toppe...och nu kommer nästa...semester och vänner är bäst!

  SvaraRadera
 5. Anonym: vad menar du med "så stora portioner"? Om du tittar på tallriken så innehåller den varken pasta, ris eller potatis utan endast kyckling, sallad och ½ avocado utspritt på en stor yta. En "vanlig" portion är minst det dubbla och då MED pasta/ris eller potatis. Så ja, detta är en normalportion för oss.

  SvaraRadera
 6. Katarina: Jättemysigt! Kom snart tillbaka, men då får du faktiskt ta med dig solen!!

  Anonym: Se Katarinas svar nedan, håller med henne!! Det är 2 månader sedan jag opererades, det är ju ett bra tag sen.

  Emma: Jag har haft 2 jättemysiga dagar med Katarina och Ulrika. God mat, gott sällskap och massa provsmakning. Härligt! Att jag nu också tål räkor gör ju livet lite lättare att leva :)

  Kati: Halvtid på semestern och trevligt besök, mysigt mysigt!!

  Katarina: Tack, du förklarade det mycket bra!!

  SvaraRadera