onsdag 28 juli 2010

Jag är en katastrof!

Gomorron! Har just kommit hem från simningen och inköp av mera specialmat till Cornelia. Inte blir det billigt inte... Köpte en 12-pack med portionspåsar, för då får man 2 på köpet jämfört med när man köper dem löst. Men det är ändå 160 kr för 12 dagar. Kollade med veterinären om jag får lov att ge henne makrill i tomatsås eller spadet från tonfiskburken, båda 2 favoriter hon brukar få när jag har makrill eller tonfisk på en mellanmålsknäcke, och svaret var nej. I alla fall till makrillen i tomatsås. Lite tonfiskspad (hon gillar inte själva tonfisken) kan hon få någon gång ibland. Det vore grymt att öppna burkar hemma och sedan inte ge henne, så när jag skall ha makrill på knäcke så får det bli på jobbet.

Igår var det återigen en altansittardag. Jätteskönt fast kallt, satt där med min nya goa gröna tröja, men orkade inte ta på mig jeans istället för shortsen, så jag tog en filt om benen. Men skönt hade jag det i alla fall.

Mitt i allt så fick vi påhälsning av en av katterna från grannskapet. Det var en liten "standoff" innan jag fick fram kameran, men sen gick den andra katten upp på planket och Cornelia morrade bara lite.

Det var i alla fall en otroligt söt katt, måste vara en unge.
På kvällen gjorde jag en ny laddning av min röra, eftersom jag stekte massa pannkakor dagen innan och behövde röran för att göra crepes. Samtidigt började jag steka upp 2,5 kg nötfärs med tacokryddor. Lika bra att steka upp alltihopa, jag hade kryddor så att det skulle räcka till 5 x 500 g färs.

Här är allt lugnt och fint än så länge, men när jag skulle ha i kryddorna till dessa 2 laddningar skedde missödet... Jag tycker nämligen att det är mycket enklare att först blanda kryddorna och vattnet i en shaker, och sedan hälla på alltihopa på färsen. Tar man kryddorna och vattnet för sig så blandar det sig mycket sämre. Det har alltid gått bra tidigare, men inte igår... Lock-helvetet till shakern lossnade och här är resultatet:

Tacokryddor över HELA köket och HELA mig!

Närbild på mina köksredskap, mikron och några av mina mediciner.

Spisen var inte vacker den heller.

Mitt linne har sett bättre dagar...

Det braiga var att köket efteråt blev renare än det varit sen jag flyttade in. Spisen utdragen och rengjord bakom, mikron framdragen, golvet tvättat, jag tvättad, kläderna i tvättmaskinen... Sen kunde jag äta middag, "något" försenat. Linnet behöver en omgång klorin, typiskt nog så blev alla diskhanddukar jag använde för att städa upp helt rena i maskinen, men linnet hade lite fläckar kvar som syns om man tittar nära...

Jag har alltid sagt att jag är en katastrof i köket, och nu har jag bevisat det! Idag skall jag sätta ihop crepsen, det kommer förhoppningsvis ske utan missöde. Annars har jag inga planer mer än att röja lite så att det är fint i morgon när Katarina kommer :)

Solen skiner! Ha en skön dag!

5 kommentarer:

  1. Stackare! Usch vad hemskt det är när det flyger så där. Gjorde ju samma med en XV-soppa, det såg ungefär likadant ut i mitt kök sen. Konstigt hur det kan hamna i precis alla skrymslen och vrår..

    Fast kul att du fick städat riktigt fint, inget ont som inte har något gott med sig!

    SvaraRadera
  2. Såg ju vissa av bilderna igår på FB, lätt att skratta i efterhand men inte så kul när man står i det....

    Ses imorgon!

    kram

    SvaraRadera
  3. Usch så hemskt :-S men man får se det positiva i allt nu är ju ditt kök strålande rent :-D KRAM

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Grattis till det rena köket...fin hudlotion du har!

    SvaraRadera
  5. Emma: Haha, kommer ihåg när du berättade om soppan, det har jag i alla fall klarat mig från. Men det beror kanske på att jag alltid blandar soppa med stavmixern i ett högt glas... Lär i alla fall hitta tacokryddor i köket en lång tid framöver, hur noga jag än städade!

    Katarina: Jag skrattade faktiskt när jag stod där också, måste ha sett hur kul ut som helst...

    Jessica: Bakom spisen har jag inte varit sen jag flyttade in för ganska exakt 3 år sen. Tror städarna var där bakom en gång, men ändå...

    Kati: Ja, det är det allra senaste :)

    SvaraRadera