tisdag 10 augusti 2010

2 awards till mig :)

Gomorron! Nu har jag börjat träna inför nästa vecka, gick och la mig efter CSI NY igår (kl 22). Vaknade av mig själv 5.45. Det tog mig 3 veckor att få semestervanor, för mig innebär det att jag har lyckats sova till 8 några dagar :)

Igår fick jag 2 likadana blogawards. En från svägerskan Katherina och en från Sandra.

Reglerna är att man skall skriva 7 saker om sig själv och skicka vidare till 7 andra bloggare. Hur skall jag kunna berätta 7 saker om mig som ni inte vet? Hm.

1. Jag kan spendera en varm sommardag med att bara sitta och lukta på havet.
2. Om lite mindre än 2 veckor har jag jobbat på samma ställe i 15 år.
3. Jag älskar att köpa nya "gadgets", men när jag väl fått hem dem så kan de ligga ouppackade i flera veckor...
4. Jag är otroligt hemmakär. Varje gång jag åker någonstans (över dagen eller för en längre period) så längtar jag hem nästan med en gång.
5. Jag är väldigt intresserad av släktforskning och önskar det fanns mer tid att ta itu med det.
6. Intresset för punkt 5 kom när jag fick ärva ett skrin av min farmor. Detta skrin har jag vetat om att jag skulle få i hela livet. I skrinet finns en lista på alla som har ägt det och den förste som står på listan föddes omkring 1610.
7. Bortsett från att gå ner i vikt är min högsta önskan att bli av med min flygrädsla. Trots punkt 4 ovan finns det många platser på jorden som jag skulle vilja se.

Och så skall awarden skickas vidare till 7 andra personer. Har kollat lite på vilka som har fått den av Katherina och Sandra, så jag väljer 7 andra...

Emma
Kicki
Lill
Louice
Malin
Jessica
Thean

Puh! Det tog tid att författa ovanstående, hjälp vad jag har tänkt!! :)

Igår var jag alltså iväg på fotvård. Det var jätteskönt och nu är mina fötter alldeles lena och goa. Det var inte så illa innan heller, men rabattkortet jag köpt gällde bara till sista augusti och jag tyckte det var enklare att gå dit innan semestern slutade. Efter fotvården var jag hos optikern och beställde nya glas till mina läsglasögon. De kommer på torsdag. Jag slapp själva synundersökningen, för en sådan gjorde jag i november. De ökar styrkan i jämförelse med mina terminalglasögon (avsedda för 80 cm avstånd) och de är klara att hämtas på torsdag.

När jag kom hem och såg häcken på framsidan så skämdes jag lite. Vi var 2 på hela längan som hade fula oansade häckar, alla andra såg så fina och jämna ut. Tyvärr är höjden upp till den som bor i lägenheten, så det varierar friskt. Eftersom jag har mitt arbetsrum bakom häcken vill jag gärna ha lite insynsskydd, det är därför jag har låtit den växa. Men att kombinera en kort person utan stol och hård blåst gjorde ju inte att resultatet blev så bra...

Det syns inte så bra på bilden men häcken har en fasning på framsidan... Den är inte ett dugg jämn. Men en vacker dag kommer en lång person på besök som kan snygga till den lite :)

Det var någon som undrade vad en Bollkryss var. Här är den. Visst är den fin? Älskar de gula blommorna mot den blåa dörren.

Idag skall jag äntligen simma igen!! Slutade med antibiotikan i söndags och på vårdcentralen sa de att jag kunde simma en dag eller två efter kuren var klar. Eftersom jag behöver gå till biblioteket också så sticker jag inte hemifrån förrän vid 9-tiden.

Jag lagade förresten Katarinas goda bacon- och kycklinggryta igår. Fast jag gjorde den med quorn-bitar istället för kyckling. Trodde det skulle vara nyttigare, men ser nu att den har mycket mindre protein än riktig kyckling, så det får det bli nästa gång. Använde iMAT (havreprodukt som liknar grädde), det var onödigt mycket fett i den laktosfria grädden (bara 7 % i iMAT). Maten blev väldigt god, kanske lite stark, men det gjorde ingenting. Nästa gång blir det mindre bacon i, för jag mådde lite illa efter jag ätit det. Tror det var för stabbigt för mig.

Ha en skön tisdag! Har vi tur slipper vi regnet idag :)

7 kommentarer:

  1. Tack Lena för den fina Awarden.
    Ska försöka bättra mig och skriva vem alla är. Kram Lill

    SvaraRadera
  2. Tack så jättemycket för den fina awarden Lena :) Smart att ändra på den den rutinen redan nu, jag gjorde inte så och nu när jag är tillbaka på jobbet igen så kommer jag inte i säng i tid och är trött och grinig under dagen. Alltid svårt det där med rutiner :) Peppkram

    SvaraRadera
  3. Tack för awarden, ska skriva något till den senare! Hoppas det blir skönt att simma, och att du får en bra dag!

    Har inte hunnit ta itu med ljudböckerna ännu, men jag återkommer. Har ju två nu som jag klarar mig ett tag med!

    SvaraRadera
  4. Bra att du får nya glas till brillorna så du kan läsa dina böcker :)

    Quorn är kul som variation men ersätter för min del inte kyckling. Ja den laktosfria grädden var lite väl fet, hemma använder jag Milda Mat 4%, den är krämig o fin. Vet ju att du inte kan använda den så då var det bra att du hittade ett annat alternativ.

    Härligt att du kan få komma igång o simma igen, vet att du älskar det. Själv har jag rejält med träningsvärk i mage i höfter efter mitt rockande igår, så det bådar gott!!!

    kram

    SvaraRadera
  5. Det var väl bra att jag gav dig lite hjärngympa så här på semestern (när du skulle skriva blogginlägget)...när du ändå ligger i träning inför återgång till arbetet.

    Tack för receptet...skall pröva.

    Härlig bollkryss...

    SvaraRadera
  6. Härligt med lite höstfägring vid dörren! KUl att läsa sju nya hemligheter om dig!

    SvaraRadera
  7. Lill: Vassego. Såg att du fick dubbelt ändå, missade dig på Katis lista... KRam

    Jessica: Vassego. Idag vaknade jag 5.45 så det artar sig :) Kram

    Emma: Vassego. Du vet vart du skall gå när du behöver fler :) Kram

    Katarina: Skulle vilja se dig med den där rockringen... Kan du inte få Johan att filma dig? :) Kram

    Kati: Använd då Milda Mat som Katarina skriver ovan, vanlig grädde är alldeles för fet. Kram

    Sandra: Några hemligheter var det väl inte.... Kram

    SvaraRadera