söndag 8 augusti 2010

Lekdag med Pixie

Gomorron! Idag sov jag ända till 8. Nu börjar mina sovtider bli mer normala, men jag måste snart börja vända på dem för det är bara en vecka kvar av semestern. Samtidigt som jag skrev här igår så blev det bestämt att jag skulle åka till mamma över dagen. Jag fick stressa ganska ordentligt för att hinna med allt jag skulle på den timme jag hade innan bussen skulle gå. Mamma hade ingen bra mat för mig, så jag tog med egen lunch och mellanmål. Hann med bussen precis, hade nog missat den om den inte varit 2 minuter sen. Det tar 1 h och 40 minuter att åka till Rävlanda där mamma bor.

Vad besviken jag blev när jag kom fram och insåg att jag visserligen hade tagit med mig kameran, men minneskortet satt kvar i datorn. Smart. Not. Men jag hade ju min mobilkamera och mamma hade sin kamera, så jag fick med mig massa kort hem i alla fall. Pixie är en väldigt lekfull hund så jag var helt slut när jag kom hem. Vi började med en kort promenad, sen satte vi oss i trädgården efter lunch.

Mamma förmanar Pixie... hon är i trotsåldern nu och lyder inte alls.

Hon har ett långt koppel som går från uteplatsen så hon kan själv välja sol eller skugga. Hela gräsmattan är full av hennes leksaker. Sen finns det ju massa flygfän man kan jaga också. Häromdagen blev hon stucken av något på nosen, det var inte lika kul. Som tur var hade grannen cortison som kunde ges.

Att leka med min vattenflaska var väldigt kul! Hon fick inget grepp om flaskan med sin lilla mun och det gjorde det hela ännu roligare.

Jag kom på ett sätt att få henne att dricka när hon inte ville det men måste. Jag öppnade flaskan och höll den vågrät och så lapade hon med sin långa tunga. Det tyckte hon var jättekul. Kan sägas att jag lämnade flaskan där och inte återanvände den...

Sen fick jag mina tår grundligt rengjorda. Fy vad det kittlade! Mysigt. Den enda fördelen jag kan komma på mellan hund och katt är att hundars tungor är så mycket mjukare. Hade dött om Corny skulle slicka mig mellan tårna på samma sätt.

En dag när de var ute hittade Pixie en napp på gatan. Det är nu en favorit. Hon ser inte klok ut när hon går omkring med nappen. Bilden är suddig för hon stod ju inte still och min mobilkamera är lite känslig för rörelse.

Sen var det dags att sätta sig på bussen och åka hem igen. Regnet öste ner under resan, fast resten av dagen hade varit väldigt varm och kvalmig. Regnet hade slutat lagom tills det var dags att gå av bussen hemma. Corny var glad att se mig och sniffade på mig lite extra. Jag måste ju ha luktat mysko.

På kvällen såg jag Camilla Läckbergs Olycksfågeln. Den har funnits inspelad på min box ända sen den sändes vid nyår. Jag läste boken när den kom ut men hade helt glömt av vilka mördarna var. Fasen vad SVT gjorde bort sig med denna! Läste eftertexterna efter den första delen (av två) och där avslöjade de vilka mördarna var. Parallellt med nutidsberättelsen fick man följa 2 små barn för ca 30 år sen, och i eftertexterna avslöjades det var de hette. Vilket fiasko.

Förresten kan jag meddela att Valio's laktosfria mat-kvarg var jättegod! Provade den i förrgår med crabsticks, sambal oelek och ajvar relish. Mums. Igår provade jag den med jordgubbar och lite hackade hasselnötter. Också mums. Bra, har hittat ett mellanmål som kan varieras och smakar gott och så slipper jag den läskiga keson :) Men om man läser på t.ex. Wikipedia om kvarg så står det så här:
Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Fosfatet minskar kalciumupptagningen i kroppen.
Det är ju inte så bra då jag äter extra kalicum varje dag. Hm. Inte för mycket alltså. Inte utan att öka kalciumet.

Idag har jag inga planer ännu. Det beror helt på vädret. Det skall tydligen regna hela dagen, men det gör det inte nu i alla fall. Skulle behöva städa lite. Hm. Vi får se. Ha en skön söndag!!

5 kommentarer:

  1. Hon är ju så söt.. går ju inte att vara arg på någon med sådana där små söta öron :)

    Kolla Expressen så får du se lite bilder från ovädret här.. De har lyckats få blixtarna på bild!

    SvaraRadera
  2. Visst är det underbart att vara hos Gun. Vilken trevlig dag ni hade!

    Våra gäster har precis gott...det var jätte mysigt och roligt...men svårt för barnen och Jonas (språket)...det blevmycket översättande.

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Hej! Klart du ska vara med, och det är du nu! Tipsa gärna dina besökare! Om du vill så finns det även en bloggknapp som man kan lägga till på sin sida, koden till knappen finns under senaste inlägget.

    Önskar dig en bra start på veckan imorgon!

    SvaraRadera
  4. Emma: Alldeles för mycket liv för min smak. Hellre en lugn katt :) Såg bilderna, fräckt!!

    Kati: Gott... Gått... Hehe. Jobbigt att översätta. Kräv att gästerna lär sig svenska till nästa gång :)

    Viktblogg: Har länkat i högerkanten och pushat i dagens inlägg!

    SvaraRadera
  5. Slöa mamma har inte tackat för besöket förrän nu. Skäms på mig!!
    Jag är glad att vi slapp regn så du kunde "slöa" på gräsmattan som vanligt. Hehe....inte mycket frid och ro denna gång :-) Kram!

    SvaraRadera