onsdag 18 augusti 2010

Oh what a night...

Gomorron! Eller bara morron... den är inte god. Fy katten vad trött jag är... Somnade på soffan vid 21.30 igår och vaknade 01.47. Klarvaken. Låg och läste i min säng till klockan 03.10. Var inte trött då heller, men släckte ändå. Somnade väl vid 04.30... klockan ringer 05.00.... snoozade till 05.15. Inte mycket sömn i natt alltså. Denna dag lär bli intressant, eller inte. Jag hade tänkt att morronsimma idag, men det la jag ner med en gång när jag väl vaknade.

Igår var det alltså dags för besök på OrthoCenter. De andra två gångerna var det bara hej, här är sprutan, hej då. Detta var en ny läkare och det skulle klämmas och stretchas en hel del. Han tror inte på diagnosen som föregående läkare ställde. Eller rättare sagt, han tror inte att kalken som sitter i min höftskål är huvudorsaken till mina problem. Kalken är där, men den borde, enligt honom, inte ge mig de problem jag har. Istället trodde han att muskeln som går över höftbenet är för kort. Att det kan åtgärdas genom stretchning och andra rehabövningar. Så nu blir det sjukgymnastik igen. Till slut fick jag sprutan ändå, och den gjorde inte lika ont som förra gången. Kände bara lite lindring direkt efteråt. Cortisonet börjar inte verka med en gång, men i och med att det är utblandat med lokalbedövning så hjälper det med en gång om den är satt rätt. Idag känns det som om jag har fått en stor smocka på höftbenet, kan knappt gå. Skall bli intressant att se vad som händer när den smärtan ger med sig (om...). Jag ringde i alla fall sjukgymnasten på deras telefonsvarare direkt när jag kom ut från OrthoCenter, de skall ringa upp mig idag. Läkaren ville att jag skulle gå på sjukgymnastik i 3 månader och sen fick vi se om detta hjälpt mig. Jag vill bli smärtfri NU!!

Åkte förbi Maxi på vägen hem och träffade där på min semestrande chef, som blev pappa veckan efter jag kom hem från Tyskland. Fick se den lilla bebben, och det var en söt liten sak :) På Maxi hade de provsmakning av quesadillas. Jag har faktiskt aldrig smakat på det, så jag stannade en liten stund medan de tillverkades. Funderade på om det finns fullkorns-tortillas, då kunde jag ju göra det själv. Man behöver ju inget fett när man steker quesadillas, det går lika bra att steka i torr panna. Det var gott, så jag gick och kollade om det fanns fullkorns-tortillas, och det gjorde det. Köpte ett paket, ost, skinka och tomat hade jag redan hemma. Så det blev dagens middag, en quesadilla. Mums! Fast jag gjorde en hel, alltså av två tortillas, och det var alldeles för mycket. Nästa gång skall jag göra en halv.

Jag vill inte skriva i kommentarerna på förra inlägget, då det är en tävling, men Norea hade en fråga. Hon frågade om jag hade kontaktat sjukhuset i Tyskland angående att jag gått ner så lite, och svaret är nej. Det är ju liksom ingen idé, de kan inte göra något. Jag följer ju inte deras råd ändå, utan följer de som Carlanderska och Sahlgrenska ger. Tyskland säger 3 mål och ett mellanmål, Sverige säger 3 mål och 3 mellanmål. Det senare passar mig mycket bättre, annars skulle jag vara superhungrig hela dagarna, och mattiderna skulle inte passa med mitt arbete. Norea undrade också hur mycket jag gått ner efter operationen, siffrorna i tickern ovan är ju inklusive pulvringen 3,5 vecka innan. Jag vägde mig inte dagen jag stack, åkte ju på en söndag och opererades på onsdagen. Sen torsdagen innan operation, alltså en vecka innan, har jag gått ner 10,2 kg. Så gissningsvis har jag gått ner 9 kg sedan den 2 juni. Alldeles för långsamt för min smak, men så länge jag går ner så gör jag ju något rätt i alla fall. Tror att det är så lite för att jag inte motionerar tillräckligt, men det är ju inte möjligt för mig att motionera mer just nu.

Idag har jag namnsdag, så jag säger grattis till mig och alla andra Lena och Ellen där ute :) Ha en bra onsdag!

Glöm inte tävlingen!

13 kommentarer:

  1. Jag tycker det att du motionerar alldeles förträffligt bra!! Jag gjorde min OP i Nov förra året, och jag motionerar inte alls...förutom det vardagliga på jobbet! Så att du motionerar för lite tror jag inte på...det kanske tar lite längre tid för dig, finns ju inte så mycket man kan göra åt det. Jag har på 8 månader gått ner 43 kilo. Och då har jag inte kommit igång alls med motion..!Promenader kommer i periodvis annars bara det jag går på jobbet!

    SvaraRadera
  2. För det första Grattis på namnsdagen... :o))

    Jag hade en kalkaxel & frosen sholder.. innan det vart frosen sholder så hade jag "bara" kalkaxel.. å derre jisses vilken smärta.

    Jag fick bort min kalkaxel med hjälp av en kanongoo sjukgymnast som använder ultraljud på detta.
    Hon liksom "krossade" kalket med tryckvågor.. i början gjorde det fan så ont.
    Men, jag härdade ut.. å det hjälpte.
    När jag var tbx på röntgen så hade jag ytterst, ytterst lite kalk kvar.

    Idag är jag helt smärtfri från den värken i alla fall... :o))

    När du pratar på denna cortison-spruta.. det fick jag oxå mot min axel. Hjälpte mig inte ett dugg.
    Men, jag trodde ju det.. för jag var otroligt mjuk i axeln direkt efteråt.. men då fick jag oxå reda på att de hade bedövningsmedel i själva cortisonet.
    Men,, sen var helvetet tbx när detta bedövningsmedel hade gjort sitt.

    Ha en goer fortsättniong på veckan.. // Annelie

    SvaraRadera
  3. Grattis på namnsdagen!

    Har hört flera som har problem med rygg/höfter osv pga just höftböjaren. Det blir ju problem när muskelfästena sitter på "andra sidan" om benfästena. Hade en kollega som bla trodde hon hade ischias och ryggont hela tiden. Efter några besök hos en naprapat och mjukade upp, så var hon där en gång då han bara tryckte på muskelfästet i båda ljumskarna/höfterna och det smällde till som ett pistolskott när muskelkrampen släppte. Sedan dess har hon inte haft ont (hon stretchar naturligtvis alltid höftböjaren nu!)

    Hoppas det hjälper för dig också! Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  4. Godmorning!

    Lena jag tycker du är FANTASTISK!!...fortsätt...drygt 10 kg sedan juni tycker jag är kalas!!!...sakta men säkert...det är ju för resten av livet.

    Grattis på namnsdagen!

    SvaraRadera
  5. Grattis på namnsdagen! Fy vad tråkigt med sprutan men hoppas den tar sig under dagen eller imorgon. Annars kanske du har tur och att det hjälper med sjukgymnasten, har du provat det förr? Vikten tycker jag inte du ska oroa dig över, du går ju ner, sen får det ta sin tid. Har du tur blir höften bättre och du kan promenera lite :) Peppkram

    SvaraRadera
  6. Grattis på namnsdagen!
    (Grattis till mej själ också!)

    Ha en bra dag!

    /Lena S

    SvaraRadera
  7. Grattis på namnsdagen! Jobbigt med höften, hoppas det blir bättre med sjukgymnastik och kortisonsprutan.

    Angående vikten så ska du inte oroa dig! Du går ner i vikt och det är det enda som spelar nån roll. Fortsätt som du gör :) Kram

    SvaraRadera
  8. Grattis till dig på namnsdagen!
    Va bra att du fick kortisonsprutan, hoppas nu den hjälper!
    Kramisar från en som tycker du kämpar på superbra!

    SvaraRadera
  9. Grattis på namnsdagen! Kram Åsa i Norrköping

    SvaraRadera
  10. sv: Den innehåller tyvärr 1/2 banan men jag tycket inte den smakade banan alls men så tycker jag ju om det så kanske inte lägger märkte till smaken, fanns dock många andra alternativ också

    SvaraRadera
  11. Kanske kan kännas träkigt att det inet händer så mycket med viktetn, men se det så här du går ju ner och det är ju huvudsaken eller hur?!

    SvaraRadera
  12. Men 10 kilo är ju jättebra!, jag har upplevt när du skrivit här på bloggen att du själv tycker att det händer inget med vikten och det går så långsamt och trodde då att det var endast ett par kilo du gått ner sedan operationen...därför mina kanske konstiga frågor...
    Hoppas att du blir av med din värk och jag tycker du tränar var och varannan dag och verkligen kämpar på trots din värk, så jag tycker du ska klappa dig själv på axeln och inte slå på dig själv...
    Grattis på namnsdagen förresten!

    SvaraRadera
  13. Annica: Wow! Vilket resultat! Undrar var jag är om ett halvår... Härligt att höra att det funkar även om man motionerar mindre. Om jag slutar stressa upp mig så kanske det går bättre :)

    Annelie: Tack för grattiset :) Spännande med benhandlingen mot kalkaxeln... men nu tror ju inte läkaren att det är det som är orsaken till mina smärtor, utan muskeln som är för kort. Jag är ordinerad stretchning, så det lär det bli. Min andra cortisonspruta hjälpte verkligen. Jag var i stort sett smärtfri i 2 månader. Vi får helt enkelt se vad som händer :)

    Emma: Tack! Visste inte ens att det fanns något som hette höftböjaren, och jag som är läkardotter :) Skall bli väldigt intressant att se vad som händer efter regelbunden sjukgymnastik!

    Kati: Tack kära svägerska! Skönt att ni står i kulisserna och hejar på! Kramar

    Jessica: Tack! Nej, jag har inte provat sjukgymnastik för höften, trodde ju att det var kalket. Hoppas, hoppas, hoppas detta hjälper! Kram

    Lena S: Och grattis till dig!!

    Malin: Tack! Jag kan inte göra så mycket annat än att fortsätta som jag gör! Kram

    Katarina: Skall bara ta mig igenom ett par dagar med smärta först :) Sen får vi se om det hjälpte! Kram

    Åsa: Tack!!

    Jessica: Blä för banan. Skall kolla efter de andra smakerna.

    Sandra: Ja, det är huvudsaken. Jag har inte gått upp någon vecka, bara stått still!

    Norea: Du ser tickern högst upp, dra bort ca 7-8 kg så är det resultatet efter operationen. Det är bara jag som är otålig. Tycker att 0-0,2 kg/vecka är alldeles för lite när man inte äter något onyttigt och dessutom mycket mindre än tidigare. Tack för grattiset!

    SvaraRadera