torsdag 2 september 2010

3 månader idag

Gomorron! Idag är det 3 månader sedan jag gjorde min Gastric Bypass. Känns både länge sedan och nära. Mest länge sen :) Jag är forfarande väldigt glad för mitt beslut och ångrar mig inte alls. Det känns väldigt skönt att vara så nöjd, jag är så van vid att hela tiden vara missnöjd med mig själv och inte tycka om det jag gör, så det är en annorlunda känsla! Hoppas nu de närmsta 3 månaderna ger lite mer viktminskning bara :)

Det man inte har i huvudet får man ha någon annanstans... Precis innan jag skulle åka till sjukgymnastiken igår så vände jag på bladet i kalendern jag har i hallen. Stod och stirrade på gårdagens datum och tänkte att jag inte "kände igen" datumet 1 september när det gällde tiden för sjukgymnasten. Hade inte skrivit upp det i kalendern. Men jag kollade på vardagsrumsbordet om inte lappen jag skrev tiden på var kvar, och det var den. Mycket riktigt, där stod det torsdag 2 september 7.30... Hade ju varit pinsamt och dumt om jag kommit dit en dag för tidigt! Så det är alltså idag jag skall dit. Nu blir det lite mer logistiskt svårt med frukost idag, eftersom jag skall simma också. Jag hinner inte äta medhavd frukost mellan simning och sjukgymnastik och det är alldeles för sent att äta när jag kommer till jobbet vid (tidigast) 8.30. Så det får bli en Allevo bar till frukost idag.

Vickan undrade varför jag inte tar med badkläderna till jobbet och sparar en kvart? Jag åker förbi hemma på vägen mellan simhallen och jobbet, så det handlar bara om ca 2 minuter, tiden det tar att stanna moppen och gå in och hänga upp badkläderna. Jag har ingenstans att hänga upp dem på jobbet, då skulle de ligga i påsen, blöta och äckliga och börja lukta fram till lunch.

Jag hade också planerat att åka via vårdcentralen idag och ta mina 3-månadersprover, men efter mailväxling med distriktssköterskan måste jag skjuta på det åtminstone till efter 10 idag. Hon ville prata med en av läkarna för att de skulle bestämma vilka prover som skulle tas, för det är ju dumt om jag åker dit före 10 och de missar något prov. Sen skall jag till henne på tisdag eftermiddag och då har vi förhoppningsvis fått svar på proverna. Troligen åker jag dit före lunch idag, det är drop-in fram till 11.30 tror jag. Det är den stora nackdelen med att ha gjort operationen i Tyskland, jag får själv söka stöd och hjälp nu efteråt. Himla tråkigt att jag inte har en chans att komma in på obesitas-mottagningenSahlgrenska, det hade varit bra att få stöd från såna som vet vad det handlar om. Men jag mår ju bra, så jag klarar mig ändå.

Igår var det dags för våtväst igen. Å vilket härligt pass det var! Ledaren Jimmy var mycket hårdare än Sara i måndags. Han pushade oss att ta i allt vi kunde, och sedan lite till. Jag flämtade som 17 och det var underbart! Och det utan att svettas mer än bara lite. Hatar att svettas. Men det var verkligen härligt att verkligen ta ut sig och det känns i musklerna idag :) Skulle gärna haft ett pass till i veckan, på fredagar hade varit perfekt. De har vatten-aerobics också, på tisdagar och torsdagar, men det är på förmiddagen när normala personer jobbar. Hade varit kul att prova på det någon gång.

Ikväll är det körstart, det skall bli kul! Vi har fått texten till Coldplay's "Fix you" utskickad, den är ju bara så skön! Det blir kul att träffa tjejerna igen också :)

Ha en skön torsdag!

7 kommentarer:

 1. Hej din lilla träningsfreak ;)
  Jag älskar att svettas om det är i samband med träning....då vet man ju att det gör nytta o kroppen jobbar!!!

  Lycka till hos sjukgymnasten idag.
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Tur att du kom på att det inte var igår du skulle iväg utan idag! Hoppas att det går bra med provtagningarna idag! Hur mycket har du gåttt ner nu, måste kolla din nedräknare! Ha en fantastisk dag!

  SvaraRadera
 3. Hej Lena, det är helt ok, lägg till bloggen på din lista. :)

  SvaraRadera
 4. "Fix it" är ju en helt underbar låt. Blir lite inspirerad av ditt våtväst tränande måste jag säga. Jag tränade det för några år sen som sjukgymnastik och då jag har lite problem med att simma bröstsim (får ont i ryggen) så passar just våtväst toppenbra. Dessutom så är det ju så roligt. Måste verkligen kolla upp om de fortfarande kör det i Kungälv.
  (Det är ok om du visar mnin bloggadress i din blogg.)
  Ha en bra dag!
  kramen i

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Hur är det ... mår du inte riktigt hundra... men får du i dig tillräckligt med näring, dryck? Du har ju varit lite krasslig och tränar som ett jehu... det kan faktiskt också påverka blodtrycket...även värk.

  Nu skall jag sluta vara sjuksyster.. bara ingift syster...alltså...MYCKET KÄRLEK!

  Kati

  SvaraRadera
 6. Du är den andra som har varit och tagit prover efter ca 3 månader! Detta är inget som jag har fått reda på, jag måste ringa Aleris under morgondagen. Vill ju gärna veta om det är något skall göras? kram Jennie

  SvaraRadera
 7. Katarina: Haha, träningsfreak, det är aldrig något jag har blivit kallad för tidigare :) Nej, usch för att svettas. Svettas väldigt mycket i framför allt ansiktet och på ryggen, och det utan ansträning. Måste ha en näsduk med mig när jag promenerar, för även om jag inte blir anfådd så blir jag svettig... kram

  Sandra: Hoppas på ett större minus i morgon, i alla fall mer än förra veckans lilla plus :) Kram

  M: Tillagt!

  Inger: Du kan ju alltid komma till Frölunda :) Har lagt till din blogg också. Kram

  Kati: Jag mår jättebra! Både mamma och pappa har tydligen lågt blodtryck, så det är nog ingen större fara. Kram på dig!

  Jennie: Du blir väl kallad, men jag måste sköta allt själv. Det råder delade meningar om vilka prover som skall tas, de har inte tagit hand om någon som mig på vc tidigare... 1, 3, 6 och 12 månader är vad de har hört från Sahlgrenska... Kram

  SvaraRadera