söndag 5 september 2010

Bara fula fiskar...

Gomorron! Får väl skriva lite tidigare än igår, då svägerskan "klagade" på Facebook om att jag var för sen med dagens inlägg :) Hon hade visst varit inne 4 ggr och letat efter nytt. Inte visste jag att det var så efterlängtat!

Igår åkte jag först till Linnéstaden, där jag besökte Zebeda Chocolate. Köpte en kupong där på Let's Deal för ett par veckor sedan, som skulle ge mig teer för 80 kr, fast jag behövde bara betala 40 kr. Det är ju inte så ofta jag befinner mig i de trakterna så det var lika bra att passa på. 3 hg rött te blev det, fick lägga 16 kr emellan. Nu har jag teer så jag klarar mig hela vintern! Röda teer blev det så klart, kan tyvärr inte skriva vad de hette, för även om killen skrev på varje påse så har texten smetats ut... Ett var i alla fall med kanel, och ett med vanilj, det kommer jag ihåg.

Sen åkte jag vidare till Göteborgs Fiskhamnsfestival. Där var massa folk och jag tog en hel del bilder på folk och fula fiskar. Har ingen aning om vad de flesta fiskarna hette... men fula var de flesta!

2 hg räkor fick följa med hem, de var vansinnigt goda med massa räksmör i huvudet. Priset var OK också, 150 kr/kg (kostade över 300 kr/kg för någon vecka sedan).


Massa serveringar och provsmakning med folk överallt.


Detta vet jag är bläckfisk i alla fall :)

En del av en sillhaj.


Sillhajens huvud.

Marulk.

Mamma säger att detta är en torsk... är det verkligen det?

Fisken i mitten är den jag har tagit en närbild på nedan. Den var verkligen ful!

En av sakerna jag fick provsmaka var "Sveriges godaste fiskpinne". Det skall jag laga någon gång. Fick med mig receptet hem, och det är lax som man panerar i mjöl, ägg, och en blandning av krossade cornflakes och Västerbottenost. Väldigt gott! De hade stora Webergrillar, över 1 m i diameter, där de grillade scampi och lax, och man kunde ställa sig i en väldigt lång kö och köpa lunch, men det orkade jag inte.

Resten av eftermiddagen kvällen spenderade jag i soffan med att lösa korsord och stirra på oredan i köket. Konstigt nog hände inget med oredan, så jag måste väl ta itu med den idag. Vill inte men måste.

Jag tror inte jag åker och simmar idag, har både idag och igår haft små känningar av ytterligare en urinvägsinfektion. Inte mer än känningar, så jag har inte gjort något åt det, men jag verkar vara känslig för detta med att simma. Konstigt nog så har jag ju simmat hela sommaren på Frölunda, men bekymren började när jag köpte simkort på Åby. Är deras vatten smutsigare?

Nu är det dags för frukost, sen får jag väl börja städa... Ha en skön söndag alla härliga människor!

5 kommentarer:

  1. Åh, det kändes härligt... morgonkaffet och ditt blogginlägg på plats.

    Vilken underbar stämning det verkar ha varit igår.... kul... härligt att se alla djur i havets- trädgård.

    Överdosera c-vitamn är mitt råd om du knner av urinvägsinfektionen... du kanske kan "mota Olle i grind".

    Städa är också i våran kalender idag...

    Trevlig söndag!

    SvaraRadera
  2. Tranbärsjuice surgör urinen och förebygger UVI!
    Ja det var verkligen fula fiskar :)

    Har redan städat upp oredan från igår, nu är det bara diskmaskinen som ska tömmas, annars är allt klart, har tom hunnit med en power walk.

    Ha en finfin söndag o du...ang oredan....bara GÖR DET, du ska se att det tar inte så lång tid som man kan tro o efteråt känns det hur bra som helst!

    kram

    SvaraRadera
  3. Vet du vad jag gör när jag har känningar av urinvägarna? Köper färska persilja som jag klipper i vatten och kokar upp. Sedan får det kallna på bänken. När det är kallt så silar jag bort persiljan och dricker vattnet. Jo, det är precis så äkligt som du tänker nu men fy tusan vad effektivt det är. Jag lovar, prova själv får du se.
    Kramen i

    SvaraRadera
  4. Men gud vad fisk det finns! Den ena fulare än den andra men oj vad gott ändå"!

    SvaraRadera
  5. Kati: Bidde inte c-vitaminer utan tranbärsjuice, men det hjälpte inte. Var antagligen för sent ute, har ju haft känningar i 2 dagar... Städat bidde det i alla fall! Kram

    Katarina: Det tog lite längre tid än det skulle gjort om jag inte organiserat om några köksskåp, men nu är det städat i alla fall! Kram

    Inger: Nej fy, din huskur låter inte god... Katarinas och Katherinas låter godare :) Kram

    Sandra: Om du kollar på Facebook så ser du resten av bilderna. Det var en massa fula fiskar och detta var bara en bråkdel av bilderna jag tog, och jag fotade inte alla... kram

    SvaraRadera