måndag 6 september 2010

En produktiv dag.... till slut...

Gomorron! Sitter här och konstaterar att transbärsjuicen jag köpte igår inte hjälpte. Måste iväg och ta prover idag så att jag kan gå på en ny antibiotikakur, för nu har jag fått urinvägsinfektion igen :( Blev antagligen inte av med den för ett par veckor sen, så det får bli annan antibiotika nu. Och jag vet vad det betyder... ingen simning eller våtväst på en vecka :( Fan också!! 7.30 skall jag vara hos sjukgymnasten, åker sen via vårdcentralen på vägen tillbaka till jobbet.

Igår började jag dagen som alla helger, slappandes i soffan. Älskar att ta det lugnt på helgmornarna, och inte klä på mig förrän flera timmar efter jag gått upp. Egentligen har jag det ju så på veckorna också, om jag inte skall simma. Går upp 5.00 och klär på mig strax efter klockan 7.00. När jag väl fått tummen ur igår så satte jag igång med katastrofområdet: köket. Fy katten vad det såg ut! Inte snuskigt eller så, utan saker överallt. Spisen gick inte att se, där låg allsköns bråte. Var tvungen att organisera om 2 skåp för att få plats. Hittade massa pulver som jag nu skall dricka som mellanmål, funkar så mycket bättre när jag inte mår illa efter varje portion. Nu har jag ju hittat en bra och relativt billig laktastablet mot laktosintoleransen, på toppformula.se. Köper man dem på apoteket så kostar de billigaste över 2 kr/st, och de skall sväljas med vatten. På toppformula finns Laktas för under 1 kr/st, tuggtabletter. Mycket smart då man inte alltid har vatten i närheten. I vilket fall som helst så blev skåpen väldigt organiserade och det fick plötsligt plats så mycket mer.

Sen tittade jag ut och såg att solen sken och det såg så himla skönt ut på altanen. En liiiiten paus skulle jag bara ta, flyttade ut dator, korsordstidningar och katt till altanen och blev sittande i flera timmar. Njöt! Sen fortsatte jag med städningen; dammtorkade, skurade toan, dammsög och stack sedan iväg och handlade. Torkning av golven får vänta tills en annan dag. Nöjd blev jag i alla fall, och det var skönt att jag fick vara produktiv OCH lat på samma dag.

Fasen jag vill inte ha urinvägsinfektion! Har gått på toa 3 ggr sen jag började skriva detta inlägget. Hatar känslan. Vill inte! Jag vill gå på våtväst ikväll! Skit och helvete också!! Måste också meddela att jag tjuvvägde mig i morse, vill så gärna se en 8 i början, och nu är det bara 2 hg kvar :) Snart så. Lillasyster skrev en kommentar på lördagens inlägg, måste dela med mig av den för den var faktiskt kul:

Det är ju inte varje dag lillasyster tar sig in och läser storasysters blogg, men nu har hon gjort det... upptäckte att storasyster jobbar efter delmål igen/fortfarande!? Kanske dags för lillasyster och storasyster att börja belöna storasyster igen... bio/annat skoj...

Vad tror storasyster om det?

Kram från lillasyster


Lillasyster läser säkert inte detta heller, men jag svarar ändå: Storasyster skulle tycka det vore jättekul, spelar ingen roll vad vi gör, skulle mest vilja träffa dig. Det är ju inte så ofta vi ses. Förra omgången så gick vi på bio vart tionde kilo. Det var kul. Men det känns liksom fusk, för denna 10-kilos gräns som jag snart passerar har vi liksom redan firat... För 1,5 år sen.... Kan man fira det en gång till?

M undrade vart jag fick tag på Swebar's för 14,95 kr/st. Här. Köper man för över 500 kr (2 lådor eller om man handlar något annat också), så blir det fraktfritt. Har redan fått leveransbesked både från dem och toppformula.se där jag beställde Priorin och Laktas. Snabba puckar!!

Frukostdags, och så skall jag ringa chefen och säga att jag kommer ännu senare än vad jag först sagt eftersom jag dessutom måste åka via vårdcentralen och apoteket :( Ha en jätteskön dag!

5 kommentarer:

  1. Sv: åh jag förstår hur du känner dej! Men du kommer greja det ;)

    Krams

    SvaraRadera
  2. Jag köpte mina swebars på Sportjohan online, typ liknande pris-fraktfritt om man köpte två lådor. Jag älskar lakritsen. Såg att det kommit en ny, fudge crisp - den verkar väldigt god, måste jag testa!

    När du får dem, kolla datumen bara, när jag köpte senast gick lådan ut en månad efter köp. Inte bra när det är 20 st, de borde i alla fall hålla ett halvår. Men det som var bra var att jag mailade och klagade och fick en ny låda, utan att behöva skicka tillbaka den gamla. Och dem var det ju inget fel på!

    SvaraRadera
  3. Jordgubb är också god förresten..

    SvaraRadera
  4. Du kan inte ge upp efter ett dygn med Tranbärsjuice, det ska man dricka varje dag för att förebygga UVI eftersom det faktiskt funkar och surgör urinen!
    Hoppas din pc snart hjälper. KRAM

    SvaraRadera
  5. Benita: Klart jag kommer greja det, men det tar tid :) Kram

    Emma: Jag köpte Pepparkaka och Mintchoklad. Har inte provat lakrits. Fudge crisp låter ju också gott :) Tack för tipset om datumen. Har också påtalat för toppformula.se, som bara säljer lösa, att det vore en bra idé att sälja 20-pack. De svarade att de nog skulle börja göra det snart. Bra om de kan hålla sig på samma prisnivå så att jag slipper handla från flera företag :)

    Katarina: Nej, det var med ironi jag skrev det. Har köpt juice så att jag kan dricka ett glas varje morron. Eller skall jag dricka mer? Vad är pc??? Penicillin? Kram

    SvaraRadera