söndag 12 september 2010

En riktig latarlördag

Gomorron! Precis som natten mellan fredag och lördag så sov jag i natt i 2 omgångar och vaknade alldeles nyss. Skulle aldrig klara av att sova till 8 om jag inte varit vaken ett par timmar mitt i natten :)

Gårdagen gick inte i många knop. Tvättade och tumlade 4 maskiner tvätt, det var väl det mest konstruktiva som hände här. Vid 12 ringde kollegan G och bad mig gå till jobbet och larma på, det var något vajsing med larmet. Rensade kylen gjorde jag också, hade massa småslattar som slängdes av yoghurt och annat och i grönsakslådan hittade jag en gurka som var mer eller mindre flytande. Måste gå och handla idag för plötsligt var kylen väldigt tom...

Löste en massa korsord under dagen, hade scannat och mailat flera av de svåra korsorden till mamma, så vi löste parallellt. Det var roligt.

Både under dagen och kvällen kollade jag på TV om 9/11, som terapi. 2001 mådde jag skit när det hände, har inte riktigt kommit fram till varför. På kvällen den 11 satt jag klistrad framför TV:n och kollade på allt som sändes, men så började jag må illa. Mådde illa i en vecka och kunde inte äta. Till slut fick jag köpa näringsdryck på apoteket och tvinga i mig för att klara jobbet. Det var väl min dödsångest och höjd-/flygrädsla som kom fram. Usch jag minns fortfarande hur illa jag mådde. Så att titta nu utan att må dåligt är en form av terapi. Tycker inte om det, men det är nyttigt.

2 månader efter 9/11 flög jag tillsammans med mina syskon och deras familjer till Kanarieöarna där vi mötte upp pappa & Marita. De hade ju påbörjat sin jorden-runt-resa i juni samma år och vi hade tidigt bestämt att vi skulle fira deras 25-åriga bröllopsdag tillsammans i Puerto de Mogan. När vi var där så kraschade ett flygplan rakt ner bland bostäderna i New Jersey och det var allt som visades på de engelskspråkiga TV-kanalerna. Flygrädda jag mådde inte så bra av det heller... ville inte åka hem.

Här är en bild på oss alla 11 som någon förbipasserande fick ta, den använde jag som julkort det året. Å det var härligt att vara där, men som sagt, flygresan dit och hem vill jag inte återuppleva... En annan sak jag inte vill återuppleva är bussturen till och från flygplatsen, den gick nästan högst upp på berget ni kan se i bakgrunden, på en väldigt smal väg med megastupet på ena sidan... En dag skulle alla åka till zoo men jag stannade ensam hemma, vägrade åka med. Låg istället och läste på stranden och funderade på vad jag skulle göra NÄR familjens buss kraschade ner i havet... inte om utan när... men det hände som tur var inte. Ja, min höjdrädsla är stor, jag vet det!!

Idag skall jag väl handla och laga lite mat, inget annat. Sen blir det att ladda inför veckan som kommer. Förresten, Inger undrade vad Swebars var för något. Det är en bar (måltidsersättning) ungefär som Nutrilett och Allevo, fast med mer protein. Man kan köpa den i hälsokostaffärer och på gym, men då är de mycket dyrare än om man köper dem i 20-pack. De finns i massa goda smaker, bland annat mint-choklad, pepparkaka (de 2 smakerna jag köpte), lakrits, jordgubb, choklad m.m. Här kan du läsa mer.

Ha en skön söndag! Har inte bestämt mig för om det blir simning idag eller inte, det beror nog på vädret... Nu frukost!

5 kommentarer:

  1. Guten morgen!

    Det var härligt att se den gamla bilden... härligt... vad underbart vi hade!

    Kom du ihåg all julmat vi tog med? Och jul musiken med the real group...

    Dax att resa tillsammans igen... nästa år?... struntar i julen och har grisfest i värmen... åh vad det skulle vara roligt!

    Christmas/beach 2011? Vi kanske har nått våra mål då... det vore väl ett sätt att fira på?

    (jag är inte rädd... jag kan flyga..)

    Ha det gott!

    Kati

    SvaraRadera
  2. De där barnerna har jag tittat lite på, kul att höra tt du provat dem, är de goda och mättar de? Nuttri tycker jag mättar otroligt bra men jag tycker att alla dessa barer inehåller lite för mycket socker...

    SvaraRadera
  3. Hej Lena. Självklart får du lägga till mig på blogglistan.
    Hoppas allt är bra med dig. Nu när jag äntligen fått internet igen så har jag mycket att "ta igen" av läsning på de bloggar jag följer.
    Ha det riktigt gott.
    Kram Lill

    SvaraRadera
  4. Det var många om mådde dåligt i samband med 11/9, men det är bra att du jobbar med det!
    Önskar jag hade tid för en slappedag, hade verkligen behövt det. E på jobb nu o använder middagsrasten till att checka bloggarna eftersom internet hemma ligger nere

    kram

    SvaraRadera
  5. Kati: Visst hade vi det skönt? Beach 2011 är nog lite för tidigt för mig, satsar på 2012 eller 2013.... Kan vi åka till Danmark så vi slipper flyga? :) Kram

    Sandra: Jag tycker de mättar, fast inte som en middag, mer som ett mellanmål. Men de är bra att ha ifall man inte kommer åt mat. Hunger gör mig ingenting, men jag får andra symptom när jag inte ätit som försvinner med en bar. Fast jag måste ta laktas-tablett innan annars blir jag kass i magen. Goda är de också.

    Lill: Nu är du tillagd. Gott med internet igen, man blir så isolerad annars!

    Katarina: Behöver slapphelgar, har det nästan jämt. Denna veckan blir extra jobbig, första veckan utan H. Fast jag får inte några av hennes arbetsuppgifter, men ändå. Måndagar blir lite extra för mig då M är mammaledig, men annars slipper jag. Jag har så mycket att göra ändå.... Kram

    SvaraRadera