fredag 17 september 2010

Idag för 20 år sedan...

Gomorron! Fredag :) Älskar fredagar, men vem gör väl inte det? Det regnar inte ute just nu, och det är ju också en positiv sak. Man måste leta efter det positiva. Låta glaset vara halvfullt och inte halvtomt. Eller vad säger ni?

Idag för 20 år sedan satt jag i USA och väntade på ett samtal som skulle berätta att jag blivit faster för första gången. Eller rättare sagt, jag väntade inte just precis idag, eftersom nymodigheter som email och Skype inte fanns så visste jag inte att något var på G. Men sen fick jag alltså reda på att Rebecca var född. Lillebror hade blivit pappa dagen efter sin egen födelsedag.

Denna bilden togs på Rebeccas 6-års dag. Nu befinner hon sig i England, så det är bra att vi kan Skypa, skicka meddelanden på Facebook, skriva kommentarer i bloggar och emaila. Världen har blivit mycket mindre! Grattis i alla fall älskade Rebecca, hoppas du får en härlig dag!!

Igår var jag iväg och simmade på morgonen, lika skönt som vanligt. Dock var det något mer dramatiskt än det brukar vara. Simhallen har ju 8 banor. Simklubben MASS har 3 banor som de utnyttjar flitigt på tidiga mornar. Sen kommer en bana som är 3 banor bred och så den jag brukar använda som är 2 banor bred. I den större så börjar folk plötsligt skrika på varandra. Det visar sig att en man i min ålder har brutit mot alla regler och simmat åt fel håll. 2 äldre damer opponerade sig mot detta och då börjar mannen i fråga anklaga damerna för att vara främlingsfientliga (!). Öh, vad har det med saken att göra? Skulle de säga till honom extra mycket för att han var invandrare eller skulle de låtit bli att säga till honom alls just på grund av det? Hallå eller? Det var mycket tjatter i poolen efter det... varje gång man mötte eller simmade om någon skulle det dryftas. Ja, det livade i alla fall upp morgonen lite :)

Torsdag = kören. Igår övade vi i en annan lokal då vår vanliga (en skolas aula) skulle användas för föräldramöte. Istället fick vi vara på en av tjejernas jobb. Det gick bra och vi tränade nästan hela tiden på Coldplay's Fix you. När klockan var nästan 21 och det var dags att packa ihop så hade vi gått igenom hela låten. Vi sjöng igenom den och det lät riktigt bra! Med mer övning kommer den att sitta bättre. Den är lite krånglig för den varierar mellan 1, 2, 3 och 4 stämmor, så det gäller att veta med vilka man skall sjunga i varje vers och refräng :)

Middagen igår blev verkligen god, enkel och proteinrik. Bara en massa räkor och kräftor som jag färskfrusit skalade tillsammans med en portion av min röra. Skall försöka äta en verkligen proteinrik lunch eller middag per dag, antingen med skaldjur eller kyckling. Jag skall också lägga lite tid på att organisera om min frys i helgen. Alla dessa små portioner av olika saker som bara ligger huller om buller gör det svårt att hitta och veta vad jag har. Jag skall ta stora zip-loc-bags (såna med "dragkedja") och lägga varje mattyp i varsin påse, då blir det lättare att hitta och hålla koll på vad jag har. Om jag är snabb så kanske jag kan frosta av också...

Frukost på jobbet idag, så det blir bara lite tranbärsjuice hemma. Skall packa simväskan också så att jag kan åka och simma direkt efter jobbet. Hatar att simma på fredagar, det är så mycket folk i simhallen. Men det är lika illa på helgerna så det är lika bra att vänja sig. Hoppas ni alla får en skön fredag, snart är det helg!!

7 kommentarer:

  1. Helg!Helg!Helg!JIPPI!!!

    Idag skall jag ner till Gbg med kollegor under dagen...

    Lördag, helst inget program...

    Söndag, val och överraskning för våra föräldrar....

    Ha en trevlig helg!

    Kati

    SvaraRadera
  2. Hoppas att det går bra i basängen i dag. det var längesedan jag simmade. Kanske skall göra det någon dag.
    Kramis

    SvaraRadera
  3. Tack, Lena! :) Jag tror for ovrigt inte att jag sett den bilden tidigare ... :)

    SvaraRadera
  4. Aha, alltid underhållande med turbulens i poolen...hahaha...

    Ha en bra dag du med!

    Kramen i

    SvaraRadera
  5. Aha, alltid underhållande med turbulens i poolen...hahaha...

    Ha en bra dag du med!

    Kramen i

    SvaraRadera
  6. ja vissa kan onekligen skapa konflikter utan anledning, jisses...

    Önskar dig en underbar helg, jag e också ledig :)

    kram

    SvaraRadera
  7. Kati: Helg :) Kör utan program här idag också, med vissa förbehåll... Kram

    Mamma Mia: Hoppade simningen igår, hade sån huvudvärk. Shoppade lite istället :) Kram

    Rebecca: Jag har massa bilder som du kanske inte har sett :) Kram

    Inger: Ja, inget livar upp simningen så som ett litet bråk :)

    Katarina: Vad skönt att du också är ledig! Tycker du jobbar varje helg... Ha det så skönt! Kram

    SvaraRadera