lördag 18 september 2010

Upp på vågen igen...

Gomorron! Lördag. Dags att hoppa upp på vågen igen. Siffrorna fortsätter minska med snigelfart, -0,4 kg idag. Precis 1 kg kvar till nästa delmål. Jag har börjat förlikas med tanken om att jag inte jobbar mot Beach 2011 utan snarare mot Beach 2012 :) Men jag skall i alla fall vara klar till 2015 då jag fyller väldigt många år!! DET lovar jag!

Igår morse fick jag mig ett gott skratt när jag gick ut i förrådet. Jag är där ofta (har förrådet inne i lägenheten) eftersom mina garderober står där, men det är inte så ofta som jag tänder ljuset där inne. På golvet låg en ganska nyinköpt och oanvänd yogamatta. Det var hål i den...

Tog den till skrivbordet för att fotografera, och boven i dramat attackerade den med en gång. Här kan man inte lämna en plastpåse framme utan att den blir perforerad, och samma gäller tydligen för yogamattor...

Så här ser den ut. Det blir till att ha den på hyllan i fortsättningen, och om jag någon gång skulle få för mig att använda den så vet jag ju nu att jag inte kan lämna den framme i alla fall :)

Haha, vad arg hon ser ut!

Efter jobbet så gick jag en promenad till MediaMarkt. De har massa 1-timmes erbjudanden lördag-söndag, men sen har de några erbjudanden som gällde hela helgen (inkl. fredag) också. Köpte mig en liten stekpanna för 19 kr. Jag hade redan en liten stekpanna (Ø 20 cm) men denna var djup. Sen hittade jag en större lite lägre stekpanna för 39 kr, så den köpte jag också. 4 st Duracell AA-batterier för 9 kr blev det också, synd att man bara fick köpa ett paket per person.

Vidare till KappAhl där de hade nedsatt pris på alla BH:ar, 99 kr/st. Hittade en som satt skönt så jag köpte en vit och en svart av det märket. Samma storlek som de jag hade tidigare, fast de hade jag haft i 1,5 år och under hela viktökningen så de var rejält utslitna och uttänjda.

Gick förbi Maxi på vägen hem och fick där provsmaka något som var vansinnigt gott. Krämig kräftsoppa gjord på mjukost! Ingredienserna var morötter, lite smör eller olja att steka i, vetemjöl, buljongtärning, vatten, Kavli Kräftost och creme fraiche. Skulle aldrig komma på tanken att göra soppa på mjukost, men det var så gott! Man kan ju ha i mera skaldjur så soppan blir mera matig, skall definitivt experimentera med det receptet. Tog med mig receptet hem och återkommer när jag lagat den själv. Här hittade jag receptet så ni kan prova själva!

Stegräknaren slutade på drygt 11.000 steg igår, och jag var fullständigt slut och hade väldigt ont i höften när jag kom hem. Det bådar inte gott för stegtävlingen som börjar på måndag igen... Men jag får se mig själv som utom tävlan och bara tävla mot mig själv. Tänker inte gå omkring och ha ont bara för att jag skall tävla mot de andra galningarna :) Några steg får jag ju i alla fall för simning och våtväst (reglerna är att en halvtimmes aktivitet, oavsett vad det är, omvandlas till 3.400 steg (tror siffran stämmer)).

När jag laddade ur kameran igår kväll så hittade jag denna bilden, hade glömt att jag tog den. Snacka om stor champinjon! Smörpaketet är av normalstorlek, men det var inte champinjonen. Köpte den i en sån där låda med genomskinligt lock, men denna låg i botten så jag såg den inte förrän jag använt de andra som låg ovanför.

Idag skall jag röja och städa lite inför "finbesöket" i morgon då pappa & Marita kommer på middag innan vi skall gå och rösta. Ha en skön lördag!

6 kommentarer:

  1. Godmorgon!

    Det var en champinjon det..aldrig sett något liknande..

    Kul med lyckad shopping... och vikten nedåt...

    Soppreceptet såg gott ut... ätit något liknande tidigare med räkost och färska räkor i soppan... det var mumsigt...

    Ha det kul med Marita och Eje imorgon.

    Trevlig helg!

    Kati

    SvaraRadera
  2. Kan intyg att kräftsoppan är supergod. Hos mej heter den "Heidis kräftsoppa" men receptet är ungefär detsamma.

    Ser att du går ner sakta men säkert. Det kanske är bättre för då hinner huden hänga med...

    Ha en bra helg!

    /Lena S
    (Ps...jag har skaffat mej en egen blogg nu.)

    SvaraRadera
  3. Testat proteinpulver från Dahlblads, whey class? Smakar som milkshake om man blandar med mjölk..

    SvaraRadera
  4. Kati: Får se om det blir något middagsbesök... orkar nog inte. Kram

    Lena: Skall kolla in din blogg senare, orkar inte nu. Skall prova soppan snart, skall bli spännande att se hur den smakar när jag gör den själv. Den stora frågan är om den går att frysa...


    Anonym: Nej, jag har inte testat det. Gillar inte mjölk så jag har det aldrig hemma. Gör smoothies på yoghurt, men det kanske funkar det med.

    Stina & Katarina: Tack! Långsamt, långsamt... Beach 2013 kanske?

    SvaraRadera