torsdag 16 september 2010

Lite underskott i kroppen

Gomorron! Vaknar och sätter på datorn och skrivbordet ser inte klokt ut. Gadgetpanelen på höger sida är grå och allt ser helgalet ut. Försöker pilla och ställer antagligen till det ännu mer. Det hade nog rättat till sig nästa gång jag startade datorn, men nu har jag ställt om allt. Känner inte igen mig och kan knappt se vad det står på menyerna, de har blivit mycket smalare och har helt fel färg. Allt har blivit mycket "hårdare" också, inga rundade kanter. Fasen också! Kan man göra en systemåterställning? Har haft dator sedan 1984 och har faktiskt aldrig gjort någon...

Idag fyller min kära lillebror Jonas 43 år. Bilden ovan är ett av hans första skolkort som mamma har bearbetat. Han var ju ganska söt :) Han satte just på datorn och jag ringde honom snabbt på Skype, så nu har jag sjungit lite i alla fall. GRATTIS LILLEBROR!!

Igår var jag iväg och träffade läkaren på vårdcentralen. Distriktssköterskan bokade ju in mig på ett besök då jag fick underkänt på några av proverna jag tog för 2 veckor sedan. För låga värden av kalk och något som heter pre-albumin. Som resultat skall jag nu ta 3 tabletter Kalcipos-D varje dag, fast vi var tvungna att forska lite och se att jag inte skulle få D-vitamin-överdos, för det är inte roligt det heller. Sen skall jag få i mig ytterligare protein. Hur det nu skall gå till. Katarina, sände du någon gång provet på ditt proteinpulver? Måste köpa nytt som inte smakar apa... Nya prover skall tas om 6 veckor, annars skulle jag väntat tills i början av december.

När jag moppade tillbaka till jobbet efter läkarbesöket hade jag verkligen tur. 3 minuter efter jag kom innanför dörrarna så började det vräka ner. Vi snackar verkligen mycket regn! Mer regn än jag har sprutt i min dusch... På eftermiddagen var det uppehåll, men sen lagom tills jag skulle åka till våtvästen så började det igen. NÄ sa jag, och ringde återbud. Inte en chans att jag skulle åka ut i det vädret. Inte ens ett galonställ skulle kunna hållt mig torr, om jag hade haft något. Men nu sitter jag här med baddräkten på igen och skall alldeles strax sticka iväg och simma.

Måste slå ett slag för Priorin. Jag började ta det för lite mindre än en månad sedan, för håret. Mitt hår har i alla år varit jättefint samma dag som jag tvättat det, men dagen efter har det varit spikrakt helt utan självfall. Till och med sett lite fett ut. Men igår reagerade jag på att det var dagen efter tvätt och jag kunde ha håret hängande (alltid tofs från dag 2 tidigare). Det var lockigt och fluffigt. Jättefint! Jag har tagit 3 tabletter om dagen; en dunderkur som man kan köra i 3 månader. Sen går man över till 1 om dagen i ytterligare 3 månader. Jag skall definitivt fortsätta med dunderkuren i ytterligare 2 månader! Billigt är det inte, men jag älskar mitt hår :)

Nu måste jag sticka, var ju några minuter sen i tisdags och kunde inte simma lika långt som vanligt. Ha en skön torsdag!

4 kommentarer:

  1. Japp, jag har skickat 2 skopor av mitt proteinpulver till dig tillsammans med en dvd skiva där jag bränt ner lite böcker som jag tyckte du skulle lyssna på. Men det är ju veckor sedan!

    SvaraRadera
  2. Jag vill också ha bra tips på goda proteinpulver tycke att många smakar illa tyvärr...

    SvaraRadera
  3. Hej sa Petronella (Kati) ifrån plaskebyn (Borås)... det är dax att fälla upp sitt paraply!

    Tur att du klarade dig från ösregnet.

    Var uppe med tuppen idag och firade din bror... då är man inte cougar lady längre... han kom ikapp.

    LOVE!Kati

    SvaraRadera
  4. Katarina: mysko... jäkla posten! Kram

    Sandra: Det Katarina skall skicka (igen) går tydligen inte att köpa i affär utan bara från vissa återförsäljare. Vi får se hur det smakar...

    Kati: Du slipper ju i alla fall gå upp tidigt idag också eftersom Becca inte är hemma :) Man skall se det positiva! Kram

    SvaraRadera