fredag 24 september 2010

Lånet är löst!

Gomorron. Är hemma idag också, men sen får det faktiskt vara nog. Nu SKA jag bli frisk!

Har ni sett något så härligt som bilden nedan? Japp, nu är lånet löst! Några förskrämda tusenlappar finns kvar på kontot, och ett lån till pappa på drygt 10.000 kr, men det är räntefritt. Snacka om vikt som lättar från mina axlar!

Det var väldigt enkelt att lösa lånet, jag bara ringde banken igår och 5 minuter senare hade de snott mig på pengarna. Att få pengarna från Försäkringskassan tog bara 2 dagar efter jag fick brevet.

Hur mår jag idag då? Betydligt bättre än bara för några dagar sen, men inte bra än. I natt har jag bara vaknat 2 ggr i hostattacker, men halsen är belagd med taggtråd när jag vaknar. Den allmänna tröttheten är mycket stor. Igår kväll var jag tvungen att sticka iväg till Maxi, jag hade varken yoghurt eller smörgåspålägg hemma. Jag var helt matt när jag kom hem. Så att vara hemma idag också känns som rätt beslut. Det var länge sedan jag var hemma en vecka från jobbet (om man inte räknar efter operationen), tror det var januari/februari 2005 som jag var hemma med laryngit (inflammation i stämbanden). Och det mina vänner är något jag aldrig vill uppleva igen, snacka om halssmärtor! Inte går man till doktorn för lite ont i halsen, men när jag dag 5 satt en hel natt och grät för att jag inte kunde svälja så insåg jag att det var dags. Fick medicin och sedan började det vända, men fy katten vad jobbigt det var innan dess.

Skatteverket måste ha någon sökmotor ute som snokar reda på om folk skriver om dem. På feedjit (applikationen längst ner till höger där jag kan se vart folk kommer ifrån när de besöker min blogg) kunde jag se att jag fick ett femtontal besök från Skatteverkets intranät i Solna igår. Vilken tur att jag bara skrev positiva saker :) Nu kommer jag väl att få ännu fler besök idag bara för att jag nämner deras namn igen... :)

Pappa ringde igår och berättade att han kommer på måndag och tvättar mina altaner. Bara så där... jag bad ju om lite hjälp för några veckor sedan och sen "tog han bara över". Han fixar det när jag är på jobbet. Först hade vi tänkt låna jobbets högtryckstvätt, men efter samtal med en kollega så visade det sig att den var trasig. Kollegan föreslog istället altantvätt och gammal hederlig skurborste. Så det skall jag inhandla i helgen så att allt material finns när pappa kommer. Sen skall den såpas in istället för oljas, pappa har hört att det blir mycket bättre. Det skall inte ske förrän altanen har torkat, så det får han göra på tisdag. Tyvärr kan jag ju inte ta ledigt från jobbet och hjälpa till, eftersom jag nu har varit borta en vecka. Men det ordnar sig sa pappa. Vilken snäll pappa jag har! Lite "betalning" för 9 års markservice här hemma medans de varit ute på de 7 haven.

Idag är det fredag, och det betyder att glassbilen kommer. Jag måste ha mer isglass, det har gått åt lite de här dagarna :) Halsen blir så mycket bättre av kallt än varmt, och Hemglass "Trollerimix" innehåller bara 30 kcal per pinne, känns liksom OK att ta några om dagen när man är sjuk. Annars har jag inte ätit riktigt rätt denna veckan, har haft jättesvårt att få i mig maten. Har inte haft någon lust att äta alls. Räknar inte med någon större viktminskning när jag skall veckoväga mig i morgon, jag har ju inte rört på mig alls heller. Men det får gå som det går.

Önskar er alla en härlig fredag!! Må alla förkylningar hålla sig borta :)

6 kommentarer:

  1. Grattis, förstår att det känns skönt att ha betalat bort lånet.
    Nu kan du njuta.

    SvaraRadera
  2. Det är nog jag som skrivit fel adress.
    Provar igen.

    Ha en bra dag.

    Kram Lena S

    SvaraRadera
  3. Stämmer bra, Skatteverket har bevakning på vad som skrivs om dem. En automatiskt sökmotor, precis som du skriver. Dels är naturligtvis huvudkontoret intresserade att veta hur det ser ut i media men på intranätet har de också en site som heter "Skatteverket i media"!

    Krya på dig!

    SvaraRadera
  4. Hej vår lilla sjukling... hjälpte "jamaren" igår kväll... eftersom du känner dig lite bättre?

    Jasså, du får flerbesökare när du nämner skatteverket.. kanske skulle försöka så att jag får lite fler besökare... men sidan kanske inte arit så kul det sista...försöker ändå.

    Lena krya på dig! Trevlig helg!


    Kram!Kati

    SvaraRadera
  5. Stina: Underbart! Fast jag är ju skyldig pappa lite...

    Lena: Skall kolla sen... trött... Kram

    Emma: Fick massa träffar igen, bra tips för att få upp antalet besökare är alltså att skriva om "you know who"...

    Kati: hehe, bra tips.. ska vila mycket så jag blir frisk, lovar!! kram

    Min egen hälsa: Tack!!

    SvaraRadera