torsdag 7 oktober 2010

Datorstrul

Gomorron! Snart dags att sticka iväg och simma, känns inte så lockande just nu eftersom det regnar ute. Men det finns ju regnkläder :) Men iväg skall jag, då blir det 3 simningar/våtväst i rad denna veckan (minst) och det är jag nöjd med. Jag var iväg på våtvästen igår och det var jätteskönt. Bra instruktör som "körde skiten ur oss", precis som det skall vara. Sen när jag kom ut så ösregnade det, och jag hade inte med mig några regnkläder, men det spelade ju ingen roll eftersom jag var på väg hem.

I går morse och på lunchen hade jag problem med datorn när jag satte på den. Ungefär 5 minuter efter jag startade den fick jag meddelandet om att "Enhanced On-Access Anti-Malware Protection" hade slutat fungera. Innan meddelande kom upp så frös datorn ett antal minuter, och det var bara att vänta. Meddelandet innebär att något är fel med mitt Panda Internet Security 2010. Startade om ett otal gånger, men meddelandet kom bara tillbaka. Efter våtvästen var det bara att bita i det sura äpplet och göra en ominstallation av Panda. Lite surt eftersom jag idag skall köpa en uppgradering till version 2011, och då ändå måste installera om. Tyvärr har jag 2 ggr sedan dess fått samma meddelande, så nu har jag mailat deras support och frågat vad det är för fel. Fick tips av Hanna att köra "Housecall" och då fanns inga fel. Vet inte vad det är som händer, men jag är väldigt noga med att ha ordentligt virusskydd och detta gör mig lite nervös.

Jag beställde 1 kg Dahlblads Whey Class + med vaniljsmak i går morse innan jag gick till jobbet. Det lönar sig verkligen att kolla runt på priserna. Kollade på prisjakt och det dyraste stället tog en bra bit över 400 kr inkl. frakt, närmare 500 för att vara exakt. Jag betalade 259 kr inkl. frakt från Hälsokostgrossisten. Fick mail igår eftermiddag om att det var på väg, så det kommer nog till posten idag. Det jag funderar på är hur mycket man skall ta? På provpåsen jag har så står det att de rekommenderar 1 dl (!) 3-4 ggr om dagen, men det är om man tränar hårt, och det är ju ingenting man kan anklaga mig för... 1 dl pulver (ca 35 g) ger 28 g protein. Det är ju mycket i varje frukostyoghurt... Till lunch och middag äter jag extra mycket protein, och sen ett mellanmål med kvarg, lite nötter och lite fun light. Ett mellanmål är en knäckemacka med skinka eller makrill och kvällsmålet kan vara något av det eller något annat. Frågan är hur mycket extra protein jag behöver på morgonen? Tror jag börjar med 2 msk och fortsätter med mina andra mål som tidigare, och sen om 3 veckor skall jag in på provtagning igen. Då blir det intressant att se hur mina värden ser ut. Lite idéer någon?

Nu skall jag packa simväskan, hoppas handdukarna och baddräkten har torkat sedan igår kväll :) Ha en skön torsdag, själv skall jag äntligen till kören ikväll efter 2 veckors uppehåll p.g.a. sjukdom.

3 kommentarer:

  1. Oj, 1 dl är ju massor....jag tar ju 2 skopor av mitt på morgonen och det motsvarar ca 25 g det räcker gott o väl för mig just nu.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Sjung min näktergal...sjung...sjung...sjung och swimma (simma) lugnt!!

    Kramis!

    SvaraRadera
  3. Katarina: Fick pulvret igår, det är en imponerande stor förpackning :)Hur många gram protein ger 25 g? Om jag tar 25 g så får jag i mig 20 g protein, det är väl bra siffror? Kram

    Kati: Haha! Kramis!

    SvaraRadera