onsdag 6 oktober 2010

Gött å simma

Gomorron! Vad skönt det var att simma igår morse! Har verkligen saknat min morronsimning. Nu är det bara att be till högre makter att jag har gjort min del av förkylningar och urinvägsinfektioner för denna vintern, så att det inte blir några fler avbrott. Det är så otroligt skönt att simma när det är nästan mörkt i simhallen och inte alls lika mycket folk som vanligt. Det enda jobbiga är att det är så stressigt. En halvtimme mer på morgonen hade gjort så himla mycket. Varför kan de inte öppna klockan 6???

När jag var sjuk fick jag bilder och resebrev till pappas & Maritas hemsida, men jag hade helt glömt bort det tills jag vaknade i morse. Nu har jag lagt 1 h på att fixa det så jag inte behöver ha dåligt samvete. Det är ju över 1 år sedan den uppdaterades sist, vet inte om de har några läsare längre. Fast jag skickar mail till ett femtiotal personer när jag uppdaterat sidan, så några läsare är det väl i alla fall. Mycket pill med text och bilder, och när det är så långt mellan gångerna så måste jag verkligen fundera på hur det är jag gör... Men det funkade och nu ligger materialet uppe. Båten är i alla fall hemma för första gången på drygt 9 år, och just nu ligger hon på land i Henån utan däck. Nytt teakdäck skall hon få.

Min huvudvärk är borta till 95 %, så skönt. Men den satt i nästan hela dagen igår, så det var en ordentlig smäll jag fick. Jag skall aldrig mer lämna skärbrädan utdragen, lovar!!

Om nu inget oförutsett inträffar (ta i trä) så SKA jag på våtväst ikväll.

Ninnaninnaninnanina, nu kommer ett boktips! Just nu lyssnar jag på Mord.net av Dan Buthler och Dag Öhrlund. SÅ spännande! Det är sällan en deckare är så spännande rakt igenom. Igår, när jag körde hem moppen (tar ju alltid den till jobbet när jag simmat) så var jag tvungen att stanna, kunde inte köra vidare förrän det inte var så spännande längre... Sen satt jag i soffan i 2 timmar och spelade spel och lyssnade, för jag "kunde" inte stänga av. När jag väl gjorde det var det fortfarande 2 CD-skivor kvar... Så här skriver de om boken på Adlibris:

Den kriminella verksamheten på Internet bara växer och mörkertalet vad gäller it-brott är stort. Internationella ligor specialiserar sig på ekonomisk utpressning, trafficking och andra brott som är näst intill omöjliga att spåra... En ung flicka i Hässelby blir brutalt ihjälskjuten av en tysk ingenjör hon aldrig träffat. En fyrtiosjuårig mor i Australien och en av topparna i Stockholms finansvärld förvandlas plötsligt till kallblodiga mördare. Frågorna hopar sig. Vem är den amerikanske soldaten som bryter nacken av en dataprogrammerare på färjan mellan Helsingfors och Stockholm och varför mördar en ledande politiker i Italien ägaren till ett pappersföretag i Malmö? Världens poliskårer står maktlösa när en våg av ouppklarade mord sveper över en lång rad länder, samtidigt som internationella företag utsätts för utpressning på nätet. Den svenske polisen Jacob Colt arbetar med några av fallen som inträffat i Sverige och när han tar kontakt med utländska kolleger börjar de ana ett samband mellan de till synes godtyckliga morden. Spåren pekar mot Ryssland där mörka krafter har byggt ett gigantiskt mordnätverk med hjälp av Internet ...

Den tycker jag att ni skall läsa/lyssna på!! Författarduon har skrivit 4 böcker till (detta är den första), och enligt mamma som lyssnat på alla 5 är de alla lika bra.

Ha en bra onsdag! Katarina, proteinpulvret kom fram igår, skall testa det nu till morronyoghurten. Tack!! Återkommer med "recension".

Uppdatering: Sorry, Katarina. Det var precis lika läskigt i konsistensen som det jag köpt innan. Men tack för smakprovet! Nu skall jag handla Dahlblads med vaniljsmak :)

3 kommentarer:

  1. Jaja, det var värt ett försök....

    Jag har ett svagt minne av att jag lyssnat på den boken men jag kan inte komma ihåg....hmmm
    Hoppas du kommer iväg på våtvästen idag

    kram

    SvaraRadera
  2. vad härligt och simma! tänkte börja med det jag också faktiskt :D
    kul att hittat en till opererad tjej!
    hur går det för dig?
    äter du som vanligt och så? :)

    SvaraRadera
  3. Katarina: Oj, bara ett svagt minne? Hm. Undrar om det är samma bok, denna lär jag komma ihåg länge... Japp, kom iväg, det var skönt :) Kram

    JD: Älskar att simma, tyvärr har jag varit mycket sjuk denna hösten (2 urinvägsinfektioner och en superförkylning) men nu hoppas jag att inget mer kommer och stör. Det går bra för mig, fast jag går ner väldigt långsamt, snittar 0,5 kg/vecka och har precis passerat 20 kg (inkl flytet innan). Skall kolla in din blogg senare, har inte tid nu, måste iväg och simma :)

    SvaraRadera