söndag 10 oktober 2010

En härlig höstpromenad

Gomorron! Oj, oj vad jag är stel i kroppen idag...Höll på att inte komma ur sängen :) Men det är en ganska skön känsla, även om det gör ont. Igår satt jag här vid datorn och slösurfade/kollade på TV vid 10.45 och kände plötsligt att "nu får det vara nog med latandet". Klädde på mig, packade ryggsäcken och gick hemifrån. Tanken var att ta mig till ICA Focus för att se om de hade någon sashimi kvar, samt bunkra mer av fruktstängerna jag köpte där förra veckan.

Eftersom jag ville promenera också, men inte hela vägen dit, så gick jag först till Toltorpsdalen. Det är en härlig promenad på ca 40 minuter.

På vägen konstaterade jag att hösten är ganska vacker ändå...

Solen sken och det var väldigt skönt promenadväder.

Löven har så vackra färger innan de ramlar av.

När jag kom fram till Toltorpsdalen satte jag mig på buss 19 upp till Johanneberg. Därifrån gick jag ner till Korsvägen och Focus, ytterligare 40 minuters promenad. På Focus handlade jag den sista sashimin och några paket fruktstänger. Himla smart mellanmål, som jag har skrivit tidigare; 93 % frukt, inget tillsatt socker, inga konserveringsmedel och massa fibrer. Synd bara att de inte går att få tag på närmare mig.

Vid detta laget hade jag ganska ont i min höft, så jag tog bussen hem, men gick av en bit hemifrån. När jag kom in i mitt område så var det också ganska vackert.

Om man tar till höger nere vid flaggstången så kommer man till mitt hus. Resten av eftermiddagen/kvällen gjorde jag inte många knop. Det som inte var bra med denna promenaden var att jag inte bara hade ont i den högra höften när jag kom hem, utan även den vänstra. Så idag går jag som ett havande kylskåp... d.v.s. jag vaggar fram. Jättekul. Men jag skall försöka ta en promenad idag också, så att jag inte stelnar till totalt. Jag skall ringa kollegorna och se om man får komma och hälsa på dem, de är kattvakter till 2 små söta katter som åker hem idag. Vill gärna se dem :)

Igår kryssade jag i att jag vill använda bloggers "avancerade redigerare". Det har tagit ett bra tag att skriva detta, för bildhanteringen är väldigt mycket bättre, men så mycket långsammare... Datorn jobbar med 100 % av processorn och det är mycket väntetid. Men nu kan jag lägga in bilderna där jag vill ha dem istället för högst upp i inlägget i baklänges ordning, för att sedan skriva runt bilderna. De gick tidigare inte att flytta, eftersom de då förlorade möjligheten att klicka på dem för att se dem större. Nu kan jag markera vilka bilder jag vill ha och sedan lägga in dem där jag vill ha dem. Hamnar de fel kan jag dra dem till rätt ställe. När jag lägger in dem kan jag välja mellan storlekarna liten, medel, stor, extra stor och ursprungsstorlek. Trots att jag förminskar alla bilder till 800x600 punkter innan jag lägger upp dem så blev ursprungsstorlek bredare än hela det vita fältet OCH kantlisten... Även extra stor blev för stort, så bilderna ovan är stora. Det blir nog bra när jag vant mig vid hur det fungerar :)

Nu skall jag krypa upp i soffan lite. Jag är inte färdigsoven... Cornelia väckte mig strax före 6, inte alls snällt. Nu ligger hon givetvis i min säng och sover, den lilla råttan. Ha en skön söndag, hoppas verkligen att det blir lika gott väder som igår!

7 kommentarer:

  1. Verkligen underbara höstbilder. Kan du inte ta ett foto på de där fruktpinnarna och lägga ut i bloggen så jag kan se hur de ser ut. Ska prova de tänkte jag.

    Kramen i

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående talare. Både om höstbilderna o fruktstängerna. De kanske finns här på Kvantum också. Är de i lösvikt?
    Sopporna är på plats i bloggen nu ;)
    Imsavimsa

    SvaraRadera
  3. Oh så härliga höstbilder. I malmö är det grått, dimmigt och mera grått....


    kram

    SvaraRadera
  4. Bra tips från dig på min blogg, TACK! E jätte sugen på varmrökt lax o yoghurt potatis nu :)) Det kommer bli mkt köttfärsbiff o köttbullar :) och LAX för min del.
    Kram Malin :)

    SvaraRadera
  5. Jag älskar höstens alla färger, helt otroligt vackert. Tänk att naturen kan vara så underbar!

    SvaraRadera
  6. fina bilder! :)

    vill inte ha någon ljusare bakgrund på min blogg :O men man ser ju ändå vad de står? :)

    SvaraRadera
  7. Inger: Nu ligger foto på fruktstängerna ute. Kram

    Imsavimsa: Tror inte de finns på Kvantum... sorry. De ligger i 5-pack och kostar 16 kr. Kram

    Katarina: Det var väldigt dimmigt igår här också, men skönt ändå. Kram

    Malin: Köttfärs är bra, för det är så lättuggat i sig. Lycka till med puréstadiet! Kram

    Sandra: Jag gillar färgerna, men inte regnet och rusket som följer med. Fast jag föredrar det framför snö! Kram

    JD: Jag menade tickerns bakgrund, inte bloggens... Nej, man ser inte vad det står. Inte jag i alla fall...

    SvaraRadera