fredag 1 oktober 2010

Höstjacka på!

Gomorron! 1 oktober. Redan? Vill inte! Vart tog sommaren vägen? Känns som om vi inte fick någon sommar i år... Jag är inte redo för kall höst/vinter än! Igår morse rotade jag fram höstjackan och den var lite stor :) Men jag tänker inte gå och köpa en ny i år, den får duga. Det finns en dragsko i midjan som jag har dragit åt, då är den inte lika stor.

Det gick bra att jobba igår, fast jag var lite trött sen på kvällen. Kl 20.15 ringde kollegan och sa att larmbolaget ringt, någon hade missat att larma på på andra våningen. För första gången sa jag nej, jag orkade inte gå (har ju bara 10 minuters promenad till jobbet så de brukar ringa mig). Jag har varit och larmat på minst 5-6 gånger redan i år för att folk är så glömska/slarvar. Igår hade jag redan tagit på mig pyjamasen och låg under täcket i soffan, så larmbolaget fick åka dit istället. Kostar massa pengar, men jag orkade helt enkelt inte!

Hos sjukgymnasten igår fick jag ytterligare en ny övning, så nu har jag 4 st. Jag sa som det var, att jag inte hade tränat så mycket när jag var sjuk, framförallt inte förra veckan när jag mådde verkligen skit. Den nya övningen skall jag inte börja med förrän om 4-5 dagar, när jag kommit igång igen. Innan jag var där så hade jag lite tid över så jag gick in på Life hälsokost och där hittade jag små smakprovspåsar av Dahlblads proteinpulver. Jag köpte en med vaniljsmak som jag skall prova i morgon (fredagsfrukost på jobbet idag). Försökte igår morse igen med mitt äckliga proteinpulver och jag fick inte i mig hela portionen med yoghurt och flingor. Fy fasen vad det smakar äckligt. Inte bara smaken utan konsistensen, så jag vet inte om det hjälper om jag hittar en smak som är bättre. Varför har ingen uppfunnit proteinpiller som man kan svälja? Googlade på det igår och det finns inte. Fanns dock flera som frågat efter det...

Efter sjukgymnasten så kollade jag in de olika outlet-affärerna som finns på Mölndals Centrum, tror det finns 3 st. Jag var på jakt efter en ny handväska. Jag har en ful en som jag köpte på Ullared förra året. Den är alldeles för liten, får knappt plats med det som behöver vara med varje dag. Jag behöver en sådan väska som man kan hänga över ena axeln och sen ner på andra sidan, då ingen av mina armar klarar att jag bär den. Jag hittade inget på outlet-affärerna, så jag gick in på KappAhl. Där hittade jag en som jag gillar för 229 kr. Bestämde mig för att köpa den, men precis när jag stod i kön till kassan fick jag ett sms från KappAhl. Det sa att 1-3 oktober hade jag 25 % på hela köpet. Så istället för att köpa väskan bad jag personalen kolla om den fanns på "mitt" KappAhl här hemma, och det fanns 7 st. Så idag blir det jag som går och köper väskan efter jobbet, men då bara för 171 kr :) Snacka om att jag hade blivit sur om sms:et hade kommit 5 minuter senare...

Sen åkte jag vidare till Netto där de hade lite större frysta räkor för 79 kr för 800 g. Köpte 2 påsar och åkte hem och värmde en portion kräftsoppa. De räkorna är ju inte lika goda som de färska jag skalade och fryste in förra helgen, men de duger gott. De är ju mycket billigare också, och inget arbete krävs. Men visst kommer jag att köpa färska räkor och skala och frysa in i framtiden också, fast inte 2 kg åt gången...

Idag skall jag och kollegan M luncha med f.d. kollegan H som slutade för ett par veckor sen. Skickade ett meddelande till H på Facebook igår och fick svar när jag satte på datorn idag. Hon ville gärna komma :) Vi får se om vi får med oss några av de andra tjejerna också, det blir ju lite kort varsel. Men om de har med sig mat kan de säkert lägga den i frysen och följa med! Eller vad säger ni?

Fredag :) Ser fram emot helgen. Inga planer mer än att jag MÅSTE ut och promenera. Dels för att få några steg i tävlingen (där jag utom tvekan kommer att hamna sist) och dels för att testa om sjukgymnastiken gör någon nytta. Ha en skön fredag!

9 kommentarer:

  1. Ja fy nu är hösten här. Var och tittade på min dotters match igår kväll och inte var det varmt. Hade varm jacka , halsduk , stövlar och vantar och frös.

    Jag dyker upp lite innan 12.

    Kram på er

    SvaraRadera
  2. Hej tjejen, sonen fick också på sig tjockjackan idag. Det är kallt! Brrr....

    Postar ett litet paket till dig idag men utan skivor för brännaren måste bytas ut enl expertisen.

    kram

    SvaraRadera
  3. Det hade inte spelat någon roll om du hade fått sms:et senare. Det hände mig förra veckan. Det är då bara att gå tillbaka med varan du köpte, och visa upp sms:et eller kupongen i kassan och så får du pengarna som du har betalat för mycket tillbaka.

    Håller emd dig om att det är kallt! Du har tur som har en jacka som passa någorlunda.

    Ha en bra dag! Kram Jennie

    SvaraRadera
  4. Jag hoppas de kan se att det är någon som glömt larma, och inte så att någon stängt av larmet. Annars kan det ju vara farligt att skicka dit dig istället för larmbolaget! Även om folk brukar glömma att larma på så behöver det ju inte vara det!

    Min kompis A som också är GBP-opad säger att hon inte heller kan käka proteinpulver längre, hon klarar inte av konsistensen oavsett vad hon blandar det i, så det kanske har något med det att göra!

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. Trivlig helg... krya på dig riktigt ordentligt.

    Själv väntar jag på brittsommar i oktober.

    Bye Bye!

    Kati

    SvaraRadera
  6. Du har en utmaning hos mig

    kram


    http://soulsistersdiary.blogspot.com/2010/10/vad-har-du-i-din-vaska.html

    SvaraRadera
  7. - 20 kg nu!? Grattis :) kram Åsa i Norrköping

    SvaraRadera
  8. Hanna: Skulle inte vilja vara fotbollsmorsa när det är höst eller vinter... brrr... Tack för en trevlig lunch idag! Vi hörs nästa vecka angående bio. Kram

    Katarina: Ingen panik. Skall testa Dahlblads-pulvret idag och se hur det smakar. Eftersom konsistensen är värre än smaken så tvivlar jag på att det kommer att gå bra... men jag gör ett försök. Kram

    Jennie: Bra att veta... Du måste ju ha en jacka som passar, du får köpa en ny. Kolla på Tradera! Du har ju gått ner så himla mycket att din gamla är som ett tält :) Kram

    Emma: Jag tror att de ser att någon missat larma, de ser ju vad det är för meddelande på skärmen. Det visade sig att G, som bor näst närmast, redan var på väg, och att det var han som var boven i dramat :)
    Låter inte bra med A, tror det är samma med mig. Smaken kan man alltid kamouflera, men konsistensen... blä!

    Kati: Ja du kan ju vänta då... nu skall det ju bli kallt... brr... kram

    Åsa: Du är för snabb. Nej, inte denna veckan heller :( Kram

    SvaraRadera
  9. Snart lena, snart!! Kram och fortsatt lycka till/Åsa

    SvaraRadera