måndag 4 oktober 2010

Ny vecka igen

Gomorron! Tycker det är måndag morgon lite för ofta... Mycket oftare än fredag eftermiddag i alla fall! Är lite trött idag för jag har haft ont i huvudet sedan 14-tiden igår. Jag skulle fylla på min dosett med veckans piller och tappade ett på golvet. När jag reste på mig efter att ha plockat upp det så smällde jag huvudet i skärbrädan som stack ut. Satan i gatan vad ont det gjorde! Fick en fin bula precis i hårfästet och den ömmar fortfarande utan att jag ens nuddar vid den. Otroligt klantigt, jag vet.

Igår var jag lite trög i starten, satt mest vid datorn fram till lunch. Sen fick jag eld i baken och började städa. Det blev både röja, dammtorka, dammsuga och våttorkning av golven. Svabbade in mig själv i badrummet och avslutade det hela med en välbehövlig dusch. Så skönt!! Sen lagade jag en laddning av kräftsoppan, denna gången med lite extra ingredienser. Dels en stor burk champinjoner. Klippte ner dem i mindre bitar då de var väldigt stora. Spadet tog jag med också, det skall ju vara 1 l vatten så jag tog spadet och sen fyllde jag på med vatten tills det blev 1 l. Sen hade jag i sambal oelek och vitlök också, och lite kycklingfond. Det blev mycket gott.

Tidigare under dagen hade jag ätit upp sashimin jag köpte i lördags. Jag hade massa lag kvar, fick med en extra burk med bara lag. Ville inte slänga den så jag tog fram en fryst laxbit och skar ner den i tunna skivor. Den har ju varit fryst och är då OK att äta rå. På eftermiddagen när laxen legat där ett antal timmar så provsmakade jag, mums. På kvällen skar jag ner en bit till... Den andra hade gått åt. Det är ju bra för mig att få i mig extra protein, men den söta lagen är ju inte så bra. Men jag skakar av så mycket jag kan innan jag äter den och eftersom jag inte reagerar på sötman så kan den ju inte vara så söt... eller?

Jag är ju en ganska stökig person, alltså när det gäller min lägenhet. Jag har en farlig förmåga att bara "släppa" saker när jag inte behöver dem längre. Nu sitter jag här med ett leende för det är så städat överallt. Om det nu är så skönt när det är städat, varför gör jag inte det oftare? Hm. Ett av livets mysterier :)

Idag håller jag tummarna för Inger, som för en dryg månad sedan fick ställa in sin GBP på grund av förkylning. Nu är hon förkyld igen och skall skrivas in idag för operation i morgon. Jag hoppas verkligen det blir av denna gången! Håller alla tummar och tår jag har!!

Ha en bra måndag! Det tänker jag ha :) Ikväll blir det äntligen våtväst igen, har längtat så!

5 kommentarer:

  1. Härligt med lite energi som dessutom bidrar till att hemmet blir rent :-)
    Man blir så sugen på att smaka allt gott du beskriver här på bloggen!

    SvaraRadera
  2. Ha en riktigt härlig måndag och vecka...hoppas värken släpper...sicken otur....känner du hur jag blåser och pussar dig i pannan...

    Kati

    SvaraRadera
  3. Du har verkligen smaskiga recept och bra frö mig att följa sedan då jag går över på min vanliga kost så att säga. Gud va jag har trögt att få i mig allt flytande.
    Tack för din kommentar, har svarat dig där inne på min blogg nu. Fan ja vet inte vad som är vett o etikett i bloggvärlden. :)
    Må gott! /Kramis fr lilla magsäcks Malin :)

    SvaraRadera
  4. sashimi låter ju verkligen som något jag INTE skulle äta ;)

    kram

    SvaraRadera
  5. Sandra: kom och hälsa på så skall du få smaka på det goda :) Kram

    Kati: Ja, behöver lite blås i pannan, det gör fortfarande ont. Men nu skiter jag i det och sticker iväg och simmar. Kram

    Malin: Jag lovar att ta tag i receptbloggen en vacker dag. Har massor att lägga in där, men det har inte blivit av. Kram

    Katarina: I och med att fisken har legat i lag flera timmar så är den ju i praktiken inte rå, utan "gravad". Du får prova när du kommer hit någon gång. Kram

    SvaraRadera