tisdag 2 november 2010

5 månader idag

Gomorron! Vart tar tiden vägen? 2 november betyder att det är exakt 5 månader sedan jag rullades in på operationsbordet i Tyskland för min Gastric ByPass. Time flies... Å andra sidan känns det som om jag har levt med min lilla magsäck för alltid, jag kan nästan inte minnas hur det var tidigare. Jo, det är klart jag kan, men det är inget jag går och tänker på. Jag saknar ingenting. Bra va?

Simningen igår morse var så skön att nu sitter jag här med baddräkten på under kläderna igen. Jag får passa på måndag till torsdag att simma på mornarna eftersom bassängen kommer att vara fullproppad med höstlovslediga barn på eftermiddagarna. Fredagar har de ju tyvärr inte öppet på mornarna. Taskigt av dem tycker jag!

Jag var hos sjukgymnasten igår och det gick bra. Inte för att jag är så mycket bättre i höften, men lite skillnad är det allt. Innan jag gick in där så hade jag 10 minuter extra, så jag gick in i en presentaffär precis bredvid. Där köpte jag en halvstor ryggsäck från Grizzly för 39 kr.  Den är mindre än en vanlig rygga men större än en sån där liten. Bra att ha då man behöver ha med sig lite lagom med grejer, t.ex. till en promenad. När jag kom ut från sjukgymnasten så ringde jag mamma, tänkte att hon ville ha en också, och det ville hon, så jag köpte en till. 39 kr var ju väldigt billigt, den hade kostat 149 kr tror jag.


Hur kan jag ha missat att det är halvdag på fredag? Hade ingen aning om det förrän de sa det på jobbet igår. Sånt skall man ju ha koll på :) Det blir lite krångligt när det är  halvdag på just en fredag. I vanliga fall innebär halvdag att vi har förstärkt fika vid 10-tiden, ingen lunch och så slutar vi klockan 13. På fredagar blir vi ju nu för tiden bjudna på frukost mellan 7.30 och 8.00, och får då ingen fika kl 10. När det är halvdag på en fredag så blir det frukost, och så köper de in extra bröd som vi kan gå ut i köket och ta, men det blir ingen fikarast. Då gäller det att gå direkt hem och äta lunch. Jag tar med mig mitt vanliga mellanmål som jag äter på rummet vid 10, jag kan inte äta bröd 2 gånger i rad.

Mamma och jag har planerat att hon och hennes hund Pixie kommer hit på fredag, om det inte är för tråkigt väder. Mamma bor ju 1 h och 45 min bort med buss, så vi ses inte så ofta. Jag var hos henne på semestern en dag och sen dess har vi inte setts.

Ha en bra tisdag!!

7 kommentarer:

 1. Hoppas du får träffa din mamma till helgen. Kul att du hittade en praktiskt lagom stor ryggsäck. Jag använder nästan aldrig ryggsäck. Har en jättefin från Haglöfs som jag fick av Johan för ett tag sedan. Använde den bara när jag gick i skolan en gång/vecka. Nu står den o samlar damm i garderoben.

  Ha en fin dag
  kram

  SvaraRadera
 2. Jadu, tiden går fort när man har roligt, säger man ju :). 5 månader är ju ett tag sen, verkligen. Skönt att det gått bra så du inte tänker på det. För då har det ju gått bra.
  Så mysigt att din mamma kommer o hälsar på dig. Har inte min kvar i livet o jag saknar henne varje dag fortfarande efter 5 år.
  Kram

  SvaraRadera
 3. grattis till 5 månader, skönt va :D
  jag har ju bara haft de i 2, men känns ändå som jag haft det flera år, hehe!
  skönt med morgonsim, finns de nå bättre? :)

  SvaraRadera
 4. Tack för fruktstängerna som landade i lådan idag!

  SvaraRadera
 5. Ryggsäckar är väldigt praktiskt, särskilt när man ska på picnic och när man har handlat.

  Hoppas du får en trevlig helg när mamma kommer på besök.

  Kramen i

  SvaraRadera
 6. Ja time flyes verkligen, det har slagit mig en liten sak. Jag tycker du var jätte modig att åka ända iväg till Tyskland för din operation. Vet inte om ja skulle vågat det kan jag tala om. Så wow till dig!!!
  Önskar dig och din mamma en fin helg!
  KRAM M

  SvaraRadera
 7. Katarina: Jag kan inte bära något i händerna så ryggsäck är både praktiskt och nödvändigt för mig. Bryr mig inte om ifall det är inne eller inte, struntar i sånt. Kram

  Imsavimsa: Jag ser inte min mamma så ofta men vi pratas vid i telefon minst en gång om dagen, oftast flera. Vet inte vad jag kommer att göra när hon inte finns mer!! Kram

  JD: Morronsim är underbart. Om jag bara hade kunnat "beama" mig dit och hem så hade det varit ännu bättre :)

  Sandra: Vassego, ser fram emot att få höra vad du tyckte om dem!

  Inger: Ryggsäckar är alltid praktiska!! Kram

  Malin: Nu när jag tänker tillbaka på det så tycker jag också att det var modigt. Hade jag inte gjort det så hade jag fortfarande gått här och mått dåligt, så det var ju bra att allt gick bra! Kram

  SvaraRadera