måndag 1 november 2010

Paketen packade!

Gomorron! Har just packat de 3 paketen, eller breven rättare sagt, med vinsterna till Katarina, Sandra och Anna. Hoppas verkligen ni kommer att tycka om dem. Fast det så klart, det kanske inte är så bra om ni tycker om dem om de nu inte går att få tag på där ni bor... Det var kul med en utlottning, det var inte sista gången. Måste bara hitta på något att lotta ut först :) Finns det inga företag som vill sponsra? Haha. Må så vara att bloggen slog besöksrekord igår med 150 unika besökare (tidigare rekord låg på 111, i alla fall sedan jag installerade den senaste räknaren i augusti i år), men jag tror inte det är tillräckligt mycket trafik för att bli sponsrad. Men det hade varit kul! Tack till alla som ville vara med och ville vinna!

Gårdagen var ungefär som lördagen, inte mycket blev gjort mer än korsord. Röjde lite men sen fick jag lite energi och lagade massa mat. 2,2 kg nötfärs hade jag ju köpt i lördags, så det blev nån typ av gryta och tacofärs för hela slanten.Vid 20-tiden fick jag äntligen tummen ur och åkte och handlade lite, så nu har jag mellanmål för resten av veckan.

För grytan använde jag Katarinas farmors allt-i-allo-gryta som inspiration. Det slutade med att jag hade följande i: 1 kg nötfärs, 4 rågade teskedar vitlök, 1 gul paprika, 1 röd paprika, 250 g färska champinjoner, 2 stora grovrivna morötter, 1 burk strimlade bambuskott, 2 x 500 g krossade tomater, ca 4 dl vatten, 1 smulad buljongtärning, ett par rediga skvättar fond, 4 rågade matskedar sambal oelek, en rejäl klick med tomatpuré, cayennepeppar och stark paprikakrydda. Detta fick stå och puttra i ca 40 minuter. Jag åt lite till middag och det blev väldigt gott och STARKT! Hehe. Konstigt... Resterande färs, 1,2 kg, blev tacofärs. Man kan väl säga att jag var lite mer försiktig när jag skakade ihop kryddan och vattnet än förra gången... Allt gick bra och köket behövde inte saneras mer än vanligt när jag har lagat mat.

Sitter här med baddräkten på under kläderna. Det är måndag och det borde betytt våtväst i kväll, men det är höstlov och inställt denna veckan. Då får det blir morronsimning istället.

Jag skickade ju ut en massa inbjudningar (på Facebook) till visning av Moyana Corigans produkter. Det skulle vara nu på söndag. Bestämde igår att jag skulle ställa in det, bara en person hade anmält sig. Inser att det var en dum helg med Allahelgona och höstlovet. Jag återkommer senare med ett annat datum, så får vi se om intresse finns då. Det hade varit kul att ha en visning någon gång i alla fall. Gillar deras produkter skarpt! Om det är någon som bor i Göteborgstrakten som inte fick en inbjudan (eller som jag inte är vän med på Facebook) och som är intresserad av en sådan visning, hör av er!

Oj, klockan är 5.55. Måste förbereda mellanmål och frukost, ge Cornelia mat och packa simväskan innan jag sticker om 20 minuter. Ni får ha en bra måndag!!

PS. Stegräknaren överlevde inte. Det gick visserligen att ställa in tid, vikt och steglängd, men den räknade inte steg längre... En ny är beställd, kan inte klara mig utan en stegräknare!

8 kommentarer:

 1. Grattis till vinnarna, hoppas jag kanske har tur någon annan gång ifall du skulle lotta ut just dessa fruktstänger - de ser ju så goda ut!

  Maten ser ju god ut med.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Jag är superglad att jag vann, jag vinner aldrig något!
  Kul att du använde farmors gryta som inspiration, det blir hon glad för där uppe bland molnen

  kram

  SvaraRadera
 3. Oj så mycket mat! :P
  Vad mycket besökare du får, det har inte jag. Men min blogg är inte så intressant heller, haha :)

  SvaraRadera
 4. Vilken god mat! Jag måste börja laga mer mat - det tänker jag varje gång du skriver om att du ska/har lagat mat och har bilder..

  Hoppas du får en bra vecka!

  SvaraRadera
 5. My god vad mycket mat. Själv orkar jag inte tänka på mat - mår illa mest hela tiden...fyfyfy...
  Men du e´la för go. Stegräknaren, hade den överlevt en omgång i tvättmaskin . hade inte det vart rekord då?? hehe..
  KRamen i

  SvaraRadera
 6. Alltså tjejen...ja skulle vilja anställa dig som min personliga kock för gud vilken supergod mat du ser ut att laga.
  Gäran mera tävlingar som sagt. :)
  Vill så gärna smaka på de där fruktstängerna.
  Ha en fin vecka!!
  KRAM Malin

  SvaraRadera
 7. Kul då får jag lite gott i lådan snart! Tack snälla fina Lena!

  SvaraRadera
 8. Stina: Det blir nog ingen mer utlottning av dem, det får bli något annat nästa gång.

  Katarina: Hoppas din farmor blev glad bland molnen. Slutresultatet blev gott, fast det liknar en avancerad köttfärssås mer än en gryta. Borde haft i ännu mera vätska... men gott blev det i alla fall! Kram

  JD: Min blogg är inte särskilt intressant den heller, men jag har hållt på sen augusti 2008...

  Emma: Alterantivet, att laga mat när den skall ätas, funkar inte för mig. Alltså är det storkok som gäller.

  Inger: Läste hos dig att doktorn trodde på förstoppning, det tror jag med. Jag mår alltid illa när jag är förstoppad. Laxoberal funkar perfekt på mig, men ta du det läkaren skrev ut så skall vi se om det inte sätter fräs på systemet :) Kram

  Malin: Superkock? Jag? Jag har alltid ansett mig som handikappad i köket, men det får jag väl erkänna att jag inte är längre. Men jag är ganska enkelspårig, inte så mycket variationer i t.ex. de grönsaker jag har i. Men det blir gott i alla fall och jag vågar experimentera lite mer nu för tiden. Kram

  Sandra: Hoppas du gillar dem! Kram

  SvaraRadera