söndag 28 november 2010

Mer julpyntat än så här blir det inte!

Gomorron. Vaknade klockan tidigt, alldeles av mig själv. Njuter av att vara uppe när det är mörkt ute och alla i grannskapet sover. Speciellt nu när det är så fint med alla adventsljusstakar, och mina grannar är så "snälla" att de har på dem på nätterna också. Det är det enda jag älskar med julen, alla ljus.

Igår jobbade jag sammanlagt 4,5 h här hemifrån. Att jobba hemifrån känns inte lika mycket som jobb, som det hade gjort om jag suttit på kontoret. Fick mycket gjort, men det blir ett antal timmar idag också. Lönen nästa månad kommer att bli jätterolig, är uppe i över 30 övertidstimmar i november hittills. Men nästa gång jag planerar att jobba hemifrån en helg så skall jag låna med mig min "rollermouse" hem. Jäkla i min lilla låda vad ont jag får i axeln/nacken av att jobba med vanlig mus! Ställde upp skärmen på en låda nu på morgonen, den var för låg. Mitt tangentbord är också fel, det är ett sådant där kompakt och jag hittar inte rätt knappar utan att kolla på tangentbordet (inte bokstavsknapparna, de hittar jag, utan alla andra knappar som jag bara använder när jag jobbar). Skall kolla om vi har något gammalt tangentbord på jobbet som jag kan låna hem och använda om jag skall jobba hemifrån.

Mitt i allt tog jag en paus och satte upp mina 2 adventsstakar/stjärnor. Mer julpyntat än så blir det inte här, det räcker. Så här blev vardagsrummet:

Det var här jag skulle haft stjärnan jag har försökt köpa senaste veckan, men det funkar ju bra med den gamla hederliga adventsstaken också. I sovrummet har jag en stjärna som hänger i fönstret:

Jag kan inte sätta den längre ner, då sladden precis räcker så den hänger över gardinstången där den sitter fast i väggen. Där sitter den fast med en timer och en grendosa, och om jag flyttar dem till andra sidan gardinstången (insidan) så blir det så tungt att allt "rinner ner" i fönstret. Timern i sovrummet och vardagsrummet gör att lamporna sätts igång klockan 5 och släcks klockan 8, sen på igen klockan 16 och av klockan 22. Då vet jag när det är dags att gå upp eller gå och lägga sig :) Köpte ju 3 timers på Jula när jag var där, och den tredje sitter på min lilla pinnlampa som står i arbetsrummet. Den står på hela natten, men är avstängd mellan 5 och 16.

Igår konstaterade jag 2 saker när det gäller maten: för det första mår jag så otroligt mycket bättre när jag äter min vanliga frukost bestående av yoghurt med aprikoskräm och proteinpulver (och lite fullkornsflingor) än om jag äter en mörk fralla. Köpte en när jag var på Maxi igår morse, och det var verkligen skillnad på hur länge jag var mätt och hur magen mådde i största allmänhet. För det andra åt jag den resterande pizzabiten till lunch, och där var det också otrolig skillnad på om jag jämförde med middagen som var en portion kycklinggryta med lite pasta och en lagom skål med sallad. Jag blev mätt mycket längre på kycklinggrytan och magen mådde mycket bättre. Så pizza funkar, men bara ytterst sällan, eftersom jag mår så mycket bättre när jag äter min vanliga mat. Skönt att jag känner skillnaden mellan nyttig och mindre nyttig mat, då vill jag ju hellre äta den nyttiga!! Ibland funderar jag ju (konstigt nog) på om operationen har gjort någon skillnad, men så märker jag skillnader som igår och då är det inget snack längre. Förresten, de där 2 hektona som svek mig igår var borta i morse :) Trots ytterligare en pizzabit alltså! Kunde inte låta bli att kolla :)

Igår kväll tog jag ut 2 kg kyckling ur frysen som nu har tinat. Senare idag blir det matlagning i massor, skall steka all kyckling i ugnen och använda den i de 2 rätterna jag skall göra, det som blir över tärnar jag och fryser in för att äta tillsammans med sallad. Idag skall jag också se om jag inte kan sätta upp ljusgrangirlangen på altanen, funderar bara på var jag har gjort av mitt paket med sån där grön plast med ståltråd, sån som man har till blommor (liknande sån man stänger påsar med, fast på rulle). Har för mig att jag brukar använda sånt till att fästa girlangen med, men jag har ingen aning om var den är. I värsta fall får jag väl sätta ihop flera buntband och använda dem... eller gå och handla en ny rulle blomband.

Nu skall jag jobba lite till. Lämnade jobbdatorn på i natt så det är bara att logga in, jag behöver inte gå dit och sätta på den :) Ha en skön första advent och släck ljusen noga när ni bränner dem! Själv kan jag inte ha adventsljusstake för Cornelias skull, de får bli de gamla vanliga lyktorna. Funkar bra det med.

3 kommentarer:

  1. Jag håller mig också mätt mkt längre på "redig" mat men precis som du säger så är det kul att kunna äta annat ibland om inte annat för variationens skull. Äter man en pizzabit med mkt sallad till så är det inte så illa jämfört med om man klämmer en hel pizza.
    Jag är nöjd med att kunna äta ½ lussekatt för jag behöver inte försaka den. Jag får smaken och njuter till max. Hade jag bantat hade jag varit tvungen att avstå eller "synda".

    Tycker det är jättemysigt med din adventsljusstake och stjärna.

    Ha en fin första advent
    kram

    SvaraRadera
  2. Hmmm... du brukar säga att jag skall vila från jobbet... nu tycker svägerskan att du arbetar lite förmycket...eller..

    Trevlig första advent!

    Kati

    SvaraRadera
  3. Jag är benägen att hålla med svägerskan, man skall vara ledig ibland också ;).
    Ja, det gör verkligen skillnad beroende på vad man äter, det märker jag också. Man blir hungrig snabbare med fel mat, helt klart. Pizza är inget för mig, vare sig nu eller innan op. Har eg aldrig gillat det speciellt. Offrade mig någon gång per år för familjen bara.
    Hoppas att uppsättningen av girlangen gick bra :).
    Kram

    SvaraRadera