lördag 6 november 2010

Gomorron lördag!!

Gomorron! Mycket piggare idag än vad jag har varit de senaste dagarna. Kan det ha något att göra med att jag däckade i 2 h på soffan igår eftermiddag när jag kom hem? Sen kändes det att jag var på banan igen så resten av kvällen blev normal och jag gick och la mig i vanlig tid. Härligt!!

Jag hade ju tänkt putsa fönster igår när jag kom hem, men dels var jag för trött och dels så lös solen rakt på. Inte bra att putsa fönstren när solen lyser rakt på. Idag är det mulet och grått, så det är perfekt väder för det. Måste bara klä på mig först, sitter här nyduschad i bara morronrock. Vill ju inte skrämma slaget på grannarna :) Sen skulle det nog vara lite kallt och dragit också....

Det var härligt att sluta tidigt igår, det är verkligen stor skillnad på att sluta 13.00 mot 16.30. Speciellt nu när det är mörkt när man går hem i vanliga fall, det var ju ljust ute igår!! Passade på att gå till en persiennaffär som ligger en bit bort, de stänger kl 17.00 annars så jag har inte hunnit gå tidigare. Jag har en persienn i min altandörr som bara sitter fast på ena sidan, den andra har ramlat ner. Jag mailade dem ett foto för ett halvår sen ungefär, och då hade de beslaget jag sökte, men inte igår. Nu måste jag få säga till mitt försvar att min persienn inte har hängt på trekvart i ett halvår, jag lyckades sätta upp den temporärt, men den har just ramlat ner igen.

Gick vidare till Maxi och inhandlade nytt lysrör och glimtändare till badrummet. Skönt när man hinner med sådana här ärenden. Sen somnade jag som sagt som en stock. Resten av kvällen var lugn med lite TV och lite korsord.

Vägningen idag blev samma resultat som förra veckan och veckan därförinnan. Alltså står jag still. Den berömda platån som vi alla hamnar på förr eller senare. Hade velat att det var senare för mig, men det släpper väl någon gång. Så länge jag inte går upp så är jag jättenöjd!

Idag skall jag verkligen anstränga mig för att äta på rätt tider, det brukar gå åt skogen på helgerna. Nu åt jag frukost exakt en timme senare än normalt på vardagarna, så jag förskjuter allt en timme. Vid 11 skall jag alltså äta mellanmål, det kan väl inte vara så svårt? Skärpning!! Jag glömmer ju ofta att äta på helgerna och sen blir jag så där vrålhungrig. Den stora skillnaden mot förr i tiden är ju att jag inte kan äta mer för att jag är vrålhungrig, men jag blir inte mätt på det jag äter då, utan hungerkänslorna sitter kvar. Förr kunde man ju äta ännu mer om man var riktigt hungrig men inte mådde man bättre för det. Däst och trött blev man bara. Nu är det en viss portionsstorlek som gäller och sen är det bra.

Min nya fina svarta stegräknare kom ju i paketet min styvmor hämtade åt mig i torsdags. Det känns som om ordningen är återställd :) Gillar att ha koll på hur mycket eller lite jag har gått under dagen. Denna veckan har varit den första veckan utan stegräknare sedan april 2008, har haft på mig en hela tiden sedan dess. Det har varit lite tomt i fickan!

Måste bara komma med ett tips till er som har blogger eller blogspotblogg. Har ni som jag haft problem med att man blir utloggad så fort man skrivit klart och visar sin blogg? Haft problem att kommentera andras bloggar på grund av att man är utloggad? Det verkar inte spela någon roll vilken webbläsare man har (har hängt en del inne på forumet och där är det många som haft samma problem). Nu har jag, tack vare tips från forumet, fått ordning på det. Man måste tillåta cookies från tredje part! Har man Internet Explorer så finns den inställningen under Verktyg/Internetalternativ/Sekretess/Avancerat. Där skall det se ut så här:


Nu kan jag kommentera till och med på Katarinas blogg, som har trilskats ordentligt med mig för att jag inte har varit inloggad. Jag har inte ens kunnat kommentera som Anonym.... Irriterande! Hoppas detta tips kan hjälpa någon annan.

Nu skall jag klä på mig och putsa fönster innan jag fastnar här... Ha en skön lördag!!

3 kommentarer:

  1. Jag är jätteglad för att det ordnat upp sig, har saknat dina kommentarer.

    Lycka till med putsningen idag
    kom du fram till vad du skulle använda för att rengöra fönsterna med?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas du inte har alltför ont nu ikväll efter putsningen. Såg på Fejan att du putsat fönster idag.

    Kramen i

    SvaraRadera
  3. Hoppas du inte har alltför ont nu ikväll efter putsningen. Såg på Fejan att du putsat fönster idag.

    Kramen i

    SvaraRadera