fredag 5 november 2010

Halvdag idag

Gomorron. Behöver verkligen helg nu, för jag är inne i helt galna sovtider. Idag vaknade jag 3.15... men jag somnade före 21 (i soffan så klart) så jag har ändå sovit drygt 6 h. Jag har lämnat hemmet 5.50-6.15 varje morgon denna veckan, simmade ju måndag och tisdag samt jobbade tidigt onsdag och torsdag. På grund av detta är jag extra trött på kvällen och somnar tidigt = vaknar tidigt nästa dag. Skönt med helg nu så jag kan få ordning på tiderna igen, tills nästa gång :)

Gick till jobbet tidigt igår, det är inte klokt vad mycket man får gjort på 1,5 h utan att man blir störd. Bara en sån sak att man får göra färdigt en sak utan att någon kommer och "kräver" att man avbryter är bra. Jag har oftast en väldig massa bollar i luften samtidigt och det känns inte som jag blir färdig med någonting. Det blir jag givetvis, men känslan är annorlunda. Jag jobbar mycket hellre över före jobbet än efter. Ibland, som i onsdags, blir det dock både före och efter. Då är man bra mör på kvällen. Men det finns de som har det värre. Läs bara detta inlägg från Monas Universum... blir trött och får allvarliga stressymptom bara av att läsa det...

Igår var det ju meningen att jag skulle promenera över till posten och hämta mitt paket med stegräknaren och proteinpulvret. Men jag lyckades fjäska med min styvmor Marita, som ändå skulle till jobbet och hämta post jag tagit med mig hemifrån, så hon åkte över och hämtade paketet åt mig :) Skönt, då slapp jag bära, men samtidigt missade jag ju promenaden. Inget skönt promenadväder ute då det blåser storm. Jag kunde istället gå direkt hem och fortsätta städningen jag påbörjade igår. Mamma kanske kommer idag, det är inte bestämt än. Hon kände sig inte så uppåt och pigg igår, så det finns en stor risk att det inte blir något.

Till helgen har jag 2 projekt. För det första är det hög tid att ställa i ordning altanen inför vintern. Det innebär att jag slår in hammocken, bordet och alla stolarna i presenningar. Lite pilljobb som tar tid, men inte särskilt svårt. Visst hade det varit lättare om man varit 2, men det funkar ensam också. Sen borde jag verkligen tvätta mina fönster. Det är säkert ett år sen sist... de ser för jäkliga ut. Jag har ju svårt att lyfta min högerarm ovanför axeln, därför har det inte blivit av. Men de kommer inte att tvätta sig själva, så det är lika bra att försöka. Jag skulle dock behöva lite "husmorstips"... jag är urusel på att tvätta fönster! Skrapa och/eller svamp/trasa? Diskmedel eller fönsterputs? Handduk eller tidningspapper? Nu vill jag ha era tips!!

Annars har jag inga planer för helgen. Laga mat behöver jag inte. Städa behöver jag inte. Härligt!! Bara se till att vila, det har blivit många timmar extra på jobbet denna veckan. Chansen är väl ganska stor att det blir så en tid framöver, då är helgerna extra viktiga.  På söndag skall jag nog göra något för mig så ovanligt som att köpa Bingolotter och spela... Hm. Men jag är en stor fan av Galenskaparna/After Shave, och de skall vara med hela programmet. Knappast någon idé att sitta och kolla på Bingolotto utan lotter...

Klockan är nu 4.30. Vad katten gör jag uppe så här tidigt? Lika bra att gå till jobbet till klockan 6 idag också. Önskar er alla en skön fredag, och jag hoppas att ni också jobbar halvdag idag!!

7 kommentarer:

 1. Ja, jag förstår att du behöver lite helg med allt jobb o tidiga morgnar. Hoppas du får en riktigt lugn o skön helg.
  Ang fönster så använder jag aldrig fönsterputs, utan några droppar diskmedel o rödsprit i riktigt varmt vatten. Har också köpt mig en bra skrapa som jag har på långt skaft o även en likadan men med svamp på istället. Fick tipset av min gode vän som är fönsterputsare sedan många år. Visst, det blir inte lika fint som när han gör fönstrena men det blir bra.

  Funderar också på att köpa Bingolotter på söndag. Så då får vi hoppas att vi vinner :).

  Ha en fin helg.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fönstertvätt: först sprutar jag på fönsterputs(köper Eldorados fönsterputs,billigt och bra).Sen gnuggar jag med en liten svamp för att få bort flugskit mm. Sen tar jag fönsterskrapan och drar, torkar den torr efter varje dragning. Efter det så torkar jag runt kanterna med en gamla kökshanduk. Klart och helt ok enligt mej.
  Jag funderar också på en bingolott på söndag.
  Ha en bra helg. Kramis

  SvaraRadera
 3. Jag tvättar alltid mina fönster med Yes, det är suveränt, o torkar torrt med hushållspapper.

  Njut av helgen vännen
  kram

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Inte varit ute i cybervärlden på några dagar.... inte hunnit,

  Jag tycker... skrapa..skrapa..lättast och snabbast.

  Mycket kärlek och trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Jag kör mina fönster med Yes diskmedel, skrapa och torka skrapan torr mellan varje drag och torka rent med en handduk efteråt.

  Njut av din lediga helg, det har du förtjänat så som du jobbat!!

  Visst är hon underbar Mona. En hysterisk blogg som är väldigt underhållande om man vill skratta gott - vilket hon alltid bjuder på.
  Kramen i

  SvaraRadera
 6. Är också glad för att dina inloggningsproblem till mig är borta :)

  KRAM till dig

  SvaraRadera
 7. Imsavimsa: Rödsprit? Det var något nytt. Det har jag inte hemma... När riktiga fönsterputsare gör jobbet så ser det så enkelt ut... får se hur mitt resultat blir idag! Kram

  Lena S: Tror jag tar varmt vatten och diskmedel, det verkar vara det de flesta föredrar. Men att torka skrapan mellan dragningarna verkar de flesta vara överens om, och det gör ju proffsen också :)

  Katarina: Skall bli spännande att se om jag lyckas... Kram

  Kati: Jag har hunnit skriva men inte läsa och kommentera. Eller rättare sagt inte orkat... bättring i helgen!! Över 200 olästa blogginlägg. PUH! Kram

  Inger: När jag putsat fönstrena och slått in altanmöblerna är jag "ledig" resten av helgen. Lika bra att sätta igång nu!! Mona är en favvis, i somras spenderade jag 4-5 dagar med att bara läsa bakåt, har läst ALLT hon skrivit! Kram

  Katarina: JAAA!! Kram

  SvaraRadera