tisdag 23 november 2010

Så nöjd!

Gomorron! Vem beställde mer snö? INTE JAG! Det har kommit en hel del i natt, så nu blir det till att skotta innan jobbet. Åby har fortfarande för mycket klor, men det spelar ingen roll, vill inte moppa i nysnö ändå. Simningen får vänta till en annan dag.

Igår när jag var hemma på lunchen så kom de 2 tjejerna som skulle städa, samt deras arbetsledare som kvitterade nyckeln. Tjejerna var jättetrevliga och de satte igång med en gång, medans jag satt där och åt lunch. Känns mycket suspekt att sitta där och äta i godan ro medans andra städar sitt hem... Vi snackade lite medans jag var hemma och det verkar inte vara några problem med mina "krav". D.v.s. att starta dammsugaren så få gånger som det bara går (Corny hatar dammsugaren) och att lämna hennes hjälpmedel (pallarna) där de är. Överhuvudtaget verkade de väldigt vettiga.

När jag kom hem så var allt skinande rent. Det luktade gott av grönsåpa i hela lägenheten och jag fann absolut ingenting som jag kunde klaga på. Vad härligt om detta kan funka! Skall bli spännande att se hur det blir efter nästa städning. Nu är det alltså städning varannan måndag, ojämna veckor.

Vid 14-tiden igår drabbades jag av en blixtrande huvudvärk. En sån där som sitter bakom ögonen och fullkomligen blixtrar när man rör ögonen. Framemot slutet på arbetsdagen kändes det som om hjärnan hade gått hem för länge sedan, orkade inte tänka. Funderade en stund på om jag skulle våtvästa eller inte, men sen kom en annan rolig sak emellan, så det blev ingenting. F.d. grundskoleklasskamraten och scoutkamraten V, som jag numera är vän med på Facebook, berättade i en kommentar på Facebook att hon var sur på sjöscouterna (där jag var på Bazar igår) för att hennes dotter inte fick plats. Däremot fick kollegans barn plats och de anmälde sig senare. Ringde ett samtal till goda vännerna och tillika f.d. ledarkollegan för minioravdelningen Ankaret på tisdagar, och det visade sig att de letar efter tjejer som vill börja! Hon som har hand om kölistan måste ha gjort något fel, för hon sa att listan var tom. Så nu får V:s dotter F och hennes kompis L börja nästa vecka, och lyckan är stor hos de 2 småtjejerna. Hoppas verkligen de får så roligt som V och jag hade i scouterna, vi hade det verkligen toppen. Mycket segling och annat roligt som hör havet till!

Varje gång jag är nere i scouterna så blir jag sugen på att börja igen. Inte som aktiv ledare, men man kan ju engagera sig på annat sätt. Det är så härliga människor som är med i kåren, och jag saknar verkligen det. Men allt handlar om avståndet. Att moppa dit tar 40 minuter, och det är väl OK som i söndags, på dagtid. Men sena kvällar är det inte kul. Att ta bussen funkar inte så bra, för tidtabellen är kass. Alldeles för lång väntetid när man skall byta, inte kul. Ytterligare en nackdel med att inte ha bil (eller körkort).

Idag får det bli långpromenad som kompensation för utebliven simning. Tar med mig dramaten till jobbet efter lunchen och går över motorvägen när jobbet är klart. Skall titta in på Jula och köpa mig en fin adventsstjärna på fot, och de hade också bra pris på timers. Jag har ju 2 "pinnlampor" som står här och brinner dygnet runt året runt. Lite onödigt kanske. Har länge tänkt köpa timers men det har aldrig blivit av. Tar också en sväng förbi apoteket och köper mig ett paket Steristrip, verkar vara bra att ha hemma, jag skär mig ju ofta...

Nu skall jag ta och fixa det nytvättade håret i turbanen och göra frukost/mellis till mig och frukost till Corny. Sen pulsar jag iväg till jobbet och börjar lite tidigare. Som vanligt har jag inga sysselsättningsproblem på jobbet :) Ha en härlig dag i ovädret!

6 kommentarer:

 1. Godmorgon fina du och TACK för den härliga kommentaren inne hos mig imorse. Blev sååå glad för dina glada ord :)

  Jag har funderat hundra gånger på att anlita någon som hjälper mig med städningen men varje gång jag börjar fundera så kommer jag fram till att jag INTE klarar av att någon annan ska pilla i mitt hem. Så det blir aldrig något av det.

  Kramisar från mig till dig

  SvaraRadera
 2. Härligt med nystädat och fin blomma!

  Kati

  SvaraRadera
 3. Skönt att det fungerar och vilken tur du har som baa kan komma hem till et städat hem, det är lyx det Lena!

  SvaraRadera
 4. Jag är inte alls avis ;). Så skönt att slippa städningen själv. Hoppas att de fortsätter hålla samma klass.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är lite roligt för jag berätta för min syster om din städhjälp och vipos - nu har hon också anlitat folk. De skulle komma 1/12 och jag hoppas att det funkar lka bra som din gjorde.

  Hade jag haft råd så hade jag inte tvekat en sekund på att anlita men ekonomin tillåter inte detta just nu.. Det blir till att sopa själv...hahaha

  Kramen i

  SvaraRadera
 6. Katarina: Vassego :) Men det är så jag känner!
  Angående städning så tycker väl inte jag heller att det är så himla roligt när folk pillar på mina saker, det var därför jag blev så upprörd för ett tag sedan när jag kom hem och upptäckte att tjejen som städat hade rotat i mina skåp och gjort sig en kopp te. DET gillade jag inte och hon åkte ut med huvudet före. Någon jäkla måtta får det vara och hon var tvungen att rota i ett skåp för att hitta te, ett för att hitta vattenkokaren och ett för att hitta en mugg. Hon hade ingenting i mina skåp att göra!
  Kram

  Kati: Nej, nej, ingen blomma! Se dagens inlägg. Kram

  Sandra: Tur? Jag vet inte om jag kallar det tur. Jag får helt enkelt se till att dra in på annat och unna mig det eftersom jag får så jäkla ont i kroppen av att städa och det tar en hel helg. Måste erkänna att jag hellre hade haft en kropp som inte hade protesterat!

  Imsavimsa: Hoppas jag med!! Kram

  Inger: Oj, nu blir jag lite skraj. Pratar du om mig med min syster? GULP. Kul att hon lyckades hitta någon, det är inte lätt, hoppas de är bra! Finns många oseriösa på marknaden... Kram

  SvaraRadera