måndag 6 december 2010

Kom i alla fall utanför dörren :)

Gomorron. Måndagsmorgon. Känns i kroppen att jag nu går in på femtonde dagen i rad som jag har jobbat. Visserligen har jag inte jobbat 8 h om dagen på helgerna, men det känns ändå. Skall nog försöka att INTE jobba nästa helg. Igår blev det 5 h. Tog en paus i mitten och gick ut och skottade och då bestämde jag mig för att inte gå ut mer. Fy katten vilket tråkigt väder det var! Snö från alla håll och kanter, och blöt var den dessutom.

Men när jag var färdigjobbad så möblerade jag om bland dataprylarna lite och insåg att en USB-hub var något jag behövde. Har en som de externa hårddiskarna är inkopplade till, men jag behövde en till för mus och tangentbord. Jag har en 7-ports-hub som fungerade perfekt på den stationära datorn, men när jag försöker använda den på den bärbara så får jag bara meddelandet "Enheten känns inte igen". Verkar som om den inte orkar med 7 portar. Sagt och gjort, jag klädde på mig vinterkläderna och gick till MediaMarkt. I mitt område var det så fint skottat, men utanför det hade plogbilen inte varit. 15 cm snö var det, och det var en riktig work-out för benen! På MediaMarkt hittade jag en 4-ports-hub och dessutom ett par små högtalare. För hubben och högtalarna fick jag betala lite drygt 300 kr. Helt OK. Är inte ute efter kanonljud, men som det var innan så kommer ljudet inifrån den bärbara (har locket stängt när jag sitter vid stora skärmen), så allt är bättre än det.

När jag var klar på MediaMarkt var jag så otroligt sugen på Thai-mat till middag. Att promenera ända bort till Marklandsgatan, där ett bra ställe ligger, var inte aktuellt i detta väder. På barmark tar det över en timme. Gick en bit och tog sen bussen. Maten var god och för 70 kr fick jag så mycket att jag blev mätt och fick med mig 2 Lena-portioner hem. Billig i drift :)

När jag kom hem kopplade jag in allt jag köpt och det fungerade utmärkt. Sen var det dags att börja röja, då städarna kommer idag. Hann med att putsa en mässingsljusstake som såg för jäklig ut också. Ovanligt nog för mig satte jag inte på TV:n alls igår.

Vad händer i veckan då? Jobb, jobb och jobb så klart. Sen på torsdag skall min styvmor Marita och jag gå och lyssna på min f.d. kör som har en liten föreställning i Majorna. Marita var ju också med i kören före de stack ut och seglade 2001. Jag har lovat ta hand om kassan, så vi skall vara där lite tidigare. Innan dess kommer Marita hit och vi skall äta middag och hon skall äntligen klippa mig. Eller toppa håret. Om man kan kalla det för toppa när hon säkert måste ta 10-15 cm för att det är så slitet, det var väldigt länge sedan sist. Funderar på om det är toppat sen jag var hos frisören förra sommaren....

Ha en bra måndag!!

4 kommentarer:

  1. Nu har jag läst ikapp mig :). Härliga bilder i dina inlägg. O skumtomar, mmmmmm, vågar inte heller prova av samma anledning som dig. Har dock testat lussekatt o det gick bra.
    Du kommer arbeta ihjäl dig om du fortsätter i det här tempot. Man måste vara ledig lite också, glöm inte det. Kan det vara en anledning till varför du somnar i soffan kanske ;)?!
    Visst är det härligt med snö *ironisk*. Men jag föredrar iofs det här vita framför en massa sörja o regn på tvären. Men din veckoprognos, hmmmmm, säger jag bara.
    Kram :)

    SvaraRadera
  2. Va, kollade du inte på tv igår? Hmmm då är det något som är fel ;)

    Hoppas du får en finfin dag vännen
    kramisar

    SvaraRadera
  3. Imsavimsa: Jag har varit ledig nu hela kvällen igår! Tyvärr är somna-på-soffan inte ett nytt fenomen... jag har somnat på soffan i hela mitt liv :) Kram

    Katarina: Ja, min box har till och med börjat klaga på att hårddisken snart är full, det har aldrig hänt tidigare. Måste kolla ikapp mig lite... Kram

    Sofia: Tackar!

    SvaraRadera