måndag 10 januari 2011

Slut på ledigheten

Gomorron. Hur kommer det sig att det är svårare att gå upp när klockan ringer än att gå upp exakt samma tid när man vaknar av sig själv? Eller svårt kanske jag inte skall säga, jag är ju i grund och botten en väldigt morgonpigg person, men just nu känns det som om jag inte är färdigsoven.... Lite mer hade inte skadat. Men trots att jag bara varit ledig i 4 dagar ser jag fram emot rutinerna igen. Maten funkar så mycket bättre på arbetsdagar när jag har mina fasta tider.

Igår var jag inte utanför dörren, och det var nog ett klokt beslut när jag studerade andra som var det. De gick i rabatterna och kröp fram, de stackars hundarna åkte skridskor utanför mitt fönster och jag var glad för att jag inte behövde gå ut. Pappa & Marita kände att de inte heller ville gå ut, så det blev inget besök från dem och Vincent.

Jag skulle ju välja ut kort att göra en fotobok av, jag kom ju med som testpilot där jag skulle få göra en 26-sidig fotobok och sedan utvärdera den. Jag satt och försökte välja bilder ett bra tag, men lyckades inte. Istället ringde jag mamma och frågade om hon ville ha boken, mot att hon låtsades vara mig när den skulle recenseras. Som konstnär och hundägare lider hon inte brist på bilder att göra fotobok av. Pixie fotograferas ju mycket och sedan är hennes andra bilder också helt underbara. Ni kan se mer av dem på hennes blogg och hennes sida Invisionart.

I-M!! Ni måste äta mer sashimi :) Jag behöver fler burkar! Igår när jag skulle frysa in tacogratängen så använde jag burkarna man får när man köper sashimi. Några har jag köpt själv, resten har jag fått av kollegorna. De har precis lagom storlek för att antingen frysa in soppa i, eller tacogratängen. Jag hade 13 burkar, men det räckte inte. Skulle behövt ca 8 till. Det innebär att gratängen ger 13+8+2 portioner, och det är ju inte illa :) Idag skall jag flytta några av de redan infrysta portionerna från burkarna till plastpåsar så jag kan fortsätta använda burkarna till resten. Jag vill inte frysa in i plastpåsar då det är ganska kletigt, burkarna funkar bättre.

Nu hoppas jag inte det blir strömavbrott den närmsta tiden, min frys är smockfull! Uppskattningsvis har jag 40 portioner lagad mat där, samt en massa råvaror. Jag har så mycket mat att det har blivit svårt att välja när jag skall äta lunch eller middag :)

Får inte glömma rapportera att det blev 40 minuter på gåbandet igår. Lagom var det i alla fall. Körde ganska hög hastighet, men inte max (5,0-5,5) samtidigt som jag kollade på TV. Så smart att man kan göra båda samtidigt :)

Innan kvällen var slut hann jag med ytterligare ett 2-timmarssamtal (lite längre om vi skall prata sanning...) med Angela. Idag bär det av söderöver (mot Lund) och i morgon är det gastric bypass som står på schemat. Håller alla tummar och tår!!

Ni har väl inte missat att jag har en tävling igen?

Ha en bra dag!

4 kommentarer:

  1. Ska hon opereras via Bariatric Center?

    Du är redig med din matlagning och användandet av gåbandet. Det är ju perfekt nu när det är glashalt ute, i Malmö är det i alla fall det.


    Kram

    SvaraRadera
  2. Jaa du Lena. Om jag visste hur jag länkade din kommentar i mitt inlägg hit in så hade ajg gjort det men två lotter är bra bara det....du vet jag datanörden!!

    Min man sa igår att han också ville köpa ett gåband - och jag har inte bearbetat honom (bara lite) så nu får man väl vänta ett halvår innan det köps då´rå men ja...

    Ha en bra dag vännen!!

    Kramen i

    SvaraRadera
  3. Ha en bra dag Lena... själv har jag nackspärr... fick sjukskriva mig... pinsamt.... inte kunnat träna de sista dagarna... inte kul.

    Kämpa på...

    Kati

    SvaraRadera
  4. Katarina: Ja, jag tror det. Konstigt nog får hon bara ligga där en natt och sen skall hon sätta sig på tåget och byta flera gånger innan hon är hemma på en ö i mellersta Bohuslän. Fattar inte hur det skall gå till!
    Utan gåbandet hade det inte blivit mycket motion, här är glashalt! Kram

    Inger: Haha, nu har jag lärt dig, eller? Hoppas ni köper ett snart! Kram

    Kati: Stackare. Ta det lugnt! Kram

    SvaraRadera