lördag 12 mars 2011

Jordbävningsminnen...

Gomorron. Fick sova till 7 idag, Corny väckte mig kl 5 men jag vände på mig och somnade om i 2 h till. Härligt. Jag gick direkt upp och satte på CNN för att se hur de hade det i Japan. Fruktansvärt det som har hänt, och extra läskigt med kärnkraftverken. Jordbävningen som jag var med om 1989 var ju en 7.3 och det är som en fjärt i rymden mot en 8.9. Mycket minnen som kommer fram, men å vad jag längtar tillbaka till San Francisco. Jag älskar verkligen den staden. Just nu på CNN är det ett program som inte handlar om jordbävningen, men däremot om San Francisco. Jag sitter bara med ett leende på läpparna och längtar tillbaka. De 2 åren jag var där var några av mina bästa år i livet. Många av minnena hänger givetvis ihop med de underbara människorna jag mötte där, de flesta tjejer från Sverige och Norge. De finns ju inte kvar, men de gånger jag har varit tillbaka har jag kunnat gå omkring och minnas allt kul vi hade. Jag måste åka dit någon mer gång!

Vågen rörde på sig lite idag också, -0,3 kg. Inte snabbt, men åtminstone inte helt still just nu. Man får vara glad för det lilla :)

Igår hade vi väldigt konstigt väder. På morgonen var det glashalt, riktigt svårt att gå till jobbet. Vid lunchtid vräkte stora fluffiga snöflingor ner. På kvällen regnade det. Nu regnar det. Jag vill ha vår! Jag hade tänkt mig en promenad till Mölndals Centrum idag, för jag har beställt lite "läppklet" från Moyana Corigan som är klart. Deras ordinarie version är med lavendel i, men det tål inte jag, så de specialgör till mig utan lavendel :) Men jag har ju ingen lust att gå om det är sådant här skitväder. Det är dock ingen panik att hämta dem, jag kan ta det nästa vecka om jag vill.

Nu idag skall jag äntligen försöka organisera om mitt förråd. Det är inte en dag för tidigt, snart kommer jag inte in för att ta nya kläder ur garderoben... Det finns bara ett sätt att göra det på, dra ut allt i resten av lägenheten och sedan lägga tillbaka det mer organiserat.

Jag skall också laga lite mat, köpte 2 bitar fläskytterfilé igår som hade bra pris på Maxi. Får se vad jag gör med dem. Sen skall jag jobba lite också, men det blir nog i morgon. Jag vet inte om jag skall åka och träna, jag var där igår och skall dit på måndag. Skönt att inte ha några spikade planer, utan jag kan ta det lite som det kommer.

Ha en härlig lördag!

5 kommentarer:

  1. Jätteroligt att det rörde sig nedåt på vågen!

    Urläskigt med tsunamin... man orkar knappt ta till sig informationen... helt förskräckligt!

    Lycka till med ditt städprojekt.... tänk vad bra det kommer att kännas efteråt.

    Trevlig lördag!

    Kati

    SvaraRadera
  2. Att organisera är det roligaste jag vet, nästan....

    Och den där väskan är ju jättefin!! Ser ut att vara nått för mig faktiskt...

    Kramen i

    SvaraRadera
  3. Kati: Det känns bra :) Varför gör man inte sånt oftare? Kram

    Stina: :)

    Inger: Den kostade ju nästan ingenting heller. Skitsmart, får plats hur mycket som helst i den! Kram

    SvaraRadera
  4. Håller med dig angående S.F, det är verkligen en fantastisk stad som jag/vi gärna åker tillbaka till. Vi var där 2002 och semestrade, men jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka och stanna lite längre...

    Läskigt dock med jordbävning...

    Och Grattis till minus! :)

    SvaraRadera