torsdag 17 mars 2011

Ny bloggutmaning

Gomorron. Mycket bättre i kroppen idag, lite stel med inte alls lika mycket som igår. Det blev bättre under dagen igår också, bara jag fick röra på mig lite grann. Emma föreslog att jag skulle stretcha mer, och det är väl sant. De övningar jag har fått att göra lämpar sig dock inte att göra på Apoteket eller någon annanstans där det finns folk... Ligga på golvet med fötterna på en stol och lyfta rumpan. Sitta på en stol och sträcka ut höger ben och sedan resa på mig med benet utsträckt. Stå på knä och göra vissa rörelser. Nej, jag kan inte riktigt se mig själv göra det inne på ett överfullt apotek... När jag kom hem kunde jag inte göra dem, för jag kunde inte röra mig så mycket. Det ultimata är att INTE stanna någonstans när jag är ute och går, och sedan stretcha när jag kommer hem då jag inte har så ont som jag hade i förrgår.

Igår var jag iväg på synundersökning och det var faktiskt inte så illa som jag befarade. Visst hade synen försämrats, men bara på det bättre högre ögat. Det sämre vänstra ögat hade faktiskt blivit snäppet bättre, hur nu det gick till. Optiktern tyckte att mina vanliga glasögon dög ett tag till, däremot var mina terminalglasögon som jag har på jobbet alldeles för svaga. De skall vara för 80 cm men passar nu bättre för 100 cm. Jag har mycket mellan mig och skärmen, det är därför de är avsedda för 80 och inte 60 cm som är mer standard. Först armstödet (ett sånt som häktas på skrivbordet och ger stöd för båda armbågarna), sedan roller-mousen och så tangentbordet och sen en dokumenthållare som är i format liggande A3. Idag skall jag beställa glasögonen som alltså skall vara avsedda för 60 cm och blir för datoranvändning hemma.

Katarina bjöd igår in till en ny bloggutmaning, och jag tyckte det var kul senast så jag hoppar på.

Här är den:

Dag 01 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 02 - I mina öron när jag tränar
Dag 03 – Mitt stjärntecken
Dag 04 - Målet med min träning/därför tränar jag
Dag 05 – Favoritsaker
Dag 06 - Favoritidrott
Dag 07 - Då mår jag som bäst
Dag 08 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 09 – Mitt motto
Dag 10 - Favoritövning/träning
Dag 11 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 12 – Dåliga vanor och laster
Dag 13 – Barndomsminne
Dag 14 - Favoritmellis
Dag 15 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 16 - Så här kan en matdag ut för mig
Dag 17 – Mina dåliga sidor
Dag 18 - Favoritmat
Dag 19 - Kändisblogg jag följer
Dag 20 – Mitt hem
Dag 21 - Min favoritfrukost
Dag 22 – Det här får mig att gråta
Dag 23 - Mitt bästa kosttips
Dag 24 - Första bloggen jag började följa
Dag 25 - Då tränar jag allra helst
Dag 26 - Då älskar jag att blogga
Dag 27 - Detta skulle jag vilja utöva
Dag 28 – Min favoritplats
Dag 29 - Fördelar jag fått tack vare bloggen
Dag 30 - Saker jag saknar
Dag 31 - Hälsa för mig
Dag 32 - En fredagskväll unnar jag mig gärna
Dag 33 - Så sover jag
Dag 34 - Där tränar jag helst
Dag 35 - Favoritlivsmedel
Dag 36 - Då hatar jag att blogga
Dag 37 - Detta tränar jag allra helst i
Dag 38 - Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst
Dag 39 – 10 dödssynder
Dag 40 - Detta klara jag mig inte utan

Någon mer som vill vara med? Skriv då i kommentaren så jag kan gå in och läsa vad ni har svarat. Jag gör väl som förra gången att jag kör ett extra kvällsinlägg med svaren, det blir enklast så, så ikväll börjar jag med Dag01.
 
Igår gjorde jag en storbeställning av proteinpulver... det går åt en hel del här. Jag gör väl av med 1 kg på nästan 2 månader. Denna gången beställde jag 4 kg, det blir inte lätt att få hem från posten :) Jag har totalt fastnat för Dalblad's Whey Class + med smak vanilj, det passar så bra ihop med frukostyoghurten. Jag köper den från Hälskostgrossisten (länk ovan) och då får jag 4 kg för 831 kr inkl. frakt (fraktfritt över 500 kr). Kollade på Life Hälsokost igår, de tar 365 kr för 1 kg... (beställer man 1 kg på Hälsokostgrossisten kostar det 231 kr + frakt, så det är lite skillnad på priset). Mycket pengar att lägga ut på en gång, men det är enklare och billigare att beställa mycket på en gång.
 
Igår ringde jag och bokade tid hos frisören jag köpte en Groupon-deal av, och det var inte lätt att hitta en tid :) De sålde många deals, så jag fick inte tid förrän den 14 april. Katarina undrade vilka färger jag skall satsa på, och det blir nog ganska likt förra gången, för det trivdes jag med. Färgning av håret till en mörkare nyans, som min naturliga hårfärg (innan jag blev lite grå...) och så guldfärgade slingor. Sen bara vanlig klipping och så lite uppklippt därbak. Inget avancerat alltså. Jag har lite andra deals jag skall utnyttja också, bland annat fotvård och så har jag ju lovat syrran att bjuda henne en gång till på restaurang På hörnet. Det blir tisdagen den 29 mars, bordet är redan bokat.
 
Ha en bra torsdag, snart är det helg!!

10 kommentarer:

  1. Kul att du anammade utmaningen, hoppas fler med oss gör det också.

    Just nu har jag en svacka gällande proteinpulverintag, jag mår blärk bara jag får in det i munnen....så jag pausar lite.

    ha en finfin dag
    kram

    SvaraRadera
  2. Jag har inte börjat med proteinpulver. Har funderat många gånger på att göra det, men det har inte blivit av. Jag pratade med dem på apoteket o de beställde hem en paket till mig, o när jag kom hem visade det sig att det var energipulver, o det var ju inte riktigt det jag skulle ha så jag lämnade tillbaka det o sen har jag inte köpt något igen. Men jag skulle nog behöva det, tror jag. Får ta mig en funderare igen.

    Funderar på att kanske göra eran utmaning, den såg lite kul ut. Kopierar jag den från dig?
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej där.
    ja, jag håller med imsavimsa att den utmaningen ser kul ut. Ska också ta mej en funderare, kanske jag hoppar på. Ha det gott, kram

    SvaraRadera
  4. Tack för kommentaren. KRAM DIG

    SvaraRadera
  5. Vilken rolig utmaning :) den ska jag gärna läsa hos dig.
    En fråga om proteinpulver. Varför äter du proteinpulver? Är det på grund av operationen, eller någon annan orsak? Jag har funderat på det där med proteinpulver men inte riktigt förstått varför jag skulle behöva det... /Kram

    SvaraRadera
  6. Haha, nej det kanske inte är rörelser du ska göra på Apoteket, men du kan ju göra mindre saker - vaden, baksida lår, ställa dig med benen brett isär och luta åt båda hållen (insida lår), bara för att om inte annat hålla musklerna smidiga. Kanske hjälper lite i alla fall :)

    Jag käkar proteinpulver till och från, men nu ska jag försöka minska på kolhydraterna så då får jag i mig tillräckligt med proteiner ändå.

    Lycka till med utmaningen, ska bli kul att läsa! Kanske gör den också, inte riktigt säker på att "committa" mig så mycket :)

    SvaraRadera
  7. På Fitnessbutiken.se hittar du 4 kg Dalblads för 876kr just nu, men då ingår 20st proteinbars också. Kan också tipsa om de nya sk smartshakers som finns, MYCKET bättre lock och bättre storlek plus två behållare att förvara pulver och piller i om man ska ha den med sig!/Mia i Västerås

    SvaraRadera
  8. Jag kommer kopiera bloggutmaningen! Passar utmärkt nu när man har total bloggtorka! Kram

    SvaraRadera
  9. Hej Lena! Long time... no see!

    Antar bloggutmaningen och börjar till helgen?

    Kati

    SvaraRadera
  10. Katarina: Hoppas du får tillbaka smaken snart :) Kram

    Imsavimsa: Du kan få ett smakprov av mitt, skall ta med det i eftermiddag. Jättegott i yoghurt eller smoothie. Du behöver proteinpulver!!
    Kopiera bara utmaningen från mig! Vi ses i eftermiddag! Kram

    Vivi: Kul med flera!! Kram

    Daisy: Kram "tebaks" :)

    Marie-Louise: Läs svaret på din fråga i dagens inlägg :) KRam

    Emma: Klart du skall vara med! Du kan ju svara på flera på en gång och skita i dagarna! Ang. stretchning, det är bara höften jag har problem med, men när den börjar krångla så pajar ryggen också. De övningarna jag har för höften, de jag räknade upp, lämpar sig bäst i enskildhet...

    Mia: Fan också, jag som behöver nya Swebar's....

    Millaz: Kul att du är med också!! Kram

    Kati: Och du också! Skitkul! Kram

    SvaraRadera