fredag 1 april 2011

Dag 16 - Så här kan en matdag se ut för mig

Jag tar detta tillfälle i akt att visa er vad det är jag äter, så kanske ni andra opererade kan uttala er om portionsstorlekarna. Jag vet ju inte om jag gör rätt... Detta har jag ätit idag:


6.30
Frukost. ca 150 g yoghurt (hälften naturell lätt-yoghurt och hälften fruktyoghurt), 25 g proteinpulver och så lite fullkornsflingor och dinkelpuffar. Trots att det är fredag idag så åt jag hemma, jag inser att min mage inte är gjord för det mjuka brödet som det bjuds på när det är fredagsfrukost på jobbet. Jag mår så mycket bättre när jag får min egen frukost!


9.45
Fika på jobbet. 125 g matkvarg, ca 1,5 msk hackade hasselnötter och lite Fun Light.


12.20
Lunch hemma. 120 g fläskytterfilé, sås gjord på naturell lättyoghurt, sambal oelek och sweet chilisås, 50 g av min grönsaksröra och så grönsallad. Här orkade jag inte allt utan lämnade lite av salladen och röran.


14.45
Fika på jobbet. En havreknäcke, 2 skivor skinka (måste ha mycket protein), 10 %-ig ost och så snodde jag lite gurka från frukosten. I vanliga fall äter jag inte min knäckemacka förrän närmare kl 16, men idag var det avtackning av slutande kollega och de andra åt tårta. Jag ville också ha något att tugga på!

18.00
Middag. 150 g tacogratäng och sallad med Felix fettfria italienska dressing.

Kvällsmat blir det vid 20-tiden, vet inte vad det blir idag. Kanske en knäcke till, eller också festar jag till det med lite popcorn, det är ju i alla fall fredag.

Vad tror ni om detta? Är det för mycket? Fel? För fett? För kaloririkt? Eller helt enkelt bra? Åsikter tack!!

4 kommentarer:

 1. Min spontana kommentar är att det ser bra ut, dock tror jag du äter för lite Lena. 1 portion bör vara mellan 2-3 dl så försök öka på frukosten och mellisen. Äter man för lite går man inte heller ner i vikt därför skällde dietisten på mig i början.

  kram

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående talare, har också fått en massa skäll för jag äter för lite :)

  SvaraRadera
 3. Vet inte vad jag ska säga. Jag lagar min mat som jag gjorde innan med light produkter förutom matlag. grädde på 20% men det är väl det enda då. Jo osten är vanlig också. Däremot så visste jag inte att portionerna skulle vara mellan 2-3dl nu. Det var nytt för mig men jag tror att Soulsister har rätt där. då är det nog så att du kanske äter för lite och då går man inte heller ner.

  Kämpa på vännen. Skam den som ger sig - vilket jag vet att du inte gör.

  Kramen i

  SvaraRadera
 4. Jag tycker oxå det ser bra ut men tycker du äter för sällan. Enligt min dietist är det minst 7 ggr/dag...ca varannan timme. Resten av livet!

  SvaraRadera