söndag 10 april 2011

En underbar vårdag på altanen

Gomorron. Idag går jag som en slagen hjälte... det beror dels på träningsvärk från gymmet (ja, jag stretchade) och dels på att jag satt så konstigt under första "halvlek" av konserten igår. Mer om det senare. Solen skiner, fåglarna kvittrar och altandörren står redan öppen. Det ser ut att bli ännu en härlig dag. Så fort jag har skrivit färdigt detta skall jag börja röja inför det att städarna kommer i morgon, så att jag kan spendera några timmar på altanen innan det är dags att ge sig av igen.

Igår morse åkte jag som sagt till gymmet. Körde först mina 2 hantelövningar för benen och sen mina 3 hantelövningar för armarna. Kroppen skrek. Körde roddmaskinen. Sen sa kroppen nej tack. Jag kunde helt enkelt inte göra mer, det gjorde för ont. Jag stretchade lite (har inget bra program än så jag stretchade det som gjorde ont) och gick sedan för att duscha. För skoj skull kollade jag läget i poolen och det sa jag nej tack till också. Hela Mölndal var där. Minst. Tur att jag inte ville simma, för baddräkten hängde ovanför badkaret hemma... trots listan på insidan skåpsdörren så att jag inte skall glömma nått...

Efter gymmet åkte jag direkt hem, altanen hägrade. Torkade snabbt av bordet, nu i detta läget var det väldigt skönt att jag inte hade packat in altanmöblerna i vintras... det var bara att torka av så var det klart. Hammockdynorna, datorn, korsordstidningar, vatten och lunch åkte fram och sen satt vi där, Cornelia och jag. Parasollen behövdes p.g.a. att jag annars inte kunde se skärmen på datorn. I början hade jag bara t-shirt och jeans på mig, men sen när jag satt mer i skuggan från parasollen så behövdes en fleecetröja också. Men det gjorde ingenting, det var underbart ändå.

Jag satt kvar ända till kl. 18 då det var dags att packa ihop och göra mig i ordning för kvällens äventyr. Pappa och Marita kom och hämtade mig vid 19 och konserten började kl 20. Vi skulle sitta i samma sektion av Lisebergshallen, sektion B, men de på rad 3 och jag på rad 5. Det var nästan exakt där jag och Hanna satt på Rosa Bandet-galan! Märkte dock direkt en stor skillnad: jag hade inte vinterkängorna på mig. Va? undrar ni... Jo, sulan är någon cm tjockare på vinterkängorna, än på mina vårskor. Detta innebar att stolen nu var någon cm "högre". Jag fick direkt problem med ischias i höger ben, stolskanten skar av allt blod i benet. Jag satt med tårna i marken men hade fruktansvärt ont i benet hela första akten. Jag fick också vrida ryggen på ett sådant sätt att jag idag har väldigt ont i höger sida. När det var dags för andra akten satte jag mig på raden bakom min plats, den var helt tom, och då kunde jag ha fötterna på "mitt" ryggstöd. Mycket bättre. Får komma ihåg att ha med mig något att ha fötterna på nästa gång jag går till Lisebergshallen. Det är inte lätt att vara kort...

Här kommer lite bilder. Man får numera fotografera och filma så mycket man vill, men inte med blixt. Jag är ändå väldigt nöjd med bilderna, som alltså är tagna utan blixt och med full zoom, i kvälls-snapshot-läge.
Showen var helt fantastisk. Sångaren var otrolig, jag har aldrig hört talas om honom tidigare, Johan Boding heter han. Det var också en kör bestående av 6 tjejer och 6 killar som var jätteduktiga. Bandet var på 5 personer. Ibland kunde man inte höra skillnaden mellan Johan och Freddie Mercury, så bra var han!

Jag filmade lite också, med telefonen.Här var det 2 av körmedlemmarna som sjöng.Näst sista låten, We will rock you. Publiken försökte stampa igång denna flera gånger under konserten :)

Den första filmen är bara en snutt, den andra är hela låten. Bildkvaliteten är väl inte så bra, men jag tycker ljudet är helt OK.

Jag säger bara en sak: tack och lov hade jag med mig dessa:


Mina "musik- och simproppar". 40 kr på apoteket. Jag har dem när jag simmar, tänkte att det var väl lika bra att packa ner dem. Klarade 1,5 låtar utan dessa innan tinitusen fick huvudet att börja pipa. Sen hade jag på mig dem hela tiden. Helt underbart skönt för öronen!

Jag drar vinnarna i tävlingen om ett par timmar. Eller drar och drar... det är nu 4 st som är med så det blir ju inte så svårt att utse 5 vinnare.... En chans kvar alltså för garanterad vinst, annars går varsitt pris till Katarina, Jennie, mamma och Norea.

Ha en underbar dag i solen!

5 kommentarer:

 1. Hej!

  vad roligt att konserten var bra... tack för bilder, ljud och film.

  Ditt sitt problem är standard för mig... därför har jag så gott som alltid högklackat... för att nå ned.

  Ha en skön och solig altansöndag!

  Kati

  SvaraRadera
 2. Det måste varit en upplevelse att få se detta. Var det bara en konsert eller skall det vara fler?
  Jag har varit för dålig på att läsa bloggar den sista veckan så jag har missat din tävling.
  Jag ha rhaft lite andra saker i tankarna denna veckan.
  Hoppas att du får en skön dag. Solen skiner knappt här, Jag skall i allfall stryka och ta reda på rent tvätt. Imorgon skall vi sjunga med Lena-Maria Klingvall på Vingen. Torsslanda församling har bjudit in henne och Gospelkören skall sjunga med henne. Såg ehnne i fredags på Så skall det låta.
  Alla biljetter är slutsålda så det blir mycket folk.
  Kramis Mamma Mia

  SvaraRadera
 3. Kom igen nu alla o va med me en SOLBILD! Så svårt är det inte!

  Träningsvärk e gött, det är SÅ det ska kännas när man har tränat ordentligt!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Lite avis på konserten när jag ser dina bilder o filmer. Jättefina!!
  Hur mår tinitusen idag? Läks väl på altanen i den sköna solen. Ha det skön! Kram!

  SvaraRadera
 5. Kati: Jag funkar inte med högklackat, då skulle jag få ha sjukvårdare gåendes bakom mig hela tiden för att ta hand om mig när jag ramlade och bröt benet... Man skulle uppfinna något som man kunde ha i väskan och sen när man satt på en för hög stol kunde man plocka fram sitt lilla portabla fotstöd... Kram

  Mamma Mia: Det var 2 konserter i Göteborg, den totalt 75:e i Sverige. Nästa år åker de till London! Spännande att sjunga med Lena-Maria (jag heter för övrigt Lena Maria...). Ha kul! Kram

  Katarina: Jag vet att det skall kännas, men det vore ju trevligt om man kunde gå också... Hade så gärna tagit en promenad igår kväll när jag kom hem, men insåg att det inte skulle funka :( Kram

  Mamma: Du skulle ha gillat musiken! Tinitusen brusar på något högre än vanligt idag. BLÄ!! Kram

  SvaraRadera