tisdag 19 april 2011

Härliga vårvärme!

Gomorron. Sitter och tittar ut genom fönstret i mitt arbetsrum. Det är knoppar i häcken utanför. Solen sken hela dagen igår. Nu är det VÅR! Underbara känsla. Synd bara att man måste vara inne och jobba hela dagarna när det äs å skönt väder ute, men snart är i alla fall jag ledig 4,5 dagar. Då skall jag förhoppningsvis kunna sitta ute på min altan och ha det bra.

Det blir nog ingen såpning av altanen idag, pappa har åkt på en förkylning. Kanske mår han bättre idag och kommer ändå, men det är inte troligt. Egentligen skulle de ha kommit hit igår och hjälpt mig att flytta hammocken och bordet till grannens altan, men de kom inte eftersom pappa inte mådde bra. Skulle han mot förmodan kunna komma idag så tar jag en halvtimmes ledigt och går hem och hjälper honom att flytta ner möblerna på gräsmattan.

Det blev inget gym igår heller. Hade ont i huvudet hela dagen på jobbet. Den stora frågan är varför jag så ofta får huvudvärk på jobbet, det är väl för att jag alltid blir avbruten och aldrig kan göra klart det jag håller på med antar jag. Vet inte riktigt hur jag skall lösa det problemet. I alla fall tog jag mig en lång promenad i vårvärmen istället, och det var faktiskt mycket trevligare än att stänga in sig i ett svettigt gym. När jag kom hem var det fortfarande sol på altanen, så jag löste lite korsord och passade på att deklarera. Nu är det gjort och jag slipper vara ute i sista sekunden som vanligt.

I helgen köpte jag något nytt på Maxi, Rågknappar.


Det är jättegrova skorpor, verkligen goda. Dessa, med smak av lök och vitlök, var dock lite salta för min smak, men man vänjer sig. Jag har provat 2-3 st som del i ett mellanmål (tillsammans med lite frukt) och de var mättande och goda. Men igår gjorde jag ett misstag... Jag åt kycklingsallad till lunch, alltså helt utan kolhydrater. Tänkte dryga ut det hela och tog 3 skorpor. Det skulle jag inte ha gjort. Jag dumpade inte, men satan i gatan vad ont i magen jag fick! Magknip. Någon drog i tarmarna på mig. Det satt i i ett par timmar. De små skorporna svällde väl ordentligt i tarmarna där det redan var fullt med kycklingsallad. Ja, ja, man lär sig av sina misstag. I vilket fall som helst så rekommenderar jag skorporna, de var goda. Gillar när de är riktigt mörka.

Torsdagen blir en krånglig matdag, måste redan nu försöka fundera ut hur jag skall göra. Eftersom vi slutar 13 så har vi ingen lunch, bara en förstärkt fika kl 10. Då får jag äta kvarg som vanligt, mjukt bröd funkar ju inte så bra. Men sen är det alltså jobb till kl 13, det är för sent för mig att äta då. Undrar om jag kan ta med t.ex. en kycklingsallad som jag äter samtidigt som jag jobbar vid 12? Sen hoppar jag på bussen till mamma kl 13.12 och är framme 14.30 eller nått, då blir det lagom med mellanmål precis när jag kommer fram. Middag hos mamma vid 17 och sen åker jag hem 18.55. Då blir det lagom med något litet på bussen. Hemma strax före kl 21. Det är krångligt när man är så bunden av mattiderna! Det gäller att hela tiden planera och tänka ut lösningar i förväg, annars står man där med kraftiga blodsockerfall och mår skit.

Önskar er alla en bra tisdag och att solen lyser idag med!

2 kommentarer:

  1. Det är ju som jag har sagt hela tiden, planering är A och O men vill man så går det. Jag åt ju sushi på bussen hem från dig till Malmö, funkade utmärkt!

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Matrutiner... skalmans klocka... och planering som för ett spädbarn... japp, ordning och reda och planering är det som gäller.

    Kati

    SvaraRadera