onsdag 27 april 2011

Morronhurtig minsann!

Gomorron. Kom just in efter en snabb 40 minuters promenad. Det var jätteskönt ute, 10°C och alltså inte för varmt eller för kallt. Det var så vackert när jag kom in i mitt lilla område igen och gick igenom en allé av blommande körsbärsträd. Jag skall ta ett kort när jag går samma väg nästa gång, skall försöka ta en sån här promenad lite oftare.

Jag har varit lite slö med motion den senaste veckan, men nu skall det bli ändring på det. Jag har ju inte vägt mig på ett tag eftersom det är så deprimerande när vågen bara står still, så i morse gjorde jag det (skall ju väga mig "officiellt" på lördag och ville veta åt vilket håll det barkade). Det var inte alls roligt! Jag har gått UPP ett halvt kilo. Vad i helvete är det som händer? Något påskgodis har jag inte ätit, om man bortser från en ruta mörk choklad från en chokladkaka jag gav mamma i torsdags (för övrigt en vansinnigt god choklad, Anton Berg's Chili & Honey). Men det var ju bara en ruta. Jag vill inte vara med längre... Det enda jag kan göra är att motionera mera.

Igår var jag i alla fall på gymmet och svettades rejält. Jag gjorde alla övningarna minus en, det var "crunches" på en pilatesboll. Under hela tiden jag var där så var bollarna inte lediga en enda gång. Däremot gjorde jag 2 andra övningar som jag själv lagt till på min lista, så jag antar att det jämnade ut sig. Jag hade åkt till träningen nästan direkt efter jobbet, och efteråt var det direkt hem, äta middag och sen jobba 2 h. Det är så här det lär bli i maj, mycket jobb, men jag får försöka gymma och promenera mellan varven. I morgon bitti skall jag nog åka och simma, men jag måste först kolla om man kan gå in på kortet 2 ggr/dag, för jag hade tänkt gymma på eftermiddagen. Får panik snart om ingenting händer på vågen, fast av någon konstig anledning så känner jag mig lite lättare i kroppen denna veckan mot tidigare. Kanske för att man börjar ha mindre kläder på sig?

Här är en rolig bild som jag har snott från min svägerskas blogg.


Det är precis så jag i alla fall känner det när jag ser alla löp med "bli smal till midsommar" och "bli smal på 5 veckor" eller vad tidningarna brukar skriva. Ytterligare en smäll på käften till alla oss som inte lyckas så bra.

Är det någon här som är återförsäljare av Forever Living, eller känner någon som är det? När jag var i Ellös och satt lite i solen så fick jag utslag (knottror) på armarna som kliade något fruktansvärt. Jag får alltid det när jag varit i solen. Jag frågade Marita om hon hade någon bra "lugnande" kräm och hon gav mig en sån här:


Det hjälpte verkligen, kliet försvann med en gång. Jag bara undrar var man kan få tag på mer när tuben är slut, för den jag fick av henne var inte full. Eller det kanske finns andra märken som har samma ingredienser? Jag har i alla fall inte träffat på någon kräm som lindrat klåda så effektivt och snabbt. Tips, tack! Jag brukar försöka undvika solen just på grund av solklådan, men det är ju också trevligt att inte se ut som ett spöke mitt i sommaren...

Jag har idag lagt in om ledigt på klämdagen den 3:e juni. Då slutar jag jobbet klockan 13 på onsdagen och jobbar inte igen förrän tisdag morgon veckan därpå. Det är det jag får ha siktet på under hela maj :) Det är ju inte en enda röd dag i maj...

Ha en bra onsdag!

8 kommentarer:

  1. Forever Livings-produkter är superbra. Vi har Gelly hemma. En gele som lindrar klåda, solsveda, lättare brännskador mm.
    Dom har även en läppbalsam som jag gillar mycket.
    Sök på nätet så tror jag du kan hitta återförsäljare i närheten av dej.
    Ha en bra dag!
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Oh vad härligt med morgon promenad. Jag älskade gå ut på morgonen förr(eller gör fortfarande)
    Det skön känsla morgon timmarna vid denna årstid.
    Blev nyfiken på denna kräm med....hade varit något för mig.

    SvaraRadera
  3. Haha, den där seriebilden var kul :) Precis min typ av humor :)

    Tog också en promenad (PW) imorse för att orka sitta på sjukhuset hos svärfar idag.
    Förstår din viktfrustration till 2000% för jag är där jag med, men from i måndags är det strikt kosthållning, alla mål och lite till för att hålla igång förbränningen. Det är ett heltidsjobb bara det ska jag be att få tala om för alla som tror att vi som opat oss "fuskat" oss till vår viktminskning.

    KRAM o ha en finfin dag

    SvaraRadera
  4. jag tror du bara måste vara tålmodig. Hur länge är det inte som Soulsister har stått still nu? 4 mån eller nått. Så stå ut bara. Förr eller senare så ger vågen med sig och det ramlar av kilon igen. Du har ju nu dessutom bröjat träna på gym på "allvar" liksom och det ska ju kroppen pckså ställa om sig på så det tar tid. Men jag förstår din frustration precis för det är så frustrerande när inget händer.
    Hang in there!!

    KRamen i

    SvaraRadera
  5. Lena S: Aloe Vera-gele är jättebra, brukar ha det hemma också. Har kollat med en kollega vars syster har massa kompisar som säljer diverse saker. Kram

    Kämpa: Morgonpromenader är härliga, speciellt under den varma årstiden då det är så friskt men inte varmt. Rekommenderar krämen!!

    Katarina: Tänker på dig och svärfar och resten av familjen, hoppas det ordnar upp sig.
    Nej, fusk är det inte att opas, jäklar vilket jobb! Hoppas du lyckas. Kram

    Inger: Jag har gått ner 4,5 kg på 6 eller 7 månader... Jag kan inte "skylla" på träningen i all evighet. Jag står still helt enkelt. Punkt. Kram

    Kati: Love

    SvaraRadera
  6. Meh jag får också pipplor på händerna när jag är i vårsolen :-S Trögt, ja det kan jag lova 5 MÅNADERS PLATÅHELVETE!!! Jag tror jag blir tokig.
    Kramen

    SvaraRadera