fredag 15 april 2011

Nyklippt & Grattis till bror!

Gomorron. Vaknade tidigare än tuppen idag, helt genomsvett. Bara att gå upp och hoppa in i duschen. Jag som hade hoppats att jag skulle slippa duscha idag, så jag kunde visa upp mitt nya, fina hår... Men håret såg ut som ett råttbo, så duschen var nödvändig i alla fall.

Innan jag berättar mer om klippningen vill jag gratulera min lillebror Jonas, som igår fick "drömjobbet". Han bor och arbetar i Borås, han arbetar på Tekniska högskolan, som "chef" för kemilabbet (rätta mig om jag har fel Jonas). Nu hade han sökt ett jobb precis i närheten av mig, på andra sidan motorvägen. Igår fick han det! Det är som chef på kundsupportavdelningen i ett multinationellt kemiföretag. GRATTIS! Nu kan vi ses mycket oftare. Lunch ibland kanske?

Igår tog jag en halvtimme ledigt, moppen var ju på verkstan så det blev buss in till stan. Bussen här var 10 minuter försenad och sen när jag kom till Marklandsgatan, där jag skulle byta till spårvagn, så var alla vagnar försenade... Trodde inte jag skulle hinna fram i tid, men det gjorde jag.

Salongen, Min bror & jag, ligger på Ascherbergsgatan, precis nedanför Landala Torg. Jag fick vänta en liten stund, men sen var Pernilla, som skulle klippa mig, klar med kunden före mig. Så här såg jag ut innan.


Lite suddigt...


Pernilla har satt igång med färgningen. Det var värst vad mina dubbelhakor syns på dessa bilderna, jag får skylla på "haklappen" jag har på mig... Gillar det inte alls! Färgen blev mörkbrun och så små guldslingor i det.


Här ser jag ut som ett UFO... Man är ju aldrig vacker hos frissan!


Även glasögonen slås in i folie...


Och så skall tanten sättas på kläckning. Sen var det tvätt och inpackning, allt medans jag satt i en superskön massagestol och blev grundligt knådad underifrån. Klippning följde på det, och det var stora lockar som föll i golvet. Jag talade om hur mycket hon fick klippa, men så är det ju detta med mina lockar... Hon klippte håret vått, strax nedanför mina axlar = det slutar ovanför axlarna när det är torrt. Men det blev bra. Bara det inte kliar i nacken, då får jag panik.


Mitt hår går inte att blåsa torrt, då blir det inte någon rolig syn, så här är det bara halvtorrt. Så här såg jag ut när jag gick därifrån.


När jag kom hem hade det torkat. Fint tycker jag själv. Men så här lockigt är det inte i vanliga fall, hon hade i lite spray av något slag. Nu för tiden duschar jag ju mest på gymmet, och då sätter jag på mig en moppehjälm det första jag gör när jag kammat håret, men det är ju bra att ha en sån spray om man skall vara fin någon gång. I morse stod det dock åt alla håll, så nu ser jag nog ut som vanligt igen, fast med kortare hår som inte är grådassigt... Jag är i alla fall väldigt nöjd och rekommenderar Pernilla och salongen varmt. Dit skall jag definitivt gå igen!

Idag blir det hämtning av moppen på verkstan, de ringde igår och sa att den var klar. Jag tyckte hon sa att det skulle kosta 1.200 kr någonting på telefonsvarare, men hur katten kunde däckbyte och service bli så dyrt? Något av mina däck måste tydligen behövts bytas... Pengarna bara rullar. Moppen måste jag ju ha, så det är bara att bita ihop och se glad ut.

Fredag idag. Helgen ligger framför oss. Skall se om jag inte kan ta tag i det megastora projektet att organisera om mina garderober och lådor med kläder i helgen... Jag har massa kläder som tyvärr fortfarande är för små, det är ju ganska onödigt att de hänger framme och tar plats. Bättre att packa undan dem och ta fram dem om det någon gång händer nått på den förbannade vågen. Jag har förresten inte vägt mig på nästan 2 veckor, jag är väldigt nyfiken. Men om jag får gissa så står jag still eller möjligtvis minus något hekto. Precis som vanligt alltså.

Ha en härlig fredag!

6 kommentarer:

 1. Du e jättesnygg Lena, frissan klär dig superbra. Bra jobbat Pernilla

  kram o ha en bra fredag

  SvaraRadera
 2. Hej! Svarar genom min iphone.... Svårt.

  Håret är skitsnyggt.... Härligt blogginlägg.

  Ja, vi är glada för Jonas nya arbete.

  Vill du tröstas gällande vikten.... Hmm... Ingen gi för mig idag eller igår.... Du minns sist... Upp två kilo...

  Men jag verkligen hoppas av hela mitt hjärta att du skall få se resultat.

  Trevlig helg!love!

  Kati

  SvaraRadera
 3. Jag säger som Soulsister: Du är jääteshygg Lena!!! Passar verkligen i den frisyren.

  Det där stora företaget...kan det vara det som ligger vid Åby??? hehe...

  Ha en trevlig härlig lugn & skön helg min vän!!

  Kramen i

  SvaraRadera
 4. Stava kan jag inte heller. JÄTTESNYGG ska det ju va...
  hallo eller..

  i

  SvaraRadera
 5. Katarina: Tack! Trivs verkligen :)

  Kati: Smygvägde mig i morse, exakt samma vikt som för 2 veckor sen... Jävla skit! Kram

  Inger: Tack så mycket!! Jag kommer inte ihåg vad företaget hette, men det ligger inte vid Åby utan borta i Sisjö industriområde, på andra sidan gatan från ÖoB, nära Forbo Forshaga. Kram

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt, du passar verkligen så bra i den frisyren och färgen och du- använd sprayen efter du tagit av moppehjälmen när du är hemma igen, det var jättesnygga lockar juh;), då kanske du inte behöver ha håret i tofs lika ofta...

  SvaraRadera