fredag 8 april 2011

Ont lite här å där...

Gomorron. Idag känns det att man lever :) Det känns som om jag har spenderat natten i en torktumlare eller nått, alldeles blåslagen. Som ni kanske kan gissa var jag på gymmet igår och körde första riktiga passet. Igår innan jag gick från jobbet så sa jag till kollegan att jag skulle behöva bekänna färg här på bloggen. Ni som tycker att jag är så duktig när jag tränar kanske tror att jag tar ut mig så jag kräks. Så hårt tränar jag inte! Man skall väl i och för sig inte jämföra sig med deltagarna i Biggest Loser, men som jag sa till henne, jag blir knappt svettig. Jag tar tillbaka det. Igår tränade jag verkligen så musklerna skakade och svetten rann. Fick mig ett gott skratt när jag knappt kunde gå för att benmusklerna vibrerade så.

5 av mina övningar är med hantlar, och det kändes lite mysko. Det var jag och muskelbyggargrabbarna som höll till i viktrummet. Kände mig lite malplacerad faktiskt. Märkte att jag, till skillnad mot killarna, hade stora problem med att titta på mig själv i spegeln. Bra träning det där, att studera sig själv. Övningarna gick bra, fast de var jobbiga. Allra först började jag med 5 min uppvärmning på den sittande cykeln. Det stod inte med på mitt program, men jag la till det. Sen körde jag lite olika maskiner som stod på programmet, och så la jag till en maskin till. Det var nog den jobbigaste. Stå med tårna på en platta, lägga vikter på axlarna och så upp på tå. Hjälp vad benen skakade efter det. Behöver stärka mina fötter som jag har såna problem med. Alla övningar körde jag 3 x 12, förutom den där man skulle sitta och vrida nedre delen av ryggen. Där vred man åt ena hållet först 12 ggr och sen åt andra hållet, så det blev 4 x 12 ggr på den maskinen. Sit-ups på pilatesbollen blev faktiskt bara 2 x 12, för sen var jag så trött att jag höll på att ramla av.

Då gick jag och bytte om och simmade istället. Fick en otrolig kramp i fotvalvet på min onda vänstra fot, så jag nöjde mig med 200 m simning. Tänkte att jag skulle kunna gå idag också. Men ni som vet, simning direkt efteråt måste väl vara en bra form av stretchning? Eller skall man stretcha också? Jag tycker man använder varenda muskel när man simmar, men det kanske inte är på rätt sätt så man kan slopa stretchningen?

Sen blev det inte många knop här hemma, planterade mig i soffan med min middag och där stannade jag. Idag blir det ingen träning utan jag ser fram emot att gå direkt hem och njuta av att det är fredag. Att träna måndag/onsdag/fredag är ju perfekt, om man undantar från den goa känslan att gå direkt hem på fredag som då uteblir.


Inte för att jag vet om det kommer att bli regn eller ej, men ovan nämnda kroppsdelar gör ont i alla fall :)

Fredag igen. Härligt. Det verkar inte bli något "Night at the opera" för mig i morgon. Pappa verkar komma hem från sjukhuset idag. På söndag blir det dock föredrag hos Jorden-runt-seglar-klubben där vi skall få lyssna på ett par som seglat Nordostpassagen. Spännande! Annars blir det som vanligt plock och pill och annat här hemma i helgen.

Kom igen nu då! 1 dag kvar att vara med i min tävling-i-tävlingen! Hittills 2 deltagare. Eftersom jag delar ut 5 vinster är det ju GARANTERAT att 3 till får en vinst. Vad har ni att förlora??? Jag tycker att det är så tråkigt att inte fler vill vara med... nu när jag har gått och blivit sponsrad och allt :)

Ha en härlig fredag!

7 kommentarer:

 1. Man ska ALLTID stretcha! Alltid!!! Jag brukar stretcha en gång på gymmet och sen en gång till hemma efter det att jag duschat.
  Träningsvärk är vekhet som lämnar kroppen, tänk så.

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Jag är imponerad av din träning och dig. Själv är jag sanslöst lat. Promenerar visserligen väldigt mkt och jättefort men behöver träna också. Men allt har sin tid.
  Ha en fin fredag
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Du är så himla duktig!!!! Jag måste verkligen ta mitt lata **** (kropp tänkte jag men visst...) och komma igång snart med min träning. Du är verkligen en inspiration vad gäller träning.
  Ha en fin helg vännen!!!

  Kramen i

  SvaraRadera
 4. Lena du är så duktig!!!!! Kan jag få låna lite av din beslutsamhet... rub it off please!

  Så söta de var på kortet... jag blir alldeles rörd.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Kati

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna vara med, men jag har inget kort på mig själv i solen.

  SvaraRadera
 6. Norea!! Det behöver inte vara ett kort på dig! På en SOL eller nått, läs vad jag skrev häromdagen :)

  SvaraRadera
 7. Katarina: Ja, ja, jag skall bättra mig... Kram

  Daisy: Jag är också lat. Skulle helst bara vilja ligga på soffan... men jag försöker i alla fall! Kram

  Inger: Kan jag så kan du! Kom hit någon dag och promenera med mig i Änggårdsbergen! Kram

  Kati: Säger samma sak till dig som jag sa till Inger ovan; kan jag så kan du... KRam

  Norea: Jag har redan svarat dig, du behöver inte finnas i bilden!!

  SvaraRadera