söndag 3 april 2011

Shoppinglördag

Idag är det ännu gråare, nästan svart ute. Det har regnat inatt och det skall regna halva dagen idag. Vilken tur att jag har planerat inomhusaktiviteter :)

Strax efter jag skrivit gårdagens inlägg fick jag ett SMS från lillasyster som undrade ifall vi skulle handla kläder tillsammans. Det ville jag så klart. Eftersom hon ville träna först så bestämde vi att hon skulle komma vid 12 och vi skulle börja med lunch. Jag visste att jag hade en portion av Katharinas thai-gryta i frysen, den innehåller ju varken laktos eller mjölkprotein och var således OK för syrran att äta. När hon kom så fick jag lite större insikt i det här med portioner... Hon fick en Lena-portion av thai-grytan, samt ca 3 ggr mer pasta än vad jag brukar ta till den. Själv åt jag en portion tacogratäng. När hon hade ätit upp det, vilket gick bra mycket fortare än min tacogratäng, så var hon fortfarande hungrig. Då fick hon en portion tacofärs samt lika mycket pasta till. SEN var hon mätt. Min syster är en liten smal sak, att hon kunde äta så mycket hade jag ingen aning om... Men när jag tänker efter så kunde jag det tidigare också, mitt synsätt på portioner har helt ändrats.

Vi åkte iväg till Frölunda Torg och gick direkt in på KappAhl. Jag brukar alltid hitta kläder där, och 250 kr av de presentkort jag hade var just på KappAhl, förra årets födelsedagspresent från syrran med familj. Vi hittade 4 toppar (bilder längre ner) i olika prisklasser.

Nu var det dags för fika. Vi hittade ett nytt fik och Åsa tog en kopp kaffe. Själv var jag hungrig igen och köpte en grov macka med ost och skinka som jag åt hälften av. Resten tog jag med mig hem.

Sen gick vi vidare till b'chic. Där jobbar Therese, som tidigare hade en affär i Mölndal för stora storlekar. Hon och jag brukade alltid snacka väldigt mycket när jag var i hennes affär, och jag handlade mycket kläder där. Hon hade blivit mindre hon med, hon gjorde en Gastric ByPass ca 8 månader före mig. Här är en bild på mig och Therese 2006 när jag hade vunnit en tävling i hennes affär. Vinsten var en hel outfit samt klippning och färgning av håret, här visar jag upp mig på en modevisning hon hade. Vi var enorma båda två på denna bilden...


Bra med såna här bilder när man blir lite väl självkritisk (se föregående inlägg). I "hennes" affär hittade vi 2 linnen och en topp.

Efter en snabbis in på Hemköp där jag handlade grönsaker och lite annat så åkte vi hem. Åsa följde med in en snabbis och fotograferade mig i mina kläder. Bilderna blev inte så bra... men det är vad jag har just nu.


En blå topp från b'chic som enligt mig kostade alldeles för mycket. 349 kr stod det på prislappen, men Therese gav mig 10 % rabatt. Enligt Åsa (och mig med för den delen) är detta precis min blåa färg.


Toppen är cremefärgad och från KappAhl. Kostade 149 kr. Ser lite tråkig ut på denna bilden, men den är bättre i verkligheten.
Under det ett grönt linne från b'chic. Det var verkligen långt, gick ända ner till knäna, så här är det dubbelvikt innanför linningen på jeansen. Mamma måste hjälpa mig att lägga upp det. 149 kr kostade det.


Här är en blus som kommer att bli en favorit. 199 kr från KappAhl.
Under det ett vanligt enkelt vitt linne med rak skärning i halsen från b'chic, 99 kr


Denna bilden ser inte klok ut. Tröjan sitter snett och ser ju skitful ut. Men den är ljust grön och mycket snyggare i verkligheten... 199 kr från KappAhl. Linnet under är gammalt.

Sen köpte jag också en rosa topp som jag skall lämna tillbaka. Den var alldeles för bylsig och fick mig att se fetare ut än vad jag är.

Nu var både jag och pengarna slut... Resten av kvällen blev inte mycket gjort, ganska skönt faktiskt.

Idag blir det matlagning. Frysen är nästan tom på färdiglagad mat, det finns bara tacogratäng och tacofärs där. 2 kg kyckling har legat i marinad sedan igår, så den skall stekas. Grönsaksröra skall lagas, och sedan blir det väl en eller ett par rätter till. Vi får se. Jag måste nog till Maxi för att kompletteringshandla lite.

Ha en bra söndag!!

7 kommentarer:

  1. Roligt med nya kläder... de var jättefina!

    Hoppas du själv ser den stora skillnaden på dig från före och efter bilderna.... älskar dig oavsätt hur du ser ut... men stor skillnad är det...grattis.

    Trevlig söndag!

    Kati

    SvaraRadera
  2. Fina kläder och det är alltid kul med shopping.

    Vilken skillnad det är på dig nu och då, du har varit superduktig, verkligen.

    Grattis och kram

    SvaraRadera
  3. Det är alltid kul med nytillskott i klädkammaren. Du är jättefin! Har du tänkt på att man numera ser dina nyckelben på bilderna? :)

    Ha en fin matlagningsdag. Vill du ha tips på recept så hojta!

    kram

    SvaraRadera
  4. Det var ju bra att du hitta.Alltid bra med smakråd men du skall också lita på ditt egena omdöme om du får för dig att handla på egen hand.
    Jag brukar kolla in Lindex eller Kapp Ahls hemisida och får då en förhandstitt på vad som finns.
    Har oxå en väninna som är bla att "upplysa" när change har bra pris på Bh, inte lika roligt att handla tycker jag.
    Hoppas du får en bra matlagningsdag i dag. Själv återvänder jag till mina påsar efter gårdagens kalasande.
    Kramis fårn Mamma Mia

    SvaraRadera
  5. Snygga kläder, vilka fynd! Den tunna ljusgrå toppen på den näst sista bilden var utan tvekan snyggast!

    Och vilken skillnad på den gamla och nya bilden! Du har ju varit jätteduktig!

    Jag tror också du äter för lite! Äter dy mer så förbränner du mer!

    SvaraRadera
  6. Skönt med lite nya kläder, det brukar göra att man känner sig lite piggare och gladare. Verkligen stor skillnad på första bilden och nu. Du har verkligen kämpat på. Jag tyckte du var jättefin i utsläppt hår som du hade på första bilden. Du skrev något för ett tag sedan att du inte gillade det alltid, men du passar verkligen jättebra i det och den längden och färgen var jättefin också. Tunikan från Kappahl ska jag kolla in, snygg, sval till när det blir lite varmare och bra pris också.

    SvaraRadera
  7. Kati: Ja, jag ser skillnaden och jag känner skillnaden. Det är jättenyttigt att visa sådana här bilder ibland. Jag ser en ENORM skillnad. Kram

    Stina: Tack! Kram

    Katarina: Jag tror att mina nyckelben alltid har stuckit ut, man såg det bara inte på den andra bilden... Kram

    Mamma Mia: Jag brukar klara av att handla kläder själv, det är bara kul med sällskap och smakråd. Åsa och jag valde ungefär samma plagg, så vi visste båda vad som skulle passa mig. Kram

    Emma: Toppen är blå... men jag håller med om att den ser grå ut på bilden. Lite svårt med färger på kort. Börjar med ett nytt experiment idag, får se om det sätter fart på förbränningen!

    Norea: Jag har alltid utsläppt hår samma dag som det är nytvättat. Tvättar håret ca varannan dag. Dagen efter det är tvättat så är det spikrakt och jättetråkigt, då får jag ha det i tofs. Vill inte klippa så kort att det inte går att ha i tofs. Färgerna är väl de jag skall ta nu också, mörkt brun med guldslingor. Märk dock att jag kom direkt från frissans stol till denna modevisning...

    SvaraRadera