torsdag 19 maj 2011

Äntligen!

Gomorron. Är det redan höst? Har jag missat sommaren helt? 10°C, regn och blås, riktigt höstväder. Fy katten, jag vill ha SOMMAR! Idag skulle jag ha simmat, men så blev det inte. Dels var jag tvungen att sova lite till, dels regnar det och dels vill jag helt enkelt inte.

Snopet var det också igår eftermiddag då jag skulle boka våtvästen. Förra veckan fick jag ju avboka pga för mycket jobb, så denna gången tänkte jag vänta med att boka tills jag visste hur dagen skulle bli. Strax före kl 16 loggade jag in och då fanns inte passet med i schemat. Ringde bort för säkerhets skull, det var slut för terminen. Skulle kanske återkomma till hösten, det visste de inte än. Snopet!

Äntligen har jag fått min nya tvättmaskin! De hade mycket riktigt glömt bort mig. Mailade i förrgår, och sen skickade jag en påminnelse på det mailet igår morse. Då ringde han upp och sa att den som gjort beställningen i första hand hade slarvat bort mina papper eller nått, men som tur var så hade de en maskin hemma. Vid 11-tiden kom 2 karlar och monterade ner min tvättpelare och gick iväg med den gamla, döda maskinen. De stack in huvudet i arbetsrummet där jag satt och jobbade och sa att jag kunde gärna städa lite under medans de var borta. Fy fan vad det var snuskigt! Damm, kattsand, hår och vatten. Blä. Men det blev fint när jag var klar. Fick hälla ut skurvattnet i gatubrunnen, det hade kloggat igen mina avlopp annars. Nya maskinen är fin, men saknar lite funktioner som jag hade velat ha. Halv maskin kan man inte köra, den har ingen klocka som talar om hur lång tid det är kvar på programmet och den har ingen våg som själv mäter hur mycket tvätt jag lägger (har man en sån behöver man ju inte "halv maskin"). Men jag är glad ändå, allt är bättre än ingen tvättmaskin alls. Grannen kom hem från Kina igår, så det passade verkligen tidsmässigt att min maskin gick sönder precis när hon skulle vara bortrest 2 veckor.

Snart helg. Längtar verkligen dit, det blev ju ingen helg för mig förra veckan. Kollade just min övertid och såg att jag är uppe i 42 h på 2,5 veckor. Inte konstigt att jag är lite trött... I helgen blir det matlagning och slappning. Inget jobb.

Ha en bra torsdag!

4 kommentarer:

 1. Va skönt att du fått din nya maskin! Man blir otroligt handikappad utan när man är van att ha en till hands när man själv önskar.

  Ha en fin dag
  kram

  SvaraRadera
 2. Ja, det är bäst du vilar ut i helgen.... för helgen där på får du släpa på både syster, bror och svägerska...hehe.

  Kati

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med en ny fräsch tvättmaskin! Vi sklaffade också en ny för ca 2 v sedan håller fortfarande på att lära mig den ordetligt!

  SvaraRadera
 4. Katarina: Lite jobbigt är det då vi inte har någon tvättstuga i området. Trasig tvättmaskin = ingen möjlighet att tvätta. Om man inte har sån tur att grannen åker till Kina precis när den går sönder :) Kram

  Kati: Det blir nog ni som får släpa på mig, lär vara lika trött då som jag är nu. Försvinner jag så har jag hittat ett hörn att sova i... Kram

  Sandra: Min torktumlare ser lite skamfilad ut, den är 11 år och passar liksom inte in längre. Undrar när den skall gå sönder? :) Kram

  SvaraRadera