lördag 14 maj 2011

Lördag = jobbdag

Gomorron. Sov en hel timme längre än vad jag gör på vardagar, räknas det som sovmorgon? Ute är det blåsigt och lite halvsoligt, men sämre väder skall komma under dagen. Regn. Usch.

I och med problemen med Blogger igår så konstateras det att back-up'er är mycket viktiga. Torsdagens inlägg är tillbaka, kommentarerna kommer nog tillbaka de med. "Inspirerad" av detta kör jag min egen back-up nu, något jag gör alldeles för sällan. Det är ju inte så himla mycket som förändras på datorn, men visst vore det surt att förlora korten och allt annat om något gick åt skogen.

Igår, när jag konstaterade att det skulle bli jobb hela helgen för min del, bestämde jag mig för följande: För att inte fullständigt växa fast på stolen lördag och söndag, så skall jag bryta med gym och/eller promenader (idag blir det gymmet). Alltså bestämde jag mig för att inte gå till gymmet igår. Istället ringde jag bort till Fisk i Focus (fiskaffären i ICA Focus-huset borta vid Korsvägen) och beställde sashimi. Det är ju vansinnigt gott och jag har inte ätit det sen i julas när mamma och jag hade det på julbordet.

Jag planerade det så att jag skulle gå bort till Bifrost, det är en promenad på 40 minuter, ta bussen upp till Johanneberg och sedan gå ner till Korsvägen, en promenad på ca 30 minuter. Sen ta bussen hem. När jag hade kommit halvvägs till Bifrost ringer lillasyster och vill att jag skall ställa diagnos på henne; halsfluss eller allergi? Vi blir ju båda lika förvånade varje år när allergin sätter igång, men jag tror nog att hon hade en kombination av vanlig förkylning/halsfluss och allergi. Speciellt eftersom en kollega till henne varit hemma med detta i veckan. Hon undrade i alla fall om jag hade någon Rhinocort Turbuhaler (allergimedicin som man puffar i näsan) som hon kunde få låna och det hade jag. Men jag var ju inte på väg hem, utan bort. Vi bestämde att jag skulle ta mig till ICA Focus och så skulle hon hämta mig där och köra mig hem.

När jag väl kom till Bifrost efter en rask och skön promenad så hade bussen till Johanneberg precis gått. 15 minuter till nästa. Däremot skulle det om 2 minuter gå en buss som tog mig till Korsvägen på 12 minuter, den fick det bli istället. En promenad mindre, men det fick bli så. På Focus mötte jag kollegorna i fiskdisken, det är där man brukar hitta dem en fredagskväll :) Handlade det jag skulle och ringde syrran. Väl hemma så blev det TV-soffan hela kvällen. Sashimin var himmelskt god. Sen avslutade jag det hela med en skål med jordgubbar, en sån där vanlig dessertskål i glas. Jordgubbarna var så stora så 3 st nedskurna fyllde hela skålen. På det rev jag ner en halv ruta mörk choklad. Snacka om fredagslyx!

Idag blir det jobb för hela slanten. Stor deadline för mig på måndag, så det blir jobb både idag och imorgon. Vid 10-11 tiden skall jag åka till gymmet, men jag skall börja jobba nu så att jag kommer igång. Regnet får gärna hålla sig borta tills jag kommer hem igen.

Stegräknaren slutade på 14.438 steg igår, det är jag nöjd med.

Ha en bra lördag!

4 kommentarer:

 1. Glöm inte att ha lite lördag också!

  Trevlig (jobb)helg!

  Kati

  SvaraRadera
 2. Jordgubbar med choklad är ALDRIG fel, mums!
  Hoppas du får känns på lite att det är lördag, trots jobb. Du ser väl Eurovision Song Contest ikväll va? ;)

  kram

  SvaraRadera
 3. wow vad många steg :) bra jobbat.
  Jag hoppas att du får en trevlig helg. Nu ska jag iväg och jobba lite. Kram

  SvaraRadera
 4. JOrdgubbar är ju så gott. Och med choklad till är det oslagbart. Själv åt jag ett chokladhjärta & 3 hallonbåtar igår och sen mådde jag som jag förtjäna - inte bra. Att man aldrig lär sig....suck

  Kramen i

  SvaraRadera