måndag 23 maj 2011

Mat- och latdag

Gomorron. Nu vill jag ha maj-väder inte oktober-väder! Det var alldeles för länge sedan altanen kunde intas, jag saknar det! Gårdagen var ju så grå och tråkig att jag fick tända lampor överallt mitt på dagen.

Gårdagen bestod egentligen bara av 2 saker: matlagning och lateri. Matlagningen gick bra. Marinerade och stekte 2 fläskfiléer och så gjorde jag en nötfärsgryta. Det blev en "man tager vad man haver-gryta" och den innehöll: nötfärs, morötter, vitkål, delade coctailtomater, skogssvamp, champinjoner, sambal oelek, sweet chilisås, buljong, fond, ingefära (pulver, hade glömt köpa färsk) och säkert nått mer som jag glömt. Den blev väldigt god i alla fall. Min work-out igår bestod i att jag pressade sammanlagt 4 hela vitlökar. Jäklar vilken muskelkraft som krävs! Jag har ju alltid haft Druvans Krossade vitlök hemma, men nu har de slutat med den. Bredde ut den pressade vitlöken på plastfolie och sedan slog jag in det i aluminiumfolie och så in i frysen. Nu har jag "färsk" vitlök när jag skall laga mat.

Sen latade jag mig en hel del. Jag var tvungen att ta pauser ibland för att jag hade så ont. Mitt på dagen kom jag på den briljanta idén att jag kanske skulle ta en värktablett eller två. Jag är urkass på att ta värktabletter, glömmer av att man kan göra det. Ringde pappa och grattade och frågade samtidigt om jag skulle ta Alvedon eller Diklofenak, och han tyckte att jag skulle ta båda. Så 2 Alvedon och 2 Diklofenak tog jag, och efter ett par timmar hade jag inte alls ont längre. Varför kom jag inte på det tidigare? Röjningen gick ju mycket lättare när jag inte haltade omkring utan kunde gå obehindrat. Ibland blir jag inte klok på mig själv. Tror jag skall ta mig en kur nu och se hur det är, innan jag ringer och bokar tid för en ny cortisonspruta.

På torsdag skall min gamla kör ha en liten föreställning, jag hoppas jag kan gå dit och lyssna på dem. Jag brukar stå i kassan när de sjunger, och de har jag lovat nu igen, om det inte är kris med jobbet. Men det skall vi nog kunna undvika :)

Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Haha, va jag skrattade åt din work out. Va härligt! Du har rätt, det krävs en jävla muskelkraft till att pressa vitlök :)

  Hoppas du får en bra dag utan värk. Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga recept du har lagt ut. Det blir absolut att testa framöver :)
  Önskar dig en kanonfin vecka och så hoppas vi på att sommaren kommer

  SvaraRadera
 3. Men hallå... jag påminde ju dig om värktabletter...systeryster.

  Krya på dig och hoppas smärtorna släpper... blir svårt i bilen till helgen annars... men vi får väl pausa och rasta dig.

  Love!

  Kati

  SvaraRadera
 4. Katarina: Undrar om man kan omvandla den work-outen till steg i tävlingen? :) Ja, jag var relativt värkfri (med tabletter). Kram och ha det bra i huvudstaden

  Kämpa: Många av recepten (de med * är de jag har provat själv) är väldigt goda och jag återkommer till dem hela tiden. De är så goda att jag drar mig för att prova nya :) Sommaren efterlyses fortfarande, här regnar det...

  Kati: Men du får påminna mig mer, har glömt att du sa något... Ring och tjöta! Ja, ni får valla mig. Har stora funderingar på hur jag skall lösa det matmässigt både under bilresorna och där. Får fundera vidare. Kram

  SvaraRadera