tisdag 24 maj 2011

Megadatorproblem

Gomorron. Hade egentligen tänkt sticka och simma idag, men när klockan ringde kl 5 fanns det inte en chans att jag skulle komma upp. Jag hade varit vaken mellan 2 och 3, är inne i en sådan period nu... Ställde om mobilen så den ringde kl 6, och då hinner jag inte simma. Förresten regnar det ute, vill inte gå ut då... Nu är jag mer utsövd i alla fall.

Igår efter jobbet var jag uppe på KappAhl och kollade, jag hade fått ett SMS om att alla BH:ar kostade 99 kr. Hittade dock ingen utan bygel som satt bra, så det fick vara. När jag kom hem och satte på datorn började problemen. I söndags hade jag installerat ett "jättebra" program som hette något i stil med Vista Services Organizer, men det var nog inte så bra. Windows Defender, som skyddar mot skadlig kod i datorn, började krångla. Mitt antivirusprogram Panda startade inte. Efter diverse omstarter och försök ringde jag våran IT-kille, och han rådde mig till att avinstallera Panda och installera igen. Kanske hade varit smartast om jag först hade laddat ner den senaste versionen...

Fick den av mamma via ett program som heter TeamViewer (ett program som man skickar stora filer med), men det visade sig vara 2010 års version, inte 2011 som vi har licens för. Installerade det ändå, men kom efter det inte alls ut på nätet. Kunde inte aktivera programmet eller komma ut och hämta den senaste versionen. Paniken börjar sprida sig, jag skall ju jobba hemifrån idag och det går ju inte utan virusskydd och utan att komma ut på nätet. Efter diverse omstarter och avinstallationer så kom jag ut, kunde hämta den senaste versionen, regga och aktivera den och ladda ner uppdateringar. Puh. Allt funkade. Men hela alltet tog mer än 3 h, så det var lite nervöst.

Som tur var hade jag min surfplatta så jag kunde få glada tillrop och stöd via Facebook under tiden :) Hatar när allt inte funkar med datorer. De skall bara funka utan problem, så är det.

Nu har jag skrivit ihop en liten lista med bra-att-ha-mediciner som pappa skall få skriva ut till mig, mitt frikort går ut om 2 veckor. Det var egentligen inte så många jag behövde; Omeprazol är ju alltid bra att ha hemma, Diclofenac likaså (tar båda just nu) och så fick det bli en allergimedicin, Rhinocort Turbuhaler. Han skrev ju ut den för några veckor sen, men glömde ge mig möjlighet att hämta ut flera gånger. Fick 2 st då, men har gett bort den ena till lillasyster. Bra att ha en pappa som kan skriva ut mediciner ibland. Skall kanske be honom skriva ut de andra medicinerna också som jag behöver efter op (kalk, B12 och ev. järn) så att jag kan hämta ut första laddningen innan kortet går ut. Han kan ju lika gärna skriva ut dem som läkaren på VC, då sparar jag ju ett besök där.

Nu skall jag snart sätta igång och jobba, riktig lyx att kunna göra det i pyjamasen :) Ha en bra tisdag och tack alla Gudar för att min dator funkar igen!!!

6 kommentarer:

 1. Data problem är ingen höjdare. Men vilken tur du fixade det :)
  Önskar dej en bra dag Kram

  SvaraRadera
 2. Usch det är trist när datorn inte funkar o speciellt när ett enda program sabbar allt.
  Är glad att det funkar igen.

  Ja, det är inte illa med en pappa som kan ordna sånt till en, själv har jag ju alltid en läkare till hands på jobb :)

  KRAM o ha en fin dag

  SvaraRadera
 3. Hello!

  Sitter hemma i nattlinne... tagit ledigt idag... bara sådär plötsligt....NJUTER!

  Jag behöver också lägga in en medicinbeställning hos din pappa.

  Ha det bra på ditt pyamasparty... host,host...jobb.

  Är det bättre i höften? Hoppas det!

  Kram!Kati

  SvaraRadera
 4. Tack fina du för det "provet" du skickade till mig. Kom fram idag och jag blev så glad!!!! Helt fantastiskt att ha läsare som du Lena!!! Titta gärna in på min blogg och läs mitt offentliga tack!

  SvaraRadera
 5. Vad smidigt att ha en pappa som kan skriva ut recept på läkemedel :) måste underlätta rejält. Ofta vet man ju vad man ska ha och behöver. Kram

  SvaraRadera
 6. Kämpa: Tack detsamma! Kram

  Katarina: Datorproblem är aldrig kul, det var lite extra nervöst eftersom jag skulle jobba hemma. Kram

  Kati: Ledig igen? Du är ju ledig jämt! Jag mailade pappa idag och så tar han med det till Småland, gör det du med! Kram

  Sandra: Tack själv! Roligt att du blev glad! Kram

  Marie-Louise: Det är ju bara att läsa på de burkar man redan har... han skriver dock inte ut någon medicin som inte en specialist har skrivit ut tidigare, om det inte handlar om vanlig värkmedicin förståss. KRam

  SvaraRadera