måndag 2 maj 2011

Min snälla mamma

Gomorron. Måndag igen. Helgerna går alltid så fort... Tur att man har ett jobb man trivs med, annars hade måndagar varit deprimerande.

Igår fick jag ett roligt samtal från min kära mor. Kommer ni ihåg att jag berättade för ett par månader sedan att hon skulle köpt en surfplatta till mig och en till sig, men när jag skulle beställa dem var de slut? Igår ringde hon och sa att hon hade hittat en ny för ungefär samma pris, och att hon skulle stå kvar vid sitt erbjudande att jag skulle få en också :) Vi beställde i alla fall varsin. Det är en liten sak, bara 7" skärm (mycket mindre än iPad), men den duger nog bra åt oss.

Den heter ZTE Light och alla andra affärer förutom Telia tar 2.500-3.500 kr för den. I Telias webb-butik kan man köpa den för 995 kr UTAN abonnemang. Man kan ha den med trådlöst nätverk, så abonnemang behövs inte för hemmabruk. Jag blev jätteglad i alla fall, nu kan jag t.ex. läsa eböcker, surfa och kolla på film utan den bärbara datorn. Kul med en ny leksak! Tack mamma! Puss på dej.

Jag var på Netto igår och bunkrade en himla massa mineralvatten. När jag ändå sätter kärran på moppen är det lika bra att ta i och lasta den full. Det blev 3 st 6 pack med 2 l i varje flaska. Sen handlade jag lite annat smått och gott också; bland annat fotskrapa att ha på utsidan på vintern och skrapa loss all snö och grus med (något jag har tänkt skaffa hur länge som helst), 2 st smarta hopvikningsbara nylonkassar (storlek normal bärkasse) med fodral, som jag kan ha i väskan och således slippa köpa plastkassar när jag glömt ta med det till affären, och så en massa hasselnötskärnor. Har ju hackade hasselnötter i min kvarg minst en gång om dagen, och det är en himla skillnad på pris mot t.ex. Maxi.

Väl hemma fick jag bylsa på mig ordentligt för att kunna sitta på altanen, men ut skulle jag! Det var både fleecetröja, vindjacka och en tjock handduk om benen :) När jag suttit där ett tag ringde pappa och Marita och annonserade att de skulle komma om en timme, pappa behövde hjälp med lite bilder. Det var bara att gå in och göra en snabbröjning, något jag ändå hade tänkt göra senare på kvällen. Jag tycker om när jag får eld i baken, då går det väldigt fort. De stannade en stund, och jag sålde faktiskt min Soda Streamer till dem. Jag dricker ju mycket mineralvatten, men tycker att Soda Streamern bara duger till att ha till maten. Varje gång man öppnar flaskan försvinner alldeles för mycket bubblor. Nu dricker jag ju inte till maten längre, så det blir inte av att jag använder den. Måste bara komma ihåg att jag aldrig fick betalt för den...

På kvällen gick jag 40 minuter på gåbandet, så jag fick i alla fall lite motion. Idag blir det nog gymmet, om inget annat inträffar. Vet inte vad jag gjorde för ny övning i lördags, men jag har träningsvärk på insidan låren...

Idag är det 11 månader sedan jag låg på operationsbordet i Tyskland, hjälp vad tiden går fort!! På söndag är det exakt 1 år sedan jag började med flytande kost före operationen, fan också att jag inte ens kommer att ha gått ner 25 kg tills dess. Men jag har inga förhoppningar om att knäcka 6 hg eller vad det nu är som saknas tills dess. Det får bli som det blir. Jag lever i alla fall och mår förhållandevis bra. Tack och bock för det.

Ha en bra måndag!

5 kommentarer:

 1. Med all träning du lägger in kommer det snart visa sig på vågen Lena o du, ta fram måttbandet! Det kan lysa upp din dag precis som den gjorde min :)

  Många superstora kramisar till dig

  SvaraRadera
 2. Halloj Lena
  Nu vill inte låta tråkig och negativ för jag vet ju hur du kämpar med att gå ner och det gör vi ju alla och man gör ju alltid så gott man kan men mer kan man ju inte göra eller hur!
  Men är det inte så att en viss procent av alla som gör operation "fungerar" den inte på. Jag är för dåligt insatt men är det inte så? Jag borde vara trådsmal så länge som jag bantat och jag har trott i två år att jag skulle nått min målvikt till vår bröllopsdag den 18 maj. Jag går ner men på någott sett så går jag upp igen och målvikten i maj uteblir. jag vet att det är många faktorer som spelar inatt jag imte når målvikt. Dels är jag lågkaloriförbrukare och när man har värk i kroppen-tummarna bla så sparar kroppen och energi. men man får hitta fokus på det som man kan göra och jag har ännu intte kommit i gång med gym träning.S kriva med vänster fungerer men det tar längre tid.Hoppas du får en bra vecka. kramismamma mia.
  ps du är gööööörrr duktig!!!!

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är med din träning :)
  Måste vart ett händelserikt år du haft nu sista året. Kram

  SvaraRadera
 4. Du har helt rätt Lena, du lever och har bättre hälsa än för ett år sen och DET är det viktigaste. Inte hur många kilon du gått ner. Du vet ju lika bra som jag att det är jätteolika från person till person hur lätt man går ner i vikt. Du är så himla duktig med din träning och hur du äter så nån gång kommer det att rasa det är jag övertygad om - det gäller bara att härda ut och fortsätta. IVlket du gör jag vet. Gör som soulsister sa - mät dig. Du kan bli förvånad....

  Kramen på dig vännen!!!
  i

  SvaraRadera
 5. Resultat kommer, hav tålamod ;-)

  Vilken söt liten leksak *gillar*

  Ps, har flyttat till wordpress

  SvaraRadera