söndag 1 maj 2011

Sköna maj välkommen!

Gomorron. Vaknar till vad som verkar bli ännu en härlig dag. Solen skiner, himlen är klarblå. Visserligen är det bara 6°C i skuggan ännu, men det blir nog varmare snart.

Igår var jag iväg på gymmet, och det var nästan tomt på folk. Kanske 5-8 andra personer som hade samma idé som jag. Annars kan det vara över 20 stycken, då blir det lite trångt. Stort är det inte, och det finns bara en maskin av varje sort. Jag har inte så ont av att det är mycket folk i själva gymdelen, men jag tycker det är lite kymigt när hela viktrummet (där jag gör mina hantelövningar) är full av muskelknuttar och vältränade tjejer. Där känner jag mig inte alls hemma... är det då mycket folk så är det riktigt obehagligt. Snacka om att känna sig malplacerad. Sen är det speglar precis överallt också, och det är väldigt obehagligt tycker jag.

När jag var färdigtränad gick jag som vanligt in i simhallen och kollade läget. Där var det en helt annan sak... ca 4 simskoleklasser, ett tjugotal som motionssimmade på 2 banor och fullt med ungar som lekte i de andra banorna. Av någon anledning är Upplevelsebadet stängt ett par veckor, så alla ungar som brukar leka där var nu i den vanliga poolen. Behöver jag säga att jag vände i dörren?

Istället duschade jag och stack sedan hem och lämnade gymväskan. Sen vidare till posten (Willy's) och hämtade mitt paket från Bubbleroom. Jag är nästan 100 på att jag skall behålla topparna, skall bara fundera lite till först... Det är nästan dyrare att skicka tillbaka dem än att behålla dem, betalade ju bara 137 kr för båda med frakt (hade 100 kr rabatt). De kanske är lite för små, vet inte, men de passar kanske om ett tag, ifall det händer något på vågen någon gång... Sen upp en trappa till XXL Sports, där jag köpte mig 4 par vita ankelsockor. Det går åt en del sådana här, jag har dem när jag tränar och på våren/sommaren i mina ecco-skor. Jag kan ju inte ha sandaler eftersom jag behöver mina inlägg, och man kan inte gå barfota i skor med inlägg. Då halkar man bara omkring på plastsulorna...

Vidare till ÖoB där jag bunkrade schampoo, balsam och tuggummi så det räcker ett bra tag. Sen blev det altanen resten av dagen. Tvättade en maskin när jag satt där, och konstaterade att min tvättmaskin sjunger på sista refrängen. När jag satt på altanen hörde jag den lika tydligt som om jag hade stått precis brevid, jäklar vad den väsnades! Speciellt när den centrifugerade, men även när den bara snurrade. Jag har felanmält det till Mölndalsbostäder, så jag hoppas jag får en ny maskin. Ibland är det bra att bo i hyreslägenhet!

Idag har jag tänkt mig en tur till Netto med kärran och moppen. Jag behöver köpa mer mineralvatten. Annars har jag inga planer. Förhoppningsvis blir det så skönt väder att jag även idag kan sitta på altanen. Veckan som kommer blir stressig som vanligt, så det är skönt att ladda batterierna ordentligt. Jag tror aldrig jag kan flytta från denna lägenheten, skulle inte vilja ge upp min underbara altan. Alternativet är ju att bo på ett ställe med uteplats, men det blir så krångligt när man är så allergisk mot gräs som jag är. Det är perfekt som det är nu.

Hoppas ni hade en trevlig Valborg och inte har alltför ont i håret idag... Det slog mig just att jag är 45 år och aldrig i hela mitt liv har sett en Valborgseld...

6 kommentarer:

 1. Låter som du hade en riktigt bra dag och vad mycket du hann med.Bra jobbat! Hummm, vädret ja, verkar ju som sommarvärmen är över för denna gång såg vädret i går och det var ingen lysande prognos 5-10 söndag-onsdag och en hel del moln/regn...Men vi kan ju hoppas på iaf en liten syund i solen!

  SvaraRadera
 2. Hej vännen, va duktig du var som stack till gymmet igår! Nu när träningsförbudet (dvs gymmet) är hävt ska jag också ta mig dig.
  Njut av söndagen
  kram

  SvaraRadera
 3. Sköna maj välkommen ! ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪*

  Kati

  SvaraRadera
 4. Låter som om din helg har varit lugn och skön. Ja en altan kan verkligen vara guld värt. Jag skulle verkligen vilja ha en altan, eller iaf större balkong. Men det finns knappt här där vi bor så jag får vara glad med den balkong som jag har. Kram

  SvaraRadera
 5. Låter som du haft en helg helt i min smak... Lugn och fridfull. Nåja min kanske inte var fridfull direkt men rätt ok ändå. OCh valborgseld - det tror jag inte jag sett heller. Vi brukade däremot alltid ha en eld på påskafton varje år när jan var liten för en så där 100 år sen...??..

  Kramen i

  SvaraRadera
 6. Sandra: Ja, det var kallare igår. Riktigt kyligt faktiskt, men det gick att sitta ute med mycket kläder på :) Kram

  Katarina: Skönt att du kan träna som vanligt nu, får bara hoppas att du kan hålla dig frisk också! Kram

  Kati: Just precis! KRam

  Marie-Louise: Man får vara nöjd med det man har, men jag tycker synd om de som bor på andra våningen i våra tvåvåningshus, för de har bara normalstora balkonger. Min är som sagt enorm :) Kram

  Inger: Jag har inte sett någon påskeld heller... Kram

  SvaraRadera