lördag 11 juni 2011

Emmas student

Gomorron. Idag vaknade jag 7.30. Skönt med lite sovmorgon, men hrm.... jag var vaken mellan 3 och 4.... Känner mig i alla fall lite utsövd.

Gårdagen var väldigt trevlig. Jag blev hämtad vid 10 av pappa och Marita, och sen åkte vi och hämtade mamma. Vidare till Borås där vi till slut hittade en parkering, och så gick vi på samma fik som för 2 år sedan när Rebecca tog studenten. När vi lämnade fiket kom jag på att vi inte hade några blommor att hänga runt Emmas hals, så de andra gick mot skolgården och jag gick till en blomsteraffär och köpte 3 rosor till oss.

När jag kom till skolgården var det verkligen fullpackat. Jag fick knö som katten för att komma framåt, visste att i alla fall bror med familj stod längst fram vid trappan. Trappan var bred, så när jag kommit nästan ända längst fram ringde jag Kati och bad henne vända skylten så att jag kunde se var de var. Hittade dem till slut, och där var även de andra.Lyckan är stor. Sångrösterna var inte de bästa... Vi kunde inte komma bakåt i folksamlingen, så vi fick stå kvar och kolla på alla klasserna. Emma står närmast i bild, så vi stod verkligen bra till.


Lycklig student.


Emma med sin pappa Jonas...


...och med lillebror Isac...


... och med mamma Kati.


Här är alla vi som kom till skolgården: mamma, Marita, jag, pappa, Emma, Jonas, Isac och Kati.

Sen stack Emma iväg för att åka på flak, Jonas och några till åkte till cateringstället för att hämta all mat, och vi andra åkte hem till dem. Jag gick runt lite i deras fina lägenhet.


Som vanligt blir jag väldigt faschinerad av alla deras DVD-filmer. Detta är "Katis sida"...


... och Jonas sida. Det är så många att jag blir alldeles yr och det slutar med att jag inte lånar en enda film.


Katis eget Toscana, deras lilla balkong. Man får knappt plats att sitta för alla blommor och ljus, men det är väldigt vackert.


All maten från cateringfirman var väldigt vackert upplagd, och mycket god. Lätt att göra bra matval då det dignade av proteiner, frukt och grönsaker. Tyvärr kom inte alls så många som de hade räknat med, så de fick över hälften av maten över. Men gott var det!!


Emma kom hem från flakturen och var "mycket glad".


Vi skålade i mousserande vin.


Efter maten var det paketöppning, här får hon en bärbar dator (begagnad) av mamma.


Tårtorna var väldigt vackra och smakade precis så gott som de såg ut att göra. Jag tog 2 laktastabletter och vågade mig på en liten bit. Jordgubbsmousse bland annat inuti, och den var gudomlig.


Här är den fina skylten, tilverkad från ett kort jag tog när Åsa tog studenten. Rebecca var också med på kortet, med en likadan vit klänning och en studentmössa. Ett väldigt fint kort på de 2 systrarna.


Familjen: Min faster Marianne, farbror Bosse (pappas lillebror), Marita, Johannes, Åsa, Emma, Jonas och Isac på golvet.

Vi åkte hem i  någotsånär OK tid, så jag var hemma vid 19-tiden. Pappa och Marita skulle ju köra ända upp till Ellös, så de ville inte bli för sena. När jag kom hem och tittade igenom mina och mammas kort (2 av korten ovan är hennes) så insåg jag att jag själv inte var med med min nya tunika. Därför tog jag ett kort i spegeln på mig själv:


Lite stor kanske, men en mindre storlek hade inte funkat, då hade jag inte fått genom armarna. Denna kommer nog att bli en sommarfavorit, framförallt eftersom jag slipper ha linne under.

Lördag idag och under hela helgen har jag bara ett enda "måste". Jag måste åka till Frölunda Torg och hämta takfläkten på Clas Ohlson, för på måndag kväll kommer pappa för att sätta upp den. Så otroligt skönt utan en massa saker jag måste göra! Det blir som det blir helt enkelt. Hoppas verkligen att det blir så vackert väder att jag kan sitta på altanen lite. Funderar på om jag inte skall grilla kyckling ikväll, får bestämma mig snart så att de kan tina tills dess. Vi får se. Ha en bra lördag!!

2 kommentarer:

  1. Vad härligt med studenten :) Vilka fina bilder. Ja det var många filmer :) ser ut ungefär som hemma hos oss. Kram

    SvaraRadera
  2. Oh så härliga studentbilder o maten såg hur god ut som helst!

    Tunikan är jättefin. KRAM

    SvaraRadera