måndag 27 juni 2011

En datordag

Gomorron. Oj vad jag är trött... kanske inte det smartaste draget att vara uppe till midnatt när klockan ringer 5... Men jag "fastnade" i de sista avsnitten av "Off the map" som jag hade inspelade, och jag var ju tvungen att se hur det slutade. Himla synd att de la ner den serien, den var bra!

Igår handlade det bara om datorn hela dagen. Inte trodde jag att det skulle ta sån lång tid att formatera om och installera Windows Vista igen. Själva formateringen gick ju relativt fort, men sen tog det 17 evigheter att hämta alla uppdateringar. Först var det 91 st, sen 12 och sen 10. Evinnerliga omstarter och klockan var närmare 18 innan jag kunde installera Internet Explorer 9. Då hade jag alla servicepack och uppdateringar installerade. Inte ett enda program orkade jag installera efter det, var helt slut i huvudet. Det är ju inte så att man kan trycka på en knapp och låta datorn sköta allt själv, nej man måste sitta framför den och svara på massa frågor. Det blev en väldans massa korsord, till och med så mycket att jag var trött på det mot slutet. Jag avinstallerade också en väldans massa program som följde med datorn, det tog också sin lilla tid.

Jag hade en hel del problem med att få datorn att förstå att jag har 2 skärmar, dels den bärbaras egen skärm och så den stora externa. Detta krävs för att jag skall kunna jobba hemifrån i morgon. Nu funkar det dock, lyckades nu på morgonen. Just nu kopierar jag över alla mina bilder från en av de externa hårddiskarna, det var visst närmare 20 gb...

Idag fyller "våran" Vincent 12 år. Helt otroligt att han har blivit så stor. På onsdag fyller Marita och nästa tisdag fyller jag. Då skall jag ha kalas, och jag tror att vi skall fira de andra då också, i alla fall vi i familjen. Jag har tagit semester nästa tisdag och hoppas verkligen på bra väder så att vi kan grilla ute. Annars får det bli tacos eller liknande inne, men det är lite svårt med sittplatser då...

Jag hoppas också att jag kan ta semester i morgon, för då skall jag iväg till Östra och den där allergistudien jag skrev om i veckan. Kan jag inte ta ledigt så blir det ändå en massa timmars frånvaro, det tar mig nog en timme att moppa dit.

Träningsvärken i benen har lagt sig lite, så snart kan jag ut och promenera igen. Igår och i förrgår stapplade jag fram, så det var inte aktuellt då. Träningsvärk är en härlig känsla, jag brukar kalla det för "gott-ont". Lite masochistiskt är det allt :)

Idag skall jag åka till Frölunda och simma, om jag inte faller ihop av trötthet först. Får se till att simma extra länge då det kostar 45 kr (engångsbiljett). Köper ju inte ett månadskort förrän om 2 veckor.

Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Så duktig du är Lena. Tänk om jag kunde simma o träna som du gör. Kanske jag ska köpa de skorna du har. Kan du rek. dom?
  Ha en fin dag. Kram Lill

  SvaraRadera
 2. Grattis till store pågen!

  E bara inne en snabbis via mobilen

  KRAM Katarina

  SvaraRadera
 3. Lill: Och jag tycker att jag simmar/tränar/promenerar alldeles för lite... Jag rekommenderar verkligen skorna, de finns i massa olika varianter och kostar runt tusenlappen. Man liksom flyger fram :) Kram

  Katarina: Stora pågen är i målbrottet och igår fick han en "motorsåg" i födelsedagspresent, så när jag ringde när de var på väg till skolan hade han knappt tid att prata med mig... Han skulle hugga ner alla träd på vägen :) Kram

  SvaraRadera
 4. Hej & hå, en av mina favvo serier med.
  Och lycka till med gräspollen studien!

  SvaraRadera