tisdag 28 juni 2011

Semester idag

Gomorron. Idag hade jag ju kunnat sova ett par timmar mer än vanligt, men vaknade 5.30. Typiskt mig. Jag har tagit semester idag eftersom jag skall iväg till Östra sjukhuset på allergistudien jag berättade om häromdagen. Det tar nog närmare en timme att moppa enkel väg, och sen tar det ju lite tid där också, så jag skulle ändå vara frånvarande en stor del av dagen. Lika bra att ta en semesterdag så jag slipper stressa!

Igår stack jag nästan direkt från jobbet till Frölundabadet. Deras öppettider är mycket dåliga nu på sommaren, de stängde redan kl 19 igår. Jag kan inte förstå hur man drar ner på öppettider (eller stänger som Åby gör) på sommaren, när alla barn som måste vara kvar i stan skulle behöva någonstans att roa sig. Det hade väl varit perfekt "barnvakt" att anordna lite "happenings" på badet, så att ungarna hänger där istället för på stan?

Jag hade glömt av hur snuskigt det är i omklädningsrummet på Frölunda, måste införskaffa mig ett par flipflops... Skit blandat med hår och vatten är inte mysigt att gå omkring i barfota. Sedan luktade det gamla blöta gympakläder också... Blä! Men det var skönt att simma och jag tycker det är synd att jag inte kan simma förrän på torsdag igen. Dumma öppettider!

På vägen hem var jag inom Clas Ohlson och köpte en till vattenflaska. Jag köpte ju en när jag och Ulrika var där förra helgen.


Den jag köpte då har jag haft på jobbet sedan dess, men jag vill ha en hemma också. Den är inte billig (69 kr), men väldigt smart. Jag tog hem den i helgen och hade den när jag var ute på min långa promenad i lördags, och det var smidigt att jag slapp bära den hela tiden. Jag fäste den på höften i en av hällorna. Rekommenderas! Jag har alltid varit nervös på jobbet där jag har en vattenflaska och ett glas precis brevid tangentbordet, för alla vet ju att vätska, som spills ur ett glas som välter, automatiskt ökar i volym minst 10 ggr... :)

Jag skall försöka ta en lunch med min styvmor Marita idag, när jag ändå är på Östra Sjukhuset. Hon jobbar idag och det passar nog bra med tiden så att vi kan luncha ihop. De har tydligen en fin salladsbar i matsalen. Hon fyller år i morgon, men vi firar henne på mitt kalas på tisdag.

Ha en bra tisdag! Njut av värmen som verkar vara här åtminstone för några dagar...

5 kommentarer:

 1. Har någon liknande flaska hemma, kommer inte ihåg var jag köpte den.

  Lycka till idag på allergimottagningen!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Varför inte pröva Valhalla i stället? Där är fräscht och dom har bra öppettider. Inte speciellt mycket folk nu på sommaren.

  SvaraRadera
 3. Katarina: Tack så mycket! Berättar mer om resultatet i morron... Kram

  Linda: Av flera orsaker. Den första är att det tar 40 minuter (minst) att moppa dit, eller ungefär lika länge med bussen, om den passar. Sen har de inte månadskort, från vecka 32 kan jag ju bada på Åby igen där jag har årskort.

  SvaraRadera
 4. Morgonpigg som vanligt ser jag ;). Hoppas att det gick bra på Östra. Skönt att vara ledig när nu det fina vädret äntligen ville infinna sig :). Passa på att njuta!
  Jadu, man kan undra hur de tänker ang öppettider på olika ställen egentligen. Varför tänka på dem som måste vara kvar i stan liksom. Synd att det är så sunkigt. Det gör ju att man inte vill åka dit ju.
  Ha det underbart i solen :).
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken smart flaska, jag måste kika på en sådan jag också. Kram

  SvaraRadera