onsdag 22 juni 2011

IKEA och en bloggutmaning

Gomorron. Nu skall vi se hur det går att skriva bloggen idag, gör det i Windows Live Writer istället för i blogger…

Igår var det sånt där huvudvärksväder hela dagen, någon mer som har problem med det? Inga piller hjälper, utan det är bara att härda ut. Jag gick direkt hem från jobbet och åt middag, så att jag skulle vara beredd när Ulrika ringde. Hon kom vid 17.30 och så bar det av mot IKEA. Det var lagom mycket folk där, vi behövde inte knö alltför mycket.

Jag skulle egentligen bara ha en skål till min tallriksservis, tappade en i golvet för ett tag sedan, och så några påsar med dekorationsstenar att lägga ovanpå krukväxterna som har självvattnande krukor. Men jag hittade lite till…


Den blå krukan till höger (30 x 30 x 32 cm) blir perfekt att ha på framsidan med Margueriter eller Bollkryss. Nästan exakt samma blå som min ytterdörr.

Och så en ny stor dörrmatta, den jag hade innan är av vävd kokosfiber, och det släpper massa tåtar från den hela tiden.

Nu har jag gett upp Windows Live Writer, mycket bättre med gamla vanliga sättet att skriva... :)

Sen hittade jag en vanlig liten blomkruka i exakt den blåa nyans som jag tycker är finast:


Det är den till vänster, så den köpte jag. Var ju tvungen att hitta en växt som passade i krukan också, så det blev en liten Benjaminficus. Stenarna hittade jag också, liksom skålen. Nöjd med inköpen blev jag i alla fall!

Var hemma vid halv 8 eller så, helt slut av trötthet och huvudvärk. Vilade på soffan resten av kvällen.

Jag har fått en bloggutmaning av Åsa. Den är lång...

1 - Hur länge har du bloggat?- Sedan augusti 2008

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?- Jag hade inte läst många bloggar innan jag själv började, men när jag kom hem efter att ha skrivit in mig på Xtravaganza så började jag leta efter folk som gjorde samma sak. Mamma hade tjatat på mig ett tag också, om att jag borde börja blogga.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?- Oj, det har jag inget minne av... Många av de bloggarna jag läste då läser jag inte längre av olika anledningar. Men utav de jag läser nu så var Katarinas en av de första.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?- Mitt första inlägg var bara en koll på att det funkade. Sen blev det en dagbok med en gång. Mycket kretsade kring sopporna, jag tror att jag var på dag 5 när jag började skriva. Känner inget speciellt inför det.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?- Jag har 95 bloggar i min Google Reader, men jag läser definitivt inte alla varje dag! 10-20 st blir det väl som jag läser varje dag.

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
- Nästan uteslutande dagboksbloggar. Några är väl ämnesbloggar för att de handlar om fotografi eller humor, men inte många.

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Mona är ju en favorit, och sen läser jag Vimmelmamman och Martin Melin också,

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Oj, det var ju nästan svårare... Men då nämner jag Katarina, Ulrika, Emma och Jenny, som jag träffat flera gånger och trivs väldigt bra med.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?- Pappa och Marita förstår sig väl inte på det direkt, men resten tycker nog att det är OK...

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?- Det tror jag nog.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?- Ja, det tror jag. Jag hade velat skriva mer om känslor, men jag är så fruktansvärt dålig på att känna... Men när jag skriver så blir det alltid en aha-upplevelse när jag läser vad jag skrivit, "är det så jag känner?". När jag skriver om känslor så är det utan att tankarna passerar hjärnan (svårt att förklara)...

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.- Jobbet, för att jag har lovat VD:n :) Och privata familjeangelägenheter som inte rör mig till 100 %.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?- Jag har ett väldigt stort bekräftelsebehov, så det är nog ganska stor del därför, men framförallt bloggar jag för att få stöd i min kamp mot dessa förbannade kilon. Har hittat otroligt många "likasinnande" som förstår hur det är, och eftersom jag inte har så många sådana personer omkring mig i min vardag så betyder det väldigt mycket.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?- Det beror ju helt och hållet på hur ärlig den personen är när han/hon skriver. Vissa lär man nog känna ganska bra, andra skrapar man bara på ytan på.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?- Ja, flera stycken som jag trivs jättebra med!

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja, om de är instabila från början och skriver alldeles för personligt så är det nog inte så bra för dem.
17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar- Jag har hittills varit väldigt förskonad från negativa kommentarer, bara ett par stycken har jag fått.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?- Nej, inte mer än att jag har varit nervös när jag har publicerat mer "kännande" inlägg, men de har jag fått väldigt bra respons på, så nervositeten satt inte i länge.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?- Ibland önskar jag att jag bloggade anonymt, för jag hade velat skriva om saker jag inte kan skriva om idag...

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?- Ja, det tror jag.

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Katarina
Katherina
Marie-Louise
Sandra
Lill

22 - Finns det någon som inte bloggar var blogg du skulle vilja läsa?- Ja, flera vänner och bekanta :)

Nu skall vi se om någon antar denna långa utmaning... Hoppas det :)

Ha en bra onsdag!!

6 kommentarer:

 1. Jag blir också oerhört påverkad av vädret och har haft skallebank från och till de senaste veckorna. Jättejobbigt, för precis som du säger hjälper inte huvudvärkstabletter alls....inte kaffe heller för den delen.

  Utmaningen är antagen och kommer utföras under dagen.
  KRAM till dig från mig

  SvaraRadera
 2. Tack för utmaningen :) jag ska försöka ta mig an den idag. Kram

  SvaraRadera
 3. Klart jag antar utmaningen! Ska ta tag i det i em! Spännande att läsa din historia kring att blogga och hur du tänker kring det!

  SvaraRadera
 4. Roligt att få läsa lite mer om dig och ditt bloggande :)
  Ha en jättebra dag!

  SvaraRadera
 5. Hej Lena!

  Jag är inte riktigt i form... bli inte ledsen men jag antar inte din bloggutmaning denna gång.

  Fina krukor och grejer...

  Kram!

  Kati

  SvaraRadera
 6. Katarina: Man skulle vilja ha en pysventil i skallen som man kan lätta på vid sådant väder... hade inte det varit en bra idé? :) Kram

  Marie-Louise: Kul att du var med! Kram

  Sandra: Kul att du också var med! Kram

  Sussie: Kul att du tyckte det :) Kram

  Kati: Inte bra att du inte är i form, men du kan ju svara en annan dag! Kram

  SvaraRadera