tisdag 21 juni 2011

Midsommarplaner

Gomorron. Sovit mycket men vaknar med huvudvärk. Alltid är det något :) Nu skall jag snart sticka iväg och simma, får verkligen passa på innan de stänger på torsdag, för sedan blir det ingen morronsimning på 6 veckor. Jag skall ju köpa månadskort för 4 av de 6 veckorna på Frölundabadet, men de öppnar inte förrän kl 7 på mornarna. Synd, jag älskar verkligen att simma på morgonen.

Vi har pratat lite löst i familjen om vad vi skall göra på Midsommar. I vanliga fall brukar ju mina föräldrar och oftast min syster med familj och jag fira den på en ö som heter Hyppeln, ute i norra delen av skärgården. Men i morgon skall pappa opereras igen, så vi håller oss i stan. Vi skall istället vara här hemma hos mig. Om jag förstår min bror rätt så vill barnen inte vara med, och då blir vi 7 personer som lätt får plats runt mitt köksbord. Enligt väderrapporterna kommer vi ju inte att kunna sitta ute.


Det blir ett knytkalas, men vi måste bestämma vem som skall ha med vad, så inte alla kommer med samma :) Vi får ta ett trepartssamtal i kväll eller i morgon kväll, systern, svägerskan och jag och bestämma lite. Jag tror att det kan bli trevligt. Några av oss åker väl upp och hälsar på pappa före och själv tänkte jag åka dit dagen därpå så att vi inte kommer alla på en gång.

Igår fick jag lönespecen för lönen som kommer på fredag. Väry najs. Ett par tusen ut i handen mer än vad jag tjänar före skatt i vanliga fall. Sån lön skulle jag vilja ha varje månad.... fast utan att jobba över 51 h då förstås :) Men jag känner att jag verkligen är värd pengarna så som jag slet. Sparkontot kommer att jubla, det har ekat tomt fram till för ett par månader sedan, nu blir det mer påfyllning. Hur mycket är det man skall ha sparat? 2 månadslöner?

Igår hade jag på mig mina nya Reebok Easy Tone hela dagen på jobbet. Fortfarande ingen träningsvärk. Mysko. Vissa verkar känna av dem direkt och andra inte. Jag verkar tillhöra den andra kategorin. Men de var sköna att gå i och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med att jag inte blev varm om fötterna. Jag blir väldigt lätt varm om fötterna och hatar att vara det när jag jobbar. Då tar jag av mig skorna och går barfota eller i strumplästen, och det är ju inte så snyggt...

Igår glömde jag att ta med mig mat till jobbet, brukar ju inte gå hem när städerskan är här. Snacka om att känna sig i vägen! Följde istället med några av kollegorna till Bilia och åt. Jag har inte varit där på en väldans massa år, sist jag var där så var jag inte imponerad. Väldigt mycket bambakänsla (bamba = skolmatsal för er icke-Göteborgare) och maten var inget speciellt. Nu har de en salladsbuffé som var helt underbar! Man tar vad man vill ha av grönsaker i massa olika former, och pasta fanns det också, och sen går man till salladsluckan. Där kan man välja 1-3 av övriga tillbehör: räkor, kyckling, kräftor, tonfisk, soltorkade tomater, ägg, bacon osv. Sen betalar man, det kostar 75 kr, ganska dyrt. Men gott var det. De hade 6 dressingar, varav 5 var laktosfria. Det var definitivt inte sista gången jag åt där. Bad direkt om en låda att ta med mig resterna i, och fick på så sätt middag också. För er som bor och/eller jobbar ute i väster kan jag alltså rekommendera Bilia i Sisjön/Högsbo för lunch!

Nu skall jag packa simväskan, sen efteråt jobba här hemifrån. Jag har haft jätteproblem med mitt virusprogram de senaste veckorna, det kraschar 2-10 ggr/dag. Vågar inte lämna datorn många minuter, så varje gång jag skall ut någonstans eller göra något annat ett tag så får jag stänga av den eller koppla bort internet. Kontakten med Panda Security har inte varit den bästa, så igår skrev jag ett något upprört mail till dem där jag sa att de måste ringa mig tisdag, onsdag eller torsdag när jag jobbar hemifrån. Så här kan jag ju inte ha det. I värsta fall så får jag formatera om hela datorn, och det är INTE något jag ser fram emot.

Ikväll blir det IKEA med Ulrika. Det är inte något speciellt jag skall ha, men man brukar ju alltid hitta något... :)

Ha en bra tisdag!

4 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna vara med. Vill träffa er. Fast jag jobbar till kl 15 :(

  SvaraRadera
 2. Det är super när man själv kan komponera ihop sin sallad så OCH dessutom få en låda med sig hem. På så sätt blir det ju inte dyrt, 75 kr för 2 måltider är bra pris :)

  Jag älskar IKEA men inte allt annat folk som ska dit samtidigt som mig...ska själv dit en dag nästa vecka. Måste fylla på mitt förråd av muffinsformar.

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Ha en kul tripp till IKEA, klart du kommer handla det gör man alltid när man åker dit!

  SvaraRadera
 4. Ha en kul tripp till IKEA, klart du kommer handla det gör man alltid när man åker dit!

  SvaraRadera