torsdag 23 juni 2011

Intressant studie

Gomorron. Sitter här och laddar för sista morronsimningen på lite drygt 6 veckor :( I morgon stänger badet för att åter öppna 7 augusti. Samtidigt försämras gymmets öppettider, så det blir ingen morronträning heller. Jag kommer att sakna min morronsimning! På Frölunda, där jag skall köpa ett månadskort, öppnar de senare. De har dessutom helgstängt och stänger kl 15 alla dagar utom måndagar och torsdagar. Jag vill ju kunna utnyttja det under min semester (Åby öppnar igen min tredje semestervecka, v 32), så det blir nu 2 veckor helt utan simkort. Jag får väl köpa lösbiljetter à 45 kr om jag vill simma då, det handlar ju bara om max. 4 ggr som jag kan simma pga de usla öppettiderna.

Förra veckan hittade jag denna annons i Metro:


Jag tyckte det lät väldigt intressant så jag ringde med en gång. Sjuksköterskan svarade inte, utan jag talade in ett meddelande på hennes telefonsvarare. Direkt när jag lagt på så ringde hon upp, utan att ha lyssnat på mitt meddelande. Jag berättade om min gräsallergi, och vilka mediciner jag tog. Hon sa då att jag tyvärr inte kunde få vara med i studien eftersom jag tog Rhinocort Turbuhaler, som innehåller cortison. Jag sa att det varit så dåligt väder den sista veckan att det nog var 1 vecka sedan jag tog den sist. Tyvärr sa hon, det måste ha gått 2 veckor.

Igår ringde hon mig igen. Hon hade glömt att vi hade pratat och skrivit upp mitt namn på kvällen när hon lyssnade av telefonsvararen. Nu var det ju 2 veckor sedan jag tog medicinen, så plötsligt fick jag vara med i studien! Nästa tisdag skall jag infinna mig på Östra sjukhuset och bli stucken. Spännande! När det är bra väder så räcker ju inte tabletterna, turbuhalern och ögondropparna, utan jag mår skit ändå. Skall bli spännande att prova något nytt!

Angående midsommarplanerna som jag skrev om häromdagen: min familj i ett nötskal... alla missförstår varandra och inget blir som det var tänkt. Nu skall syrran med familj åka upp och fira med Marita och hennes mamma på Ellös, brorsan med sin familj stannar i Borås och kvar i stan är det bara jag. Men det gör mig absolut ingenting, jag är inte en person som brukar fira midsommar speciellt mycket. Blir det bra väder (och om pappa orkar), så tar jag mig en promenad genom Änggårdsbergen och Botaniska och hälsar på honom på sjukhuset. Han opererades ju igår, och allt gick tydligen bra. Jag har inte pratat med honom själv än, skall ringa idag.

Idag efter jobbet skall jag ta mig en promenad över till Sisjön och Mannerströms Saluhall, skall se om jag inte kan köpa lite lax, räkor och andra delikatesser att äta i morgon på midsommarafton. Bara för att man firar själv betyder det ju inte att man inte kan äta lite gott!

Nu är det dags att packa simväskan och förbereda frukost och mellanmål. Ha en skön torsdag! "Bara" 4 veckor kvar till semestern (självvalt då jag avstod från vecka 27). När går ni på semester?

7 kommentarer:

 1. Synd det där med simningen. Jag har tur som har en sommaröppen simhall, men det var stängt nu v 24-25.
  Och visst överlever man även om man inte firar midsommar utan bara äter ngt gott och njuter av sommaren. Hmmm... oavsett väder då! ;)
  Vi ska bara vara hemma i år. Ha en riktigt bra dag!

  SvaraRadera
 2. Hoppas studien ger bra resultat. Spännande.
  Jag jobbar ½ dag idag och sen måndag-onsdag nästa vecka. Sen har jag semester 4!!! veckor. Helt underbart att få säga semester. Även fast jag varit arbetslös de flesta somrar sen ungarna var små så känns ju riktig semester helt annorlunda.

  Ha en bra dag!

  Kramis

  SvaraRadera
 3. Va trist med midsommar men du får göra det bästa av det hela.

  Spännande med studien, hoppas du kan få hjälp.

  Jag har semester när du har :)

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Spännande med studien, den blir intressant att följa.

  Semester har jag v. 30-33 så det är ett tag kvar men det funkar bra och jag har själv valt mina semesterveckor!
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Vi är en aning "slutkörda" i vår familj efter alla kalas och allt vi haft denna våren så det blir ett lugnt midsommarfirande med besök på Amhults lyse och lite sill och poatatis med farmor.
  Vi har bokat plats på camping på Öland om några veckor, det ser vi framemot- Men först lite mer jobb och sumering och förberedelser inför hösten. Längtar både till sommaren och hösten.
  Ha en skön midsommar
  Mamma Mia

  SvaraRadera
 6. Ha en jättefin midsommar Lena. Kram Lill

  SvaraRadera
 7. Vad bra att du fick vara med i studien. Ibland ska man ha tur :)
  Hoppas allt är bra med din pappa. Trevlig midsommar, den kan bli trevlig och fin även om man firar den ensam. Kram

  SvaraRadera