onsdag 29 juni 2011

Inte allergisk??!!

Gomorron. Ingen semester idag, back to work again. Det var underbart med en dags semester, och jag lyckades verkligen pricka in rätt väder. Det är jobbigt att moppa så långt som jag gjorde igår om vädret är skit, men nu var det bara skönt.

Idag säger jag grattis till min kära styvmor Marita! Grattis på födelsedagen! Hon befinner sig just nu på vandrarhemmet i Hovmantorp, där jag och syster yster bodde när vi var nere på hennes mammas 90-årskalas. Nu skall "tanterna" hem, de har bott i husvagnen ända sedan dess. Marita åkte ner med sin bror Ralf, och de skall köra hem husvagnen och Ainas bil. På tal om styvmor, när andra säger det så tycker jag att det låter konstigt, men jag har alltid sagt det, och det sägs med stor kärlek.

Igår var det alltså dags för allergistudien. När jag kom dit så stack hon mig lite i fingret och så fick jag sitta ner och vänta lite medans provet "grodde". Hon droppade mitt blod på en liten plastplatta, som skulle markera med streck (ungefär som ett graviditetstest) om jag var allergisk. Den testade på ca 10 ämnen. När det var min tur igen så berättade hon att jag KNAPPT var allergisk mot gräs, inte var allergisk mot katt, damm, björk, gråbo eller något annat som jag testat positivt på tidigare. Det där tror jag inte en sekund på. Sitter här just nu med ögon som rinner och kliar ungefär som om man har hällt schampo i dem. Detta trots att jag varje dag tar mina tabletter och nu också den nya medicinen jag fick igår för test (Avamys nässpray). Ögondroppar tar jag bara när det är riktigt illa, max 2 ggr/dygn. Igår tog jag dem 2 ggr... Min syster, som också är jätteallergisk, ger heller inga utslag på allergitest. Jag testar ju "7 på en 5-gradig skala" (enligt de på allergimottagningen) när det görs pricktest på mig, så det verkar inte vara så stor tillförlitlighet på de där blodproverna...

Jag har i alla fall bestämt mig för att jag verkligen skall utsätta mig själv för gräs nu i 2 veckor tills jag skall dit igen den 13 juli. I vanliga fall brukar jag undvika gräs, inte sitta på gräsmattor, stänga fönster och dörrar när grannarna klipper osv, men nu skall jag testa denna nya dundermedicin.

Jag var klar redan 11.20, så jag ringde Marita och sa att jag skulle vänta på henne tills hon kunde komma loss för lunch. Vi åt lunch med 4 av hennes kollegor och satt ute och hade det bra. Jag tog en salladsbuffé som visserligen var god, men det fanns nästan inga grönsaker att välja från. Sallad, gurka, tomat, majs och lite bönor, det var allt. Som protein fanns kyckling och tonfisk. En sorts dressing. Sen vägde de tallriken och man betalad utifrån vikten.

Moppade hem via Maxi Mölndalsvägen där jag handlade lite som mitt Maxi inte har. De är inte bra på att ta in nya grejer, mitt Maxi, och de säger att saker inte finns när jag kan hitta dem i andra affärer...

Direkt hem till altanen där jag njöt i flera timmar. Det var verkligen perfekt väder på min altan igår. Lagom varmt i skuggan under parasollen och med en ganska kraftig, men ljum, vind. Gick in strax före kl 20. Sen betalade jag räkningar och så var det dags för Morden i Midsomer med en ny Barnaby. Vet inte riktigt vad jag tycker om honom än...

I ett forum på Facebook för opererade såg jag denna igår, den tycker jag var så bra att jag vill dela med mig (ni som är vänner med mig på Facebook har redan sett den):

Ända sedan jul har jag lagt om kosten. Till exempel har jag lagt köttbullarna till höger om såsen och potatisen istället för till vänster. Min dagliga eftermiddagskaka har jag lagt både till höger, vänster, nedanför och ovanför istället för mitten på tallriken. Inte ett gram har jag gått ner. Så det där att lägga om kosten är bara nonsens!!

Haha!

Idag skall det bli ännu varmare än igår. Himla synd att man måste jobba... Ha en bra dag på jobbet eller i hängmattan!

3 kommentarer:

 1. Hmmm...va konstigt med allergiprovet. Hur kan det komma sig att det inte gav utslag?

  Jag gillade den nye Barnaby massor! Man e väl inte psykråtta för inget?

  E bara inne en snabbis
  KRAM K

  SvaraRadera
 2. Japp... i hängmattan med modifikation....

  Ha det gott Lena!

  KRAMIZAR!

  kATI

  SvaraRadera
 3. Knepigt det där med allergiprover. Kanske visar det mer om du utsätter dig för det du är allergisk emot nu ett tag innan nästa test. Görs det inte pricktest också? Bara blodprov? Kram

  SvaraRadera