fredag 24 juni 2011

Trevlig Midsommar till alla!

Gomorron. Kom ihåg att stänga av mobillarmet igår, så att jag inte skulle bli väckt klockan 5. Det hjälpte inte, jag vaknade av mig själv 5.30... Men det är ändå friheten att vakna när man själv "vill" som är så underbart.


Med denna något trötta midsommarstång vill jag passa på att önska er alla en Trevlig Midsommar! Bilden är tagen Midsommarafton 2001, i mina föräldrars båt på Hyppeln utanför Göteborg. Alla i familjen och segelklubben var samlade för att vinka av dem då de skulle påbörja sin jorden-runt-segling den helgen.

Det blev ingen promenad över till Sisjön och Mannerströms igår, jag hade ju moppen med mig från simningen. Det var mycket folk som skulle handla, men det gick ändå fort. Jag tog nummerlapp i både delikatessen och fiskdisken, och givetvis kom båda numrena upp samtidigt :) I fiskdisken köpte jag en liten bit lax, och varsinn sked av 2 röror. I delikatessen blev det en burk med heta räkor, lite marinerade vitlöksklyftor, lite soltorkade tomater med örter och 2 köttbullar :) En salig blandning alltså, men det lär räcka till i morgon också. In på Willys där de nödvändiga jordgubbarna inhandlades, och ett paket med tofuglass.

Besökstiden på pappas avdelning börjar kl 14, så jag äter väl lite midsommarlunch innan jag sätter av på min långa promenad dit. Jag uppskattar att det kommer att ta runt 2 h att gå dit. Jag lovar inte att jag skall gå hem, kanske blir det bussen. Det beror på hur kroppen mår och hur vädret är. Kollar man på väderleksrapporten nu så verkar det bli 15°C och molnigt hela dagen, med lite risk för regn.

Igår när jag packade simväskan kunde jag inte hitta min vattentäta mp3-spelare. När jag simmade tidigare i veckan glömde jag den hemma, och jag var helt övertygad om att jag enbart hade använt hörlurarna senast. Att jag alltså letade efter 3 separata delar; påsen, spelaren och lurarna. Letade och letade och hittade ingenting någonstans. Hann inte förbereda frukost och mellis, utan stack iväg utan spelaren. När jag snabbt var hemma efteråt och hängde upp det blöta så letade jag igen. Borta. Pooff. Funderade hela dagen på var den kunde vara. Letade igen när jag kom hem och då hittade jag den ganska direkt. Både lurarna och spelaren låg i påsen... det trodde jag inte. De låg i en väska som jag HADE letat igenom på morgonen, men tydligen inte tillräckligt noga. Skönt att jag hittade den i alla fall, det hade ju varit surt om jag slarvat bort den!

Lite deprimerande är det ju att vi nu har passerat sommarsolståndet och att det idag är exakt ett halvår kvar till julafton... Jag hoppas verkligen att sommaren bjuder på bättre väder än det här, för det är ju också deprimerande. Även om jag jobbar så säger jag inte nej till sol och lite värme!

Ha en bra midsommar, vad ni än skall göra.

3 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar.... tja, god jul snart!

  Kati

  SvaraRadera
 2. Trevlig Midsommar vännen
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Trevlig midsommar till dig också! Hoppas vädret håller sig utan regn när du ska ut och promenera!

  SvaraRadera