torsdag 9 juni 2011

Måste få sooova

Idag skulle jag bara vilja vara hemma och slappa, känns inte som om jag har sovit på en vecka. Det blir alltid så här (extra mycket sovproblem alltså) när jag har mycket på jobbet. Det är precis som om kroppen inte kan slappna av. Det spelar ingen roll om jag jobbar mycket eller lite, bara vetskapen om att det finns mycket att göra gör att jag sover dumt. I natt var jag vaken mellan strax efter 3 till strax efter 4. Egentligen hade jag tänk åka och simma nu på morgonen, har ju jobbat varje kväll denna veckan och inte hunnit med att simma. Men regnet öser ner och jag ställde fram klockan en timme istället så jag fick lite extra sömn. Inte gör det saken bättre att jag har semester i morgon, är jättestressad för det...

Direkt efter jag kom hem från jobbet igår så satte jag mig och jobbade, och det gjorde jag till kl 20.30. 11,5 h igår alltså, det är för mycket. Jag trodde juni skulle bli lite lugnare, maj är ju annars den värsta månaden, hoppas det blir bättre... Jag är upp i lite drygt 100 övertidstimmar i år, och mer än 150 får jag inte lov att jobba utan dispens från facket. För 2 år sen (eller om det var 3) sökte vi dispens för mig och fick avslag 2 eller 3 gånger innan vi fick OK. Snopet nog slutade jag på 148 h eller så det året, så vi hade aldrig behövt söka dispens... Det är lite jobbigt när man har ett jobb som inte vem som helst från gatan kan komma in och hjälpa till med, då kan man inte extraanställa någon när det är toppar.

Skattepengarna kom i alla fall igår, ett trevligt tillskott till kassan. 14 kr i ränta blev det visst också, för det stod 5.201 på deklarationen, men jag fick 5.215 kr :) Dessa pengar åker rakt in på sparkontot som ekar tomt.

Jag har också fått leveransbesked på tunikan, den finns att hämta idag efter kl 15 på Willy's. Jippe! Hoppas nu den inte blev för liten. Jag har inget annat i storlek 42/44, så denna modellen måste vara stor. Vissa 46:or jag har sitter alldeles för tajt, det är konstigt att alla storlekar är så olika. När syrran och jag var ute och shoppade för ett antal veckor sedan så köpte jag toppar i allt från storlek 44 till 50, en storlek jag inte trodde jag skulle se igen. Men det beror som sagt på att alla märken har olika storlekar, varför de nu har det...

När jag går till jobbet om en stund skall jag ta på mig regnkläder men lyssna på min vattentäta mp3-spelare, så jag behöver inte ha kapuschong. Det blir premiär för den i regn (om det inte har slutat tills dess). Hatar kapuschonger när det är varmt ute, jag får panik när jag blir varm om huvudet. På vintern däremot så älskar jag kapuschonger då jag aldrig har mössa på mig.

Det var härligt att komma hem igår till ett nystädat hem där man dessutom kunde se ut genom fönstrena. De var väldigt skitiga, men nu skiner det. Får se hur mycket de tar för det... men det är det värt då jag inte kan göra det själv. 2 veckor på smärtstillande är det inte värt.

Ha en bra torsdag!

1 kommentar:

  1. Här skall fejjas idag... du kommer ju i morgon...

    Hehe...

    Kati

    SvaraRadera